MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΟΚΤΑΠΛΑΣΙΟΙ ΦΟΡΟΙ! Από τα € 487 εκ. το 2010 στα € 3,7 δις το 2016!

Στις νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων σχετικά με τα ενεργειακά πιστοποιητικά, στη νέα σημαντική ρύθμιση για την αναβολή φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων, στην απειλή αυξήσεων της φορολογίας μισθωμάτων αλλά και ΕΝΦΙΑ, όπως προκύπτει και από τον κρατικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή, αλλά και στα υπόλοιπα προβλήματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου «FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – 18ο MONEY SHOW ΠΑΤΡΑΣ».

Από τη μισθωτή στην... αμισθί σκλαβιά

«Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, ενώ αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τους ίδιους ή και σκληρότερους όρους, δεν απολαμβάνουν το αυτονόητο αντίτιμο της εργασίας τους».
«Η απελπισία δεν διαθέτει φτερά, δεν κάθεται απαραιτήτως σε ένα ξεστρωμένο τραπέζι, σε μια βεράντα, στην ακροθαλασσιά [...] Γνωρίζω σε γενικές γραμμές την απελπισία με μακριές λεπτές εκπλήξεις, την απελπισία της υπερηφάνειας, την απελπισία της οργής [...] Σε γενικές γραμμές η απελπισία δεν έχει καμία σημασία. Είναι μια αγγαρεία από δέντρα που πάνε πάλι να σχηματίσουν ένα δάσος, είναι μια αγγαρεία από αστέρια που πάνε πάλι να δημιουργήσουν μια μέρα λιγότερη, είναι μια αγγαρεία από όλο και λιγότερες μέρες που πάνε πάλι να αποτελέσουν τη ζωή μου».

Αντρέ Μπρετόν, «Γαιόφως και άλλα ποιήματα»

Οι δανειολήπτες στα χέρια των αποτυχημένων τραπεζών

Κώστας Λαπαβίτσας
Εβίτα Νόλκα
Ζωή Χασιούρα
 
Μετά από «σκληρές διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών (Ν. 4346/2015, ΦΕΚ Α’ 152/20-11-2015, σε ισχύ από 1/1/2016), το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις τροποποιούμενες διατάξεις του Νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Βαρουφάκης σε Guardian: Η Αθήνα είχε την ευκαιρία να χρεοκοπήσει και την έχασε.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος όπως φάνηκε δεν μετανιώνει για τις αποφάσεις που έλαβε όσο βρισκόταν στο πόστο αυτό, υποστηρίζοντας πως έκανε το σωστό. 

«Το casual ντύσιμό του και η ειλικρίνειά του τον έκαναν αγαπητό για πολύ κόσμο, όταν υπηρέτησε στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο, αναγκάστηκε τελικά να φύγει από την κυβέρνηση Τσίπρα», γράφει ο Guardian.

ΒΟΜΒΕΣ ΑΛΑΒΑΝΟΥ! «Αυτή η κυβέρνηση να φύγει με πίσσα και πούπουλα»

«Ρουκέτες εξαπέλυσε για τον Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Αλαβάνος! 

Μιλώντας από το βήμα κατά τη συνδιάσκεψη της ΛΑΕ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ο κύριος Αλαβάνος μίλησε με βαριά λόγια για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και για την Κυβέρνηση της Αριστεράς. 

Νικάμε αδέρφια!

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις Εφορίες ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ από την αρχή του χρόνου, ενώ, αν προστεθούν και τα ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι το τέλος του 2014, τα συνολικά χρέη προς τις Εφορίες ξεπερνούν τα 82 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Αδέρφια, έχουμε κάνει στάση πληρωμών, χωρίς να το καταλάβουμε. 

Βέβαια, αν είχαμε κάνει στάση πληρωμών το 2010, δεν θα είχαμε στείλει το ελάχιστο -τότε- ιδιωτικό χρέος να κάνει σήμερα παρέα με το τεράστιο δημόσιο χρέος, και θα είχαμε και πέντε φράγκα στην τσέπη μας.