MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Μέτρα για «πόλεμο» από ταράτσες των Εξαρχείων παίρνει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει «Μαύρου Δεκέμβρη»

Αντίμετρα για τον πόλεμο κουκουλοφόρων από τις ταράτσες των Εξαρχείων περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την «καυτή» 6η Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατά τη διάρκεια των περσινών διαδηλώσεων οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν χάσει τον έλεγχο λόγω της ρίψης μολότοφ, πετρών ακόμα ψυγείων από τις οροφές των κτιρίων που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Εξαρχείων με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι αξιωματικοί να προετοιμάζονται φέτος πυρετωδώς για «ανορθόδοξο» πόλεμο.

Τρία πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ μπήκαν στη Μαύρη Θάλασσα - Ενοχλημένη η Μόσχα.

Σε μια κίνηση που σίγουρα δεδομένων των συγκυριών μόνο ένταση μπορεί να προκαλέσει, το ΝΑΤΟ έστειλε 3 πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του Russia Today που αν μη τι άλλο εκφράζει τις θέσεις της Μόσχας. "Θα κάτσετε για καφέ;" ρωτά σκωπτικά το ρωσικό δίκτυο.

Πρόκειται για πλοία από τον Καναδά, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Έτσι Γίνεται το παρανομο Αλισβερίσι Ανάμεσα σε Τουρκία και ISIS…

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ… ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ISIS ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εμπλέκεται η Τουρκία στο εμπόριο πετρελαίου της Daesh

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει επιχειρηματική δραστηριότητα με Daesh, επίσης γνωστή ως ISIL / Ισλαμικό Κράτος, σε διάφορους τομείς, με το παράνομο εμπόριο πετρελαίου να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη συνεργασία.

Ο μηχανισμός πίσω από την σκιά των συμφωνιών είναι αρκετά απλός.

Τελευταία συνέντευξη και διάλεξη του Ν. Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού με την Έλενα Χαραλάμπους. Πρώτο πρόγραμμα ΡΙΚ, 04/12/2015

Σχολιασμοί για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ε.Ε., την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στρατηγική επισκόπηση τρομοκρατικών δεδομένων. Γέρι, 03/12/2015


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Πάνω από 20 εκατομμύρια σε μισθούς εισέπραξαν 30 στελέχη τραπεζών…

Μισθοί άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ καταβλήθηκαν σε περίπου τριάντα μεγαλοστελέχη ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ίδιες οι τράπεζες στα ενημερωτικά τους δελτία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το ανώτερο και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό αμοίβονταν μέχρι και το τέλος του 2014 με μισθούς οι οποίοι ξεπερνούσαν καθαρά τα 16.000 ευρώ μηνιαίως, φθάνοντας μάλιστα το ποσό των 20.512 ευρώ στην περίπτωση ανώτατου στελέχους της Εurobank.

“Πόντιοι Πιλάτοι” οι Αμερικάνοι: Άλλο ρωσικές παραβιάσεις, άλλο οι τουρκικές…

Η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση που έχει η Τουρκία σε θέματα παραβιάσεων της κυριαρχίας της, αφού ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, αρνήθηκε να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο θέμα. Αντίθετα η στάση του προβλημάτισε καθώς δεν καταδίκασε την Τουρκία για τις 7 χιλιάδες και πλέον παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Όπως είναι γνωστό, οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην Τουρκία μετά τον βομβαρδισμό του ρωσικού αεροπλάνου πάνω από το έδαφος της Συρίας. Όμως, όταν τίθεται το θέμα για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, των οποίων η τουρκική αεροπορία παραβιάζει τις κυριαρχίες τους, οι Αμερικανοί κωφεύουν και μετατρέπονται σε “Πόντιοι Πιλάτοι”.

Δημήτρης Καζάκης: Η απάτη με τις τράπεζες και τη νέα ανακεφαλαιοποίηση

Ο Τσίπρας είναι ο τέταρτος κατά σειρά πωθυπουργός των μνημονίων που υπόσχεται ανάπτυξη προς το τέλος του επόμενου χρόνου. Ο Τσακαλώτος δήλωσε ότι τα capital controls είναι πετυχημένα. Μας το διαβεβαίωσαν οι "θεσμοί". Μάλιστα η "ανεξάρτητη" και τόσο αξιόπιστη ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε εκτιμήσεις βελτίωσης του ΑΕΠ υπό καθεστώς κλεισίματος τραπεζών και capital controls.

Βέβαια, το ερώτημα είναι γιατί να ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες; Αν με capital controls των τραπεζών, η οικονομία πάει καλύτερα, τότε γιατί να μην τις κλείσουμε μια δια παντός; Να γλυτώσουμε τα κερατιάτικα και τις ανακεφαλαιοποιήσεις.