MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

FT: Η Ευρώπη θα γονατίσει πριν σταθεί ξανά στα πόδια της

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ΕΕ είναι η συσσώρευση κρίσεων, γράφουν... σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times προσθέτοντας ότι όλο αυτό δεν είναι ατύχημα.

Και εξηγεί ο Wolfgang Münchau, ότι συμβαίνει γιατί οι πολιτικές δεν δουλεύουν. Ηγέτες όπως ο Ντ. Κάμερον και ο Βίκτορ Ορμπαν, πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας και της Ουγγαρίας, βάζουν ερωτήματα ακόμα και για δομικές αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων.

Mαχητικά των ΗΠΑ έπληξαν θέσεις του συριακού Στρατού - Σηκώθηκαν ρωσικά μαχητικά και βγήκε ο στόλος της Κασπίας Θάλασσας

ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ - ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΡΑΚ

του Βασίλη Καπούλα

Μαχητικά των υπό ΗΠΑ συνασπισμό έπληξαν θέσεις του συριακού Στρατού στην Deir Ez-Zor με την Ρωσία να απαντά και να στέλνει μαχητικά Su-30 και Su-34 ενώ έβγαλε τον Στόλο της Κασπίας, συνολικά 50 πλοία και ζήτησε να κλείσουν τα αεροδρόμια του Erbil και Sulaimaniyah στο Ιράκ για 48 ώρες (όσες και η διορία του Ιράκ προς την Τουρκία) καθώς θα ακολουθήσει καταιγίδα πυραύλων cruise!

"-ΠΡΟΚΟΠΗ ΦΟΝΙΑ, Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ-ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ..."

Μπορεί να πέρασε απαρατήρητο και εξαιτίας της κυριακάτικης δημοσιογραφικής ραστώνης αλλά η υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στη Σύρο ήταν το απόλυτο σοκ. 

-Προκόπη φονιά, η νεολαία δεν ξεχνά-οι πολιτικές σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές... 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας ακόμη Πρόεδρος Δημοκρατίας ο οποίος βάζει ανερυθρίαστα πλάτη για να στηριχθεί η υπέρ του χυδαίου πελατειακού κράτους εφαρμογή των Μνημονίων. 

Οτι ακριβώς έκανε και ο ανεκδιήγητος Κάρολος Παπούλιας ο οποίος πολεμούσε δήθεν τους Γερμανούς κατακτητές από τα 15 του χρόνια. 

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.

Το ΔΝΤ και τα αποτελέσματα της εσωτερικής υποτίμησης στην ευρωζώνη...

του Κώστα Μελά

Ερευνητές του ΔΝΤ δημοσιοποίησαν ερευνητική εργασία[1] στην οποία διερευνούν την αποτελεσματικότητα της εσωτερικής υποτίμησης στην ευρωζώνη.

Το κύριο συμπέρασμα που συνάγεται από αυτή την εργασία, εάν κτυπηθούν ταυτόχρονα χώρες από την κρίση , η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης (μείωση των ονομαστικών μισθών) μπορεί να είναι αποτελεσματική , μόνο αν συνοδευθεί από ανάλογα επεκτατική νομισματική πολιτική. Σε περίπτωση απουσίας τέτοιου είδους νομισματικής πολιτικής , η εσωτερική υποτίμηση (μείωση των ονομαστικών μισθών) θα προκαλέσει μείωση του ΑΕΠ στις συγκεκριμένες χώρες και στη συνέχεια σε ολόκληρη την νομισματική περιοχής της ευρωζώνης.

Αλέξη μπορούν οι απλοί πολίτες να ρυθμίσουν τα δάνειά τους όπως το Mega;

Δείτε πώς το «Megaλο» κανάλι που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τον Τσίπρα και τον Καμμένο, κατάφερε να αποφύγει την υπαγωγή του θαλασσοδανείου των 98 εκατομμυρίων ευρώ στις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» την ώρα που τα ξένα funds ετοιμάζονται να αρπάξουν τα σπίτια των βιοπαλαιστών για ένα κομμάτι ψωμί. Κατά τα λοιπά, ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα «τσακίσουν» στη νομιμότητα τους μεγαλοκαναλάρχες... 

Σφοδρή αμερικανική «επίθεση» στην μάχη για την επιρροή στα Βαλκάνια λόγω Ρωσίας

Η πρόσκληση του Μαυροβουνίου για ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) αποτελεί την έναρξη μιας ευρύτερης πολιτικής «επίθεσης» των ΗΠΑ στον αγώνα για την επιρροή στα Βαλκάνια μετά τις ρωσικές κινήσεις στην περιοχή , αναφέρει η εφημερίδα Politico.

Στις 2 Δεκεμβρίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ έδωσαν στο Μαυροβούνιο το «πράσινο φώς» να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Συμμαχία.

Επιπλέον, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και νατοϊκοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι , επισκέφθηκαν το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ, ως μέρος των ανανεωμένων προσπαθειών τους για να μπορέσει η περιοχή των Βαλκανίων να μείνει στην τροχιά της δυτικής επιρροής.

Ανυπακοή: αναρχία, ή το θεμέλιο της ελευθερίας;

Αν εξαιρέσουμε το παρακράτος, που κάνει την δουλειά του, θα πληρωθεί γι αυτήν, αλλά την κάνει σαν αγγαρεία,
..οι υπόλοιποι που επιδόθηκαν χθες στο ''ευγενές σπορ'' των μολότωφ, κάψιμο κάδων, κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ, και κάποιους βανδαλισμούς,
..το έκαναν με την ψυχή τους, το ευχαριστήθηκαν, έκαναν Χριστούγεννα και
Πάσχα μαζί.

Δεκάδες δις τρώνε οι τράπεζες! Πως χάθηκαν τα λεφτά των μετόχων.

Φρικιαστικό είναι το οικονομικό έγκλημα που είχε θύματα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά σχεδόν κανένας δεν το έχει πάρει χαμπάρι λόγω της άκρας του τάφου σιωπής των μέσων ενημέρωσης, τα οποία ξαφνικά έχουν πήξει από διαφημίσεις τραπεζών. 

Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών συνιστά πραγματικά το μεγαλύτερο σκανδαλώδες οικονομικό έγκλημα και έχει τελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε και καλύφθηκε συνειδητά από ένα εκπληκτικό πέπλο σιωπής.