MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

H Γερμανία μας "καθίζει με το στανιό" στο ίδιο τραπέζι με τους δουλεμπόρους ισλαμιστές της Άγκυρας για να μοιραστεί το Αιγαίο!

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Με το "στανιό" μας "καθίζει" η Γερμανία με τους δουλεμπόρους ισλαμιστές της Άγκυρας για να μοιραστεί το Αιγαίο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η τριμερής συνάντηση Α.Μέρκελ ,Α.Τσίπρα, και Ρ.Τ. Ερντογάν.

Όπως έγινε γνωστό η συνάντηση θα γίνει μετά την σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Κυριακή, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και στο περιθώριο της διάσκεψης για το Κλίμα που ξεκινά τις εργασίες της τη Δευτέρα στο Παρίσι.

Ερντογάν: «Αν η Ρωσία καταρρίψει αεροσκάφος μας πάνω από τη Συρία, θα κηρύξουμε πόλεμο»

Τύμπανα πολέμου από τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος «απειλεί» ευθέως τη Ρωσία ακόμη και με πόλεμο. 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα θεωρηθεί ως πράξη επιθετικότητας κατά της κυριαρχίας της τουρκικής δημοκρατίας, η κατάρριψη τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους ακόμη και εντός συριακού εδάφους, από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα. Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια συνέντευξη του στο CNN, σύμφωνα με δημοσιεύματα

«Φυσικά, θα ήταν μια πράξη επιθετικότητας κατά της κυριαρχίας μας. Εμείς, όπως και κάθε άλλο κράτος, θα υπερασπιστούμε την χώρα μας με την στρατιωτική μας δύναμη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας. 

American Thinker: Διώξτε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ – «Μαχαιρώνει τη Δύση στην πλάτη»

Με τους καιρούς να αλλάζουν και διαφορετικές τις απειλές που η διεθνής κοινότητα τώρα αντιμετωπίζει, η Τουρκία πρέπει να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ, γράφει το αμερικανικό American Thinker. 

Η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ το 1952 είχε ξεκάθαρα στρατιωτικό σκοπό – η ένταξη της χώρας υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τις δυτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τη σοβιετική εξάπλωση στην περιοχή. 

Από μια δυτική ματιά ίσως και να ήταν η σωστή απόφαση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. 

Δέκα τράπεζες των ΗΠΑ κατηγορούνται για συνωμοσία στην αγορά επιτοκίων.

Aγωγή κατατέθηκε χθες στις 10 μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street και σε δύο πλατφόρμες συναλλαγών με την κατηγορία ότι συνωμοτούν για να περιορίσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά των swaps επιτοκίων που φθάνει στις ΗΠΑ τα 320 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Η συλλογική αγωγή, όπως αναφέρει το Reuters, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν, από συνταξιοδοτικό ταμείο του Δημοσίου, κατηγορεί την Goldman Sachs, την Bank of America Merrill Lynch, την J P Morgan Chase, την Citigroup, την Credit Suisse, την Barclays, την BNP Paribas, την UBS, την Deutsche Bank και την Royal Bank of Scotland ότι βρίσκονται σε συνεννόηση για να επιτυγχάνουν συγκεκριμένες τιμές. Ανάλογες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι δύο πλατφόρμες συναλλαγών, ICAP και Tradeweb.Εννεά από τις 10 τράπεζες είναι μέτοχοι στη Tradeweb και έχουν θέσεις στο ΔΣ της εταιρείας. Η Tradeweb ανήκει κατά το 40% στην Thomosn Reuters, η οποία δεν αναφέρεται ωστόσο στην αγωγή.

Δημήτρης Καζάκης: Όταν το δουλεμπόριο ανθεί ως φιλανθρωπική επιχείρηση

Θέλεις να γίνεις δουλέμπορος; Θέλεις να κάνεις καριέρα στο εμπόριο ανθρώπινων ψυχών, αλλά και οργάνων; Ε, δεν έχεις παρά να στήσεις μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και να βγεις στο σαφάρι για πρόσφυγες, ή λαθραίους μετανάστες. Μη φοβάσαι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας έλεγχος. 

Θυμίσου ότι ο ίδιος ο Καμμένος εκ μέρους της κυβέρνησης ζήτησε τη συνδρομή σου στη διαχείρηση του προβλήματος. Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για έναν δουλέμπορο; 

Δύο κρίσιμα ερωτήματα

Είναι δυνατόν να οδηγηθούμε σε μία τρίτη δικτατορία, παρά το ότι όλα τα κόμματα έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους στα μνημόνια; Θα βοηθήσει αυτή τη φορά ξανά η εξαγωγή ανθρώπων που ευρίσκεται σε εξέλιξη την ελληνική οικονομία;

Του Αλέξη Ζακυνθινού Senior Analyst (Geopolitics)

«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε μία χώρα ελλειμματικού χαρακτήρα, όσον αφορά στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Είχε ανέκαθεν πρόβλημα στην εξαγωγή προϊόντων. Το 19ο αιώνα ήταν αγροτική χώρα, κυρίως με μονοκαλλιέργειες για εξαγωγή – δηλαδή σταφίδα αρχικά, καπνός μετά κλπ. Είχε πάντα έλλειμμα επισιτισμού, επειδή δεν διέθετε μεγάλες εκτάσεις εκτός από τη Θεσσαλία αργότερα. Ότι εξήγαγε σε σταφίδα το εισήγαγε σε δημητριακά, ενώ τα υπόλοιπα ήταν έλλειμμα.