MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες και οπλικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί στα αρμενο-τουρκικά σύνορα!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ , τα οποία επικαλούνται πηγές εντός του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος Β. Πούτιν σήμερα το πρωί διέταξε την ρωσική επίλεκτη 58η Στρατιά , η οποία έχει έδρα τον Βόρειο Καύκασο , να αναπτύξει ΑΜΕΣΑ , συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα αεράμυνας, πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων , άρματα μάχης και πυροβολικό , στα Τουρκο-Αρμενικά σύνορα. Η μετακίνηση αυτή αφορά συνολικά περίπου 7.000 ρωσικό στρατιωτικό, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με θέμα το μεταναστευτικό.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο TVKOSMOS με τον Λ. Λοίζο, 27/11/2015 


Με θέμα : Το μεταναστευτικό και τον ρόλο της Τουρκίας , της Ελλάδας και της Γερμανίας...

Στα όρια του χάους

Οι επτά μεγαλύτερες οικονομικές πληγές του πλανήτη έχουν μολυνθεί σε τέτοιο βαθμό, όπου είναι πια αδύνατη η θεραπεία τους με τα γνωστά χάπια – γεγονός που σημαίνει ότι, απαιτείται επειγόντως η «εγχείρηση» τους στο χειρουργείο

«Η μία κεντρική τράπεζα μετά την άλλη χάνουν τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ η Ευρωζώνη ευρίσκεται προς της κατάρρευσης της – η οποία θα προκαλούσε ένα τρομακτικό χάος στις αγορές. Η μοναδική λύση για να αποφευχθεί η καταιγίδα των καταιγίδων, χωρίς να ξεσπάσει πόλεμος, είναι μία παγκόσμια διάσκεψη: με θέμα τη μαζική διαγραφή χρεών».

Έρευνα: Η Τουρκία, ο ISIS και τα νέα δεξαμενόπλοια της οικογένειας Ερντογάν

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΟΙ ΓΙΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ - ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ISIS 

Της Γεωργίας Λινάρδου

Ενώ οι σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας κινούνται σε τεντωμένο σκοινί, στις αποκαλύψεις από την γειτονική Τουρκία για τις σχέσεις της οικογένειας Ερντογάν με τον ISIS, έρχονται να προστεθούν... νέα δεξαμενόπλοια με σημαία Μάλτας που μεταφέρουν πετρέλαιο από την Συρία στην Ευρώπη, διορισμοί υπουργών και κυβερνητικών στελεχών σε θέσεις κλειδιά και απίστευτοι τζίροι...

Έξτρα φόροι 2,2 δισ. για χιλιάδες νοικοκυριά το 2016

Της Μαρίας Βουργάνα

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα αποτυπωθούν στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φορολογικών δηλώσεων του 2016, οι οποίες σχεδιάζεται να υποβληθούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, αφού το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να βάλει τέλος στην «καλοκαιρινή» υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

Συμβούλιο αρχηγών: Κορόιδευαν, επί έξι ώρες ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το λαό

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Oλοκληρώθηκε, έπειτα από περίπου 6 ώρες, η φαρσοκωμωδία μετριοτήτων, που αποκαλείται Συμβούλιο Αρχηγών, υπό έναν ευρώ – πληκτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει εξελιχθεί σε ''υπάλληλο'' του Τσίπρα. 

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ 

Είναι προφανέστατο ότι η πρόταση Τσίπρα για Συμβούλιο Αρχηγών, υπό τον "κυβερνητικό" Πρόεδρο και Πρόεδρο του "ευρω" Πρ. Παυλόπουλο, αποτύπωσε κυβερνητική αδυναμία, αδιέξοδο αν όχι και πανικό. 

Κατάργηση μετρητών, αρνητικά επιτόκια και λοιπά οικονομικά εγκλήματα

του Ευθύμη Μαραμή* 

Μπορεί να ακούγεται σαν θεωρία συνωμοσίας, όμως, αν κρίνουμε από την αυξανόμενη απόγνωση των κυβερνήσεων για έλεγχο και «ώθηση» της παγκόσμιας οικονομίας, ίσως διαπιστώσουμε πως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

Αναφέρομαι στην ιδέα για κατάργηση των μετρητών (δολαρίων, ευρώ, λιρών κ.ο.κ.) στη φυσική τους μορφή. Και μία βασική δικαιολογία όσων υποστηρίζουν αυτό το ακραίο μέτρο είναι ότι ενισχύει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να επιβάλουν αρνητικά επιτόκια. 

Στα όρια του "κραχ" η Ελλάδα: Το χρέος έχει φτάσει... 560 δισ. ευρώ και τα κόμματα ζουν σε άλλον "πλανήτη"

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ: "ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ"

Έπειτα από «μαραθώνιο» συζητήσεων ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, που διήρκεσε έξι περίπου ώρες. Βρέθηκε συμφωνία για το προσφυγικό, μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το ασφαλιστικό, ενώ συμφωνήθηκε και η αλλαγή του εκλογικού νόμου. 

Όμως ακόμα και οι ελάχιστες αυτές συνεναίσεις δεν μπορούν να είναι αρκετές για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το τέλμα. Γιατί απλά το χρέος που στην πραγματικότητα αγγίζει τα 560δισ. ευρώ σαν τη "δαμόκλειο σπάθη" απειλεί να πέσει στο κεφάλι της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.