MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ο θρησκευτικός-πετρελαϊκός πόλεμος

Οι φόβοι της Ευρώπης για τρομοκρατικές επιθέσεις, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή κορυφώνονται, με τους κινδύνους μίας πετρελαϊκής κρίσης να αυξάνονται – η οικονομική και ενεργειακή εξάρτηση πόλετης Τουρκίας από το Ιράκ

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

«Η άποψη, σύμφωνα με την οποία η κρίση στο Ιράκ δεν έχει καμία σχέση με τη Μ. Βρετανία είναι λανθασμένη. Η δημιουργία μίας ισλαμικής κυβέρνησης στο κέντρο του Ιράκ, θα έχει σοβαρά επακόλουθα και για εμάς. Οι ισλαμιστές σχεδιάζουν να μας επιτεθούν και εδώ, στο σπίτι μας, στη Μ. Βρετανία. 

Επομένως είναι σωστό να επέμβουμε έξυπνα, υπομονετικά και σε μακροπρόθεσμη βάση. Εκτός αυτού, η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναφέρει τη δημόσια τάξη, σταματώντας να ενισχύει τους εξτρεμιστές» (D. Cameron). 

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν και όλοι ξέρουν και όλοι υποκρίνονται για το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται γύρω από τους Τζιχαντιστές, με πρώτο και καλύτερο τον μεγάλο υποκριτή, τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Μόνο ένας είπε την αλήθεια κατάμουτρα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν, αλλά και κάποια αποκαλυπτικά βίντεο που ξεσκεπάζουν τα τούρκικα ψέματα και την γερμανική και διεθνή υποκρισία.

Οικονομικό έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Ένα απίστευτο οικονομικό έγκλημα διεπράχθη τον περασμένο μήνα εν μέσω σιωπής των μέσων ενημέρωσης, με την υποτιθέμενη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Το ελληνικό δημόσιο - δηλαδή όλοι ο Έλληνες φορολογούμενοι - έχασε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν για ένα κομμάτι ψωμί κυριολεκτικά στους ξένους! Επιπροσθέτως, μέσω αυτής της ανακεφαλαιοποίησης καταστράφηκαν εντελώς όλοι οι παλιοί μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών. Πρέπει να είναι πλέον εντελώς ηλίθιος όποιος δώσει λεφτά για να αγοράσει μετοχές ελληνικών τραπεζών! Ηλίθιος ή αδίστακτος κερδοσκόπος που να διαχειρίζεται κολοσσιαία ποσά δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ευρώ!