MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Επεισόδια και δακρυγόνα στην Κρήτη

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα...
στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου ομάδες αντιεξουσιαστών "συγκρούονται" με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί, με αφορμή τις πορείες για την συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια και στο Βόλο

Επεισόδια σημειώνονται και στο Βόλο μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός πριν επτά χρόνια από πυρά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων. 
Όπως αναφέρει το e-volos.gr, οι αντιεξουσιαστές έστησαν πύρινα οδοφράγματα στην Λεωφόρο Δημητριάδος, στο κέντρο του Βόλου.

Μολότοφ και χημικά έξω από το παλιό κτίριο της Νομικής στην Κομοτηνή μετά την πορεία

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μπροστά από το παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.

Ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, κατά την διάρκεια προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 7 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 
 

"Βροχή" οι μολότοφ στα Εξάρχεια: Τεράστιες καταστροφές - Σε εξέλιξη πετροπόλεμος

Συνεχίζεται ο «ανταρτοπόλεμος» στα Εξάρχεια, με τα ΜΑΤ να...
απωθούν τους αγνώστους και εκείνους να απαντούν με μολότοφ και πέτρες.


Έκρυθμη η κατάσταση στην Αθήνα - Επεισόδια σε εξέλιξη στα Εξάρχεια

Επεισόδια σε εξέλιξη στα Εξάρχεια. Νωρίτερα αναρχικοί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να διαλύσουν την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Προς τα Εξάρχεια κατευθύνεται αυτή την ώρα ο μεγάλος όγκος της πορείας αναρχικών οργανώσεων για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου με βόμβες μολότοφ από τη μία μεριά και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί.

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Σε εξέλιξη νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή της Ροτόντας, μεταξύ νεαρών που συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία που έγινε στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αστυνομικών.

Οι κουκουλοφόροι πετάνε μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, γύρω από την πλατεία Ροτόντας, οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Δείτε τα βίντεο του Thestival:

Το μνημόνιο δεν έτυχε, πέτυχε

Μελέτη και Τεκμηρίωση του πώς, πότε και από ποιους προσχεδιάστηκε η υπαγωγή της Ελλάδας σε Μνημονιακό καθεστώς και τι κέρδισαν οι αυτουργοί του εγκλήματος αυτού

Από το 2010, η χώρα DeFacto βρίσκεται σε μία κατάσταση στέρησης Εθνικής Κυριαρχίας, που συντελέστηκε με την εκχώρηση της Νομοθετικής και Εκτελεστικής Εξουσίας σε ένα απροσδιόριστο μόρφωμα το οποίο άλλοτε ονομάζεται «Τρόικα», άλλοτε «Θεσμοί» και που συναποτελείται από εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαικής Επιτροπής, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει και η σχετική νομιμοποίηση. Η κατάσταση αυτή περιαγωγής της χώρας σε Μνημονιακό καθεστώς δεν είναι σύμφωνη με τον Ελληνικό Νόμο, αφού δεν τηρήθηκε η ορθή διαδικασία κύρωσης των αρχικών συμφωνιών, πράγμα που επιφέρει και την ολική ακυρότητα των περαιτέρω εφαρμοστικών διατάξεων, ανεξάρτητα αν υπάρχει η σιωπηρή συναίνεση των μεταγενέστερων Ελληνικών Κυβερνήσεων. 

"Καζάνι" έτοιμο να εκραγεί η Ανατολική Μεσόγειος - 57 πολεμικά πλοία συνωστίζονται ανοιχτά της Συρίας

ΤΟ ΝΑΤΟ "ΤΡΕΧΕΙ" ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ 

Καζάνι που βράζει είναι η Ανατολική Μεσόγειος για ακόμα μια φορά καθώς η ναυτική συγκέντρωση πολεμικών σκαφών δνε έχει προηγούμενο. Συνολικά 57 πολεμικά σκάφη από 5 χώρες είνα ισυγκεντρωμένα στα ανοιχτά της Συρίας ενώ αναμένονται και νέες ενισχύσεις για όλες τις παρατάξεις.

Η κινητικότητα στον αέρα και στη θάλασσα της Συρίας είναι αρκετά έντονη, η ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στις "πύλες" του πολέμου, υπάρχουν 57 πολεμικά πλοία από 5 διαφορετικές χώρες, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
Αρκεί μία "σπίθα" για να "ανάψει φωτιά" και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

American Thinker:«Οι ρωσικές επιδρομές αποκάλυψαν το χειρότερο μυστικό στη Μ.Ανατολή».

Τόσο αποτελεσματικές φαίνεται ότι είναι οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες της Μόσχας στη Συρία που οδήγησαν προφανώς την Τουρκία να καταρρίψει το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 τον περασμένο μήνα, ανέφερε στο περιοδικό American Thinker ο πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Τζ.Μέρφι Ντόνοβαν. 

«Το πώς οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία απείλησαν την Τουρκία δεν είναι πραγματικά ένα μυστήριο. Οι Ρώσοι ήταν γνωστό ότι βομβάρδιζαν στόχους πετρελαίου των τρομοκρατών στα νότια σύνορα με την Τουρκία και πολύ αποτελεσματικά, όπως φάνηκε», υποστήριξε ο αναλυτής.

Το σπάταλο δημόσιο δεν κατάλαβε απο κρίση.

Αν αθλοθετείτο ποτέ ένα βραβείο για την ευρηματικότητα στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα το κέρδιζε συμπατριώτης μας. 

Αδιάψευστος μάρτυρας η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που καταγράφει και φέτος φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης, παρανομίες, παρατυπίες, αγκυλώσεις και «περίεργα», «μπλοκάροντας» εξωφρενικές δαπάνες ή επιβάλλοντας επιστροφή χρημάτων από τους αρμοδίους (υπολόγους), χωρίς να φαίνεται -δυστυχώς- να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Η Γερμανία που αρνείται να αποζημιώσει Ελληνες θύματα της Βέρμαχτ, αποζημιώνει Ισπανούς θύτες της ίδιας Βέρμαχτ!

Ήταν στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη όταν η είδηση έπεφτε σαν βόμβα στην Ισπανία: Η Γερμανία πληρώνει ακόμα και τώρα συντάξεις στους Ισπανούς φασίστες που πολέμησαν στο πλευρό της Βέρμαχτ στο Στάλινγκραντ! Με αφορμή αυτή την είδηση, εντελώς ξαφνικά, η μια μετά την άλλη οι περισσότερες ισπανικές εφημερίδες ξέθαβαν για εβδομάδες το –οδυνηρό- παρελθόν και αφιέρωναν άρθρα επί άρθρων στη διαβόητη «Γαλάζια Μεραρχία» (Division Azul) και στους 37.000 εθελοντές της που, με τις ευλογίες του δικτάτορα Φράνκο, βρέθηκαν πριν από 73-74 χρόνια στη μακρινή Ρωσία για να συνδράμουν τη ναζιστική Γερμανία στην απόπειρά της να συντρίψει …τον μπολσεβικισμό!