MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αρπαχτή στις τράπεζες μέσω προκλητικής απαξίωσης

Πώς η αποτίμηση ενόψει ανακεφαλαιοποίησης έκλεισε κατά 23,9 δισ.(!) χαμηλότερη από τα ίδια κεφάλαια 

του Παύλου Δερμενάκη* 

Δυστυχώς αυτά που περιγράφαμε στο προηγούμενο φύλλο (σελ. 8) ως μέγα σκάνδαλο της 3ης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αποτελούν «πταίσμα» σε σύγκριση με ό,τι, τελικά, συνέβη στην πραγματικότητα. 

Τι αποκάλυψε ο Ρώσος πιλότος για την κατάρριψη του SU-24 από τους Τούρκους

Στη δημοσιότητα δόθηκαν η φωτογραφία και τα στοιχεία του Ρώσου πιλότου που διεσώθη μετά την χθεσινή κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού SU-24 από τουρκικό F-16.

Ο πιλότος κατάφερε να ξεφύγει, εντοπίστηκε μετά από 12ωρη επιχείρηση και μεταφέρθηκε «σώος και ασφαλής» σε ρωσική αεροπορική βάση στη Λατάκια της Συρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μόσχα.

Ο διασωθείς είναι ο κυβερνήτης Konstantin Murakhtin, ενώ ο συνάδελφός του, ο άτυχος πιλότος που δεν κατάφερε να επιβιώσει μετά την κατάρριψη του μαχητικού από τους Τούρκους, είναι ο Όλεγκ Πέσκοφ, στον οποίο θα απονεμηθεί μετά θάνατον, το μετάλλιο του Ήρωα της Ρωσίας, η ανώτερη στρατιωτική τιμή.

Σ.Λαβρόφ: "Η Τουρκία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο 1.500 φορές ετησίως και κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό για... 17 δευτερόλεπτα"

YΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ - "ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

"Ξεσκέπασε" την τουρκική και την ΝΑΤΟϊκή υποκρισία ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ ως προς την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 αναφέροντας τις 1.500 παραβιάσεις τον χρόνο του ΕΕΧ από τα τουρκικά μαχητικά, "κάτι για το οποίο η Ελλάδα ψάχνει το δίκιο της εις μάτην"

Με την δήλωσή του αυτή "ξεμπροστιάζει" και την ΝΑΤΟϊκή Συμμαχία η οποία πήρε χθες εμφανώς το μέρος της Τουρκίας και δείχνοντας ότι υιοθετεί την προστασία των τζιχαντιστικών συμμοριών που καταστρέφουν την Συρία, είπε ότι "η Τουρκία ορθά προστάτεψε τον ενάεριο χώρο της".
 

Οι Τούρκοι «τρέμουν» ότι θα μείνουν μόνοι έναντι της Ρωσίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Μεγάλη ανησυχία έχει αρχίσει να επικρατεί στην Άγκυρα καθώς τα πρώτα μηνύματα από τους παραδοσιακούς συμμάχους της Τουρκίας στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, δεν είναι αυτά που περίμενε.

Συγκριμένα η Γερμανία διαμήνυσε στην Τουρκία ότι θα πρέπει να επιδείξει… σύνεση στο πρόβλημα, ενώ οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχουν κρατήσει μια ουδέτερη στάση γεγονός που έχει εκνευρίσει την Άγκυρα.

Ελλάδα: Προτεκτοράτο και των Ισραηλινών!

Το βαρέλι της υποταγής δεν έχει πάτο - Η κυβέρνηση ανοίγει τις πόρτες στους μακελάρηδες να μπουν στην Ελλάδα.

Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Δεν έφτανε η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στην Ε.Ε, δεν έφτανε η αναγκαστική επιτήρηση του Αιγαίου με κυρίαρχο την Τουρκία έχοντας ως αφορμή το προσφυγικό κύμα, η υποχώρηση της Ελλάδας συνεχίζεται με νέες συμφωνίες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση με την ισραηλινή κυβέρνηση των μακελάρηδων. Η επικείμενη πρώτη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Τελ Αβίβ προμηνύει ότι στο κομμάτιασμα της Ελλάδας και στο ξεπούλημα της μπαίνει και το Ισραήλ.

Δημήτρης Καζάκης: Δες και μάθε πώς σου σκάβουν το λάκκο

Χρωστάτε στην τράπεζα. Τι θα συμβεί αν κατά τη διάρκεια της εκκρεμότητας βρείτε αγοραστή για την κύρια κατοικία σας και μάλιστα σε τιμή μεγαλύτερη από την οφειλή σας στην τράπεζα; Όχι μόνο η τράπεζα δικαιούται να πάρει το ποσό της οφειλής σας προς αυτήν, αλλά και το 50% του υπολοίπου!

Δηλαδή; Αν π.χ. χρωστάτε στην τράπεζα 50.000 ευρώ με υποθήκη την κύρια κατοικία σας και βρείτε να την πουλήσετε για 80.000 ευρώ, τι θα συμβεί; Η τράπεζα δικαιούται να πάρει όχι μόνο τα 50.000, αλλά και 15.000 ευρώ από το υπόλοιπο ποσό. Κι έτσι ο δανειολήπτης και κάτοχος της πρώτης κατοικίας έχει δικαίωμα να κρατήσει όχι τα 30.000 ευρώ, αλλά μόνο τα 15.000.

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ SU-24M: ένα τουρκικό λάθος που θα στοιχίσει στο μέλλον πολύ ακριβά

Του Son Ofeon 

Σήμερα στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας καταρρίφθηκε ένα ρωσικό μαχητικό τύπου Sukhoi 24M, που υποτίθεται ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. 

Το περιστατικό αυτό συνέβη, γιατί οι χειριστές των τουρκικών αεροσκαφών νόμισαν ότι ο στόχος τους ήταν συριακός και προσπάθησαν να τον αναχαιτίσουν πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο τους. 

Σύμφωνα με την επίσημη τουρκική εκδοχή το αεροσκάφος κατερρίφθη γιατί, αν και προειδοποιήθηκε 10 φορές, συνέχισε την πορεία του. 

Η προειδοποίηση του αεροσκάφους έγινε, αλλά το αεροσκάφος δεν μπήκε ποτέ στον εναέριο χώρο της Τουρκίας. 

Επιταχύνεται η παγκόσμια αποσταθεροποίηση

Οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί της δύσης με πρόσχημα το τέρας που η ίδια εξέθρεψε βάζουν τέλος στη δημοκρατία και απειλούν τους λαούς

Με την πτώση του Τείχους (1989) οι πανηγυρισμοί συνοδεύτηκαν από την υπόσχεση μιας διαρκούς ειρήνης σ’ έναν κόσμο ελευθερίας, συνεργασίας και δημοκρατίας. Αντ’ αυτού γίναμε μάρτυρες διαδοχικών πολεμικών επεισοδίων, πολέμων νέου τύπου που, πρόσφατα, όπως υποδεικνύουν αρκετά στοιχεία και ……… γεγονότα σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν αποκτήσει -χωρίς αμφιβολία- ιδιαίτερα επικίνδυνες διαστάσεις.