MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Συλλογική ανοησία

Οι τέσσερις διαφορές στη διαχείριση της κρίσης από την Ελλάδα και την Ισλανδία, οι οποίες πιστοποιούν πόσο παράλογοι είναι όσοι πανηγυρίζουν για το νέο δάνειο των 10+2 δις € – μέσω του οποίου δρομολογείται η τραπεζική κλοπή του αιώνα

«Οι Έλληνες ισχυρίζονται ότι θα αμυνθούν, εάν προσπαθήσει κανείς να τους πάρει τα σπίτια τους. Εν τούτοις, όταν τους παίρνουν την πατρίδα τους, δεν αμύνονται καθόλου. Επομένως, δεν θεωρούν πως η πατρίδα τους είναι το σπίτι τους. Από την άλλη πλευρά, πώς είναι δυνατόν να προστατέψουν τα σπίτια τους, όταν έχουν χάσει τη χώρα τους;

Ο κύκλος του διαβόλου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

Χωρίς μία διεθνή διάσκεψη χρέους, τα οικονομικά προβλήματα ίσως οδηγήσουν στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο – ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει, με τη νομισματική του μορφή, καθώς επίσης με τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

«Δεν είμαστε αντιμέτωποι με έναν επώδυνο μεν, αλλά απλό στην εξήγηση του κοινωνικό αποκλεισμό, ανάλογο με αυτόν που διαπιστωνόταν ανέκαθεν, σε περιόδους οικονομικών κρίσεων – επειδή αυτό που συνέβαινε τότε ήταν παροδικό και εντός του συστήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ……

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΒΑΡΟ!!!ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ & ΤΟΚΩΝ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ!!! 

Όταν παραβιάζεται από την Τράπεζα η βαρύνουσα αυτήν υποχρέωση σαφήνειας και διαφάνειας σχετικού Γενικού Όρου Συναλλαγής, αυτό επηρεάζει και τις Διαταγές Πληρωμής οι οποίες προσβάλλονται με ανακοπή και αναστολή, με μεγάλη πιθανότητα πλήρους απόρριψής τους, υπέρ του δανειολήπτη ειδικά όταν είναι σε οικονομικά δυσμενή θέση, αλλά καλόπιστος, δηλ. έχει δώσει τα προηγούμενα χρόνια δείγματα συνεπούς και συνεργάσιμου οφειλέτη, έχοντας αποπληρώσει πλήρως και εμπροθέσμως έτερο δάνειο ή αν κάνει μικρές καταβολές ακόμα κι αν αυτές δεν επαρκούν για την εξόφληση της εκάστοτε μηνιαίας δόσης.

Μέτρα και περικοπές 5,7 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία για την δόση των... 2 δισ.!

ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ 

Τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκαν, ο προυπολογισμός κατατέθηκε, ο Ντάισελμπμπλουμ δηλώνει ευχαριστημένος , η δόση των 2+10δισ. ευρώ είναι έτοιμη να αποδεσμευτεί αλλά το τίμημα είναι βαρύ για τους έλληνες φορολογούμενους. 

Παρεμβάσεις και μέτρα ύψους 5,733 δισ. ευρώ για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2016.

Ο ΟΗΕ κήρυξε παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) κάλεσε την Παρασκευή όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού, που έχουν την ικανότητα, να συμμετάσχουν στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για να αποτρέψουν άλλες επιθέσεις της οργάνωσης. 

Τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υιοθέτησαν ομόφωνα το ψήφισμα που υπέβαλε η Γαλλία, με το οποίο καλεί να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. 

Η ψυχρή αλήθεια

Η κυλιόμενη χρεοκοπία που έχει επιλεχθεί, χωρίς καμία ελπίδα ή προοπτική για το μέλλον, μας οδηγεί κατ’ ευθείαν στην κόλαση – μέσα από κοινωνικές αναταραχές, οι οποίες ίσως προκαλέσουν τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης (ηχητικό) 

“Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι μπορούν να ποδοπατήσουν έναν τρομοκρατημένο λαό – όπως είναι οι Έλληνες σήμερα”. 

Το παιχνίδι τελείωσε οριστικά. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε σοβαρές προτάσεις, ούτε βιώσιμες, ρεαλιστικές λύσεις. Πόσο μάλλον αφού οι πολιτικές παρατάξεις της χώρας δεν κατανοούν πως πρέπει να καθίσουν όλες μαζί σε ένα τραπέζι, αμέσως, χωρίς ούτε λεπτό καθυστέρηση – αναζητώντας κάποια πιθανή διέξοδο στα γιγαντιαία προβλήματα μας, έστω στο χείλος της αβύσσου. Επιγραμματικά, όσον αφορά τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής μας κατάστασης, τα εξής:

Ασύλληπτο το μέγεθος της εθνικής ήττας

Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, αλλά η λύση δεν βρίσκεται στην συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία ή σε μία οικουμενική κυβέρνηση. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Εκλογές ή συμφωνία όλων σε ένα εθνικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα! Αλλιώς, ας πάρουν το κόστος της κατάρρευσης. 

Πολύ φοβόμαστε ότι το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος της εθνικής ήττας και σχεδιάζει το μέλλον με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των κεκτημένων του. Νομίζουν ότι οι συνέπειες αυτής της ήττας θα ξεπλυθούν στις επόμενες εκλογές, αγνοώντας την σοβαρή πιθανότητα η χώρα να είναι αύριο μία τελείως διαφορετική χώρα από αυτή που μας έχουν παραδώσει οι πατέρες μας. 

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ… ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ!!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΗΡΥΞΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ….

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟΡΙΑΣΜΟ…

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν όσα νοικοκυριά δεν πληρώσουν έστω και έναν λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ. Έτσι μετά το ρεύμα αναμένεται να «κόβεται» και το νερό για δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές, προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να εντοπίσει τους κακοπληρωτές και να «μαζέψει» οφειλές άνω των 210 εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα πολιτική της ΕΥΔΑΠ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο για την εκκαθάριση, εξυγίανση και στη συνέχεια πώληση ποσοστού έως 49% της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Η αστυνομία ξαναχτυπάει την πόρτα της Εθνικής για την Τράπεζα της Ανατολής!

Του Ελευθέριου Ρήνου 

Το δεύτερο αυτόφωρο κατά του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και δύο εκπροσώπων της Εθνικής Τράπεζας, εξέπνευσε το βράδυ της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2015. Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, η Εθνική Τράπεζα βρέθηκε αντιμέτωπη με συνέπειες από την πραγματική υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής, μακριά από τις φανφάρες και τις βολικές παλαβομάρες διαφόρων απένταρων «τρισεκατομμυριούχων». Η πραγματικότητα είναι πως η δικαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης δεν έχει καν ξεκινήσει.