MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η χώρα της Lidl

Το ξεπούλημα της Πορτογαλίας άφησε πίσω του Πολίτες ερείπια, καθώς επίσης μία χώρα υπό την κατοχή των βιομηχανικών και λοιπών γερμανικών επιχειρήσεων – η κατάργηση των λαών και η αντικατάσταση τους, από τη δικτατορία των εκλεκτών

«Ο νεοφιλελευθερισμός καθορίζει σταδιακά όλες τις δυτικές κοινωνίες – ενώ είναι κάτι περισσότερο από μία απλή οικονομική πολιτική. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ιδεολογία, η οποία ρυθμίζει εκ νέου τις σχέσεις του κράτους και της οικονομίας – με στόχο τον επανακαθορισμό της συνολικής σκέψης, η οποία αλλάζει ριζικά όλους τους τομείς της ζωής, καθώς επίσης τους ανθρώπους, με μοιραίες συνέπειες για τη Δημοκρατία. 

Eurostat: Βαθύτερη από κάθε πρόβλεψη η ύφεση στην Ελλάδα.

Σε αναθεώρηση προς το χειρότερο των αρχικών προβλέψεων που έκανε τον Νοέμβριο για το βάθος της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας προχώρησε η Εurostat, στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οριστικών στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ στην ΕΕ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015. 

Σε εξέλιξη ολοκληρωτικός ρωσικός αποκλεισμός της Τουρκίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σχέδιο ολοκληρωτικού αεροπορικού αποκλεισμού και γεωγραφικής απομόνωσης της Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος τονίζοντας πως η κρίση της 24ης Νοεμβρίου με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ακόμα δεν έχει δείξει τις κύριες συνέπειες της.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που παραθέτονται, η Ρωσία προχωρεί στην ανάπτυξη των πυραυλικών της συστημάτων γύρω από την Τουρκία δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλοιό για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που ήδη αισθάνονται σαν να βρίσκονται μέσα σε ένα αόρατο πύρινο κλουβί.