MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Επί τα χείρω αναθεώρηση του ΑΕΠ - Τριπλάσια η ύφεση το τρίτο τρίμηνο του 2015

ΕΛΣΤΑΤ

( Σ.Σ : Η Γερμανικών συμφερόντων κρατική αυτή υπηρεσία , όλος παραδόξως, έκανε πάλι λάθος ..... ) 

Σε σημαντική επί τα χείρω αναθεώρηση της ύφεσης για το γ΄τρίμηνο εφέτος προχώρησε η ΕΛΣΤΑΤ και προσδιορίζει τη μείωση του ΑΕΠ σε 1,1% σε ετήσια βάση, αντί της πτώσης κατά 0,4% με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις. 

Σύμφωνα με τη Ελληνική Στατιστική Αρχή, η αναθεώρηση αυτή, από την οποία πλέον προκύπτει ύφεση 0,07% σε μέσα επίπεδα στο εννεάμηνο, είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. 

ΣΟΚ: ΑΥΤΗ είναι η στρατιωτική δύναμη Ρωσίας και Τουρκίας

Αναλυτικοί πίνακες με όλα τα όπλα Πούτιν και Ερντογάν – Τι υποστηρίζουν στρατιωτικοί αναλυτές...

Σαφή στρατιωτική υπεροχή έναντι της Τουρκίας έχει η Ρωσία η οποία διαθέτει πολεμική μηχανή πολύ ισχυρότερη έναντι των Τούρκων.

Η Ρωσία είναι 2η δύναμη στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στη 10η θέση.

Ο στρατός του Πούτιν υπερτερεί αριθμητικά σχεδόν σε όλες της κατηγορίες έναντι του Ερντογάν, γεγονός που φοβίζει τον Τούρκο «Σουλτάνο».

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα ιστορικό δίλημμα: ή να αφήσω να συνεχιστεί ο αγώνας και να καταλήξει σε ολοκαύτωμα ή να αναλάβω της πρωτοβουλία της συνθηκολόγησης. Τόλμησα το δεύτερο και αισθάνομαι υπερήφανος

«Η ληστεία των τραπεζών θα αναγκάσει το δημόσιο να πουλήσει όλες τις επιχειρήσεις που έχει στην ιδιοκτησία του γρήγορα και σε εξευτελιστικές τιμές. Στο παράδειγμα της ΔΕΗ, το οποίο ισχύει για τις περισσότερες άλλες κρατικές εταιρίες, αρχικά δεν θα μπορεί να χρηματοδοτεί τα χρέη της από τις ξένες πια τράπεζες της χώρας.

Επομένως, θα αναγκαστεί το κράτος να την πουλήσει, σε όποια τιμή του προσφερθεί από τους διεκδικητές της – είτε διαμελίζοντας την, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Το ίδιο θα συμβεί με τις άλλες επιχειρήσεις, καθώς επίσης με την υπόλοιπη περιουσία του δημοσίου.

Τέλος η βενζίνη: Φουλάρει... τη μηχανή με νερό και κάνει 10χλμ!

Η παρουσίαση αυτής της εφαρμογής έγινε το πρωί της Πέμπτης στη Σαλαμίνα, με τηλεοπτικό συνεργείο να καταγράφει από την πρώτη στιγμή όλες τις διαδικασίες μετατροπής ενός δικύκλου χωρητικότητας 50 κ.εκ. ώστε να κινηθεί με την ενέργεια υδρογόνου.

Φουλάρει... τη δεξαμενή με νερό ώστε να τροφοδοτηθεί ο κινητήρας με υδρογόνο

Στο έλεος της φτώχειας το 36,7% των παιδιών στην Ελλάδα του Ευρώ

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δίνει η ΕΕ για τα παιδιά, αφού... ένα στα τέσσερα αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Η χώρα μας είναι η τέταρτη στην ΕΕ με υψηλά ποσοστά και συγκεκριμένα με το 36,7% των παιδιών να ζουν στο όριο της φτώχειας. 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ρουμανία με 51% και ακολοιυθούν η Βουλγαρία με 45,2%, η Ουγγαρία με 41,4% και η Λετονία με 35,3%. Στις χώρες με το μικρότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας είναι η Δανία με 14,5%, η Φινλανδία με 15,6% , η Σουδία με 16,7%, η Ολλανδία με 17,1% και η Γερμανία με 19,6%. 

ΒΟΜΒΑ: "Τελειώνει" την Τουρκία ο στρατηγός Γουέσλι Κλάρκ : "Είναι συνεργός της ISIS"

Ο στρατηγός Γουέσλι Κλάρκ είναι ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ και ο δημοφιλέστερος στρατιωτικός στις ΗΠΑ...

Ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει για «φιλορωσική στάση», αντίθετα θεωρείται ο «γκουρού» στην γεωπολιτική ανάλυση υπό το πρίσμα των Αμερικανικών συμφερόντων.

Η συνέντευξη του λοιπόν στο CNN για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τους τούρκους έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία, αφόπλισε όμως και όλο το…φιλοτουρκικό λόμπι των ΗΠΑ που προσπαθούσε διακαώς να εμπλέξει το ΝΑΤΟ ουσιαστικά στο πλευρό των τρομοκρατών.