MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η επίθεση της Ρωσίας

Το δολάριο, καθώς επίσης η στρατιωτική υπεροχή, είναι οι δύο βασικοί πυλώνες της παγκόσμιας ηγεμονίας των Η.Π.Α. – οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο του Putin, με τη βοήθεια του πετρελαίου, της Κίνας και του πολέμου στη Συρία

 «Πολλοί αναρωτιούνται για πόσον καιρό ακόμη θα είναι το δολάριο το νούμερο ένα παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Η απάντηση, με κριτήριο την οικονομική ιστορία, είναι σαφής: τα πάντα εξαρτώνται από τον ανταγωνισμό. Εάν λοιπόν υπάρξει μία εναλλακτική δυνατότητα, το δολάριο θα μπορούσε πολύ γρήγορα να χάσει τα σκήπτρα – όπως συνέβη με την αγγλική στερλίνα, την οποία διαδέχθηκε τη δεκαετία του 1920″.

Ομαδικές απολύσεις και μειώσεις μισθών απαιτεί τώρα η τρόικα.

Του Τάσου Δασόπουλου

Και η «καυτή πατάτα» του εργασιακού προστέθηκε χθες μαζί με το νέο ασφαλιστικό και την φορολογική μεταρρύθμιση στα μέτρα της «γκρίζας ζώνης» που δεν είναι μεν προαπαιτούμενα του δεύτερου κύματος των μέτρων αλλά περιλαμβάνονται σε αυτά στα οποία θα εξετάσει η Κυβέρνηση κατά την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου.

Η τρόικα επανέρχεται την επόμενη Δευτέρα για τα 13 προαπαιτούμενα του δεύτερου κύματος των μέτρων με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που απαιτούνται να πρέπει να περάσουν μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου.

Τελεσίγραφο για έξοδο από Σένγκεν.

Αυστηρή προειδοποίηση στέλνουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ότι αν έως την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής δεν υλοποιήσει σειρά μέτρων που έχει συμφωνήσει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος θα είναι αντιμέτωπη ακόμα και με έξοδο από τη Σένγκεν. 

Η απογοήτευση αλλά και η οργή των υπόλοιπων κρατών-μελών εκφράστηκε την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνάντησης των μόνιμων αντιπροσώπων καθώς προετοιμάζονταν για τη σύνοδο της Κυριακής. Εκεί, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ιδιαίτερα ο εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου (που έχει και την προεδρία αυτήν την περίοδο) εκφράστηκε πολύ έντονα, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία που είχε γίνει τον Οκτώβριο με τα υπόλοιπα κράτη που βρίσκονται στα Δυτικά Βαλκάνια.

Β.Πούτιν: "Η Τουρκία θα μετανιώσει πολλές φορές γι' αυτό που έκανε! - Ο Αλλάχ έκανε τους Τούρκους να χάσουν το μυαλό τους για να τιμωρηθούν"

"ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ" - ANAΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

"Η Τουρκία θα πληρώσει πολλές φορές αυτό που έκανε και όχι μόνο με οικονομικές κυρώσεις" δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και συνέχισε λέγοντας "ο Αλλάχ σκοτείνιασε την κρίση των Τούρκων ηγετών για να τους οδηγήσει στην τιμωρία", δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητά του να "μικρύνει" τον τουρκικό παράγοντα στην περιοχή, και να εξαλείψει μια για πάντα τα σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.