MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

O OHE και πάλι στην Ελλάδα για τα μνημόνια!

Μετα την καταδίκη της χώρας μας από σειρά ανεξάρτητων παρατηρητών του ΟΗΕ και άλλων οργανισμών, για τις επιπτώσεις των μνημονίων, επιστρέφει στην Ελλάδα ο Ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου για την επίσκεψή του

ΓΕΝΕΥΗ (26 Νοεμβρίου 2015) – Ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της οικονομικής διαρθρωτικής προσαρμογής στα ανθρώπινα δικαιώματα και συγκεκριμένα στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα.

Λαβρόφ: «Οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι της επιθετικότητας από τουρκικά μαχητικά «

Στην αυτοσυγκράτηση που οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν έναντι της επιθετικότητας με την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης από την Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. «Θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το υιοθετώ πλήρως, ότι οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι της επιθετικότητας με την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο σώζων εαυτόν

Ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, συνεχίζεται η μαζική φυγή κεφαλαίων, επιχειρήσεων και ανθρωπίνου δυναμικού – όταν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών της Ευρωζώνης τυπώνουν μυστικά χρήματα

Η Εθνική Τράπεζα διεγράφη από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (πηγή), παρά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Όλες μαζί δε οι τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες, παρά τη μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία των μετόχων τους (του δημοσίου κυρίως), κάθε άλλο παρά ασφαλείς θεωρούνται εν όψει της νομοθεσίας που ψηφίσθηκε – με βάση την οποία από τις αρχές του έτους θα διασώζονται από τους καταθέτες τους. 

Το άκρον άωτο της ανοησίας

Οι κατασχέσεις που απελευθερώθηκαν χθες, αμέσως μετά το ξεπούλημα των τραπεζών και οι πλειστηριασμοί που θα ακολουθήσουν, είναι ένα μέρος της τιμωρίας μας για τις επιλογές μας, για τις οποίες είμαστε ασφαλώς υπεύθυνοι

«Ορισμένες ενημερώσεις των ελληνικών αρχών θυμίζουν τις ειδήσεις του BBC στην κατοχή – επειδή μας ειδοποιούν έμμεσα για θέματα, κρυφά κατά κάποιον τρόπο από τον εκπρόσωπο της Τρόικας, από την κυβέρνηση δηλαδή. Προκαλεί πραγματικά μεγάλη εντύπωση» (BB).