MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ομόλογα υψηλού ρίσκου, επιτόκια και δολάριο

Οι ασυμμετρίες στον πλανήτη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, μετά την τελευταία κρίση – ενώ έχουν δημιουργηθεί βουνά χρεών, τα οποία μάταια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι κεντρικές τράπεζες νομισματικά

«Όσο και να προσπαθούν οι κεντρικές τράπεζες να εξουδετερώσουν τη βόμβα του χρέους, αυξάνοντας συνεχώς τη ρευστότητα στο σύστημα, φουσκώνοντας ξανά και ξανά τη φούσκα δηλαδή, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν – οπότε ο πλανήτης απλά περιμένει τη σταγόνα που θα γεμίσει το ποτήρι ή τη σπίθα που θα προκαλέσει την πυρκαγιά, μη έχοντας καμία επιλογή».

Τα γενέθλια του προτεκτοράτου 'Greece': 7 Μαΐου 1832

Βάσια Ζαριφοπούλου • Νίκος Γεωργαντζάς

Κανένα από τα 301 άτομα του αγγλοσαξονικού τύπου GREEK PARLIAMENT δεν αντιπροσωπεύει τον ελληνικό μας κόσμο. Όλα αυτά τα άτομα αντιπροσωπεύουν το απολυταρχικό καθεστώς της ενάντια στην φύση εξουσίας, της τυραννικής αριστερο-κεντρο-δεξιάς κομματοκρατίας, του αγγλοσαξονικού τύπου κοινοβουλευτισμού, του διεθνούς καρτέλ των τραπεζών.

Ραγδαίες εξελίξεις – Η Ρωσία περικυκλώνει την Τουρκία

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανησυχούν ότι η Ρωσία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία γύρω από τη χώρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικά F-16, σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, «η Ρωσία έστειλε 14 ελικόπτερα στην Αρμενία, στην αεροπορική βάση του Erebuni, κοντά στην πρωτεύουσα Ερεβάν, στις 8 Δεκεμβρίου. Επτά από αυτά τα ελικόπτερα είναι τα θωρακισμένα Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα και τα άλλα 7 είναι Mi-8 μεταφορικά. Ο αριθμός των Mi-24 επιθετικών ελικοπτέρων θα μπορούσε να φθάσει τα 15 έως το τέλος του έτους».

Και τα σύνορα έγιναν… προαπαιτούμενο!

Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Επιτήρηση και στο Προσφυγικό επέβαλαν οι δανειστές – Λάστιχο το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αξιολόγησης – Η ΤτΕ επιμένει στα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης που ξορκίζει η κυβέρνηση

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Μη βιαστείτε να απαντήσετε «η τρόικα» -ή κουαρτέτο πλέον-, γιατί υπάρχουν κι άλλοι συγκυβερνήτες του προτεκτοράτου. Όπως η Frontex. Το χοντρό παιχνίδι που παίχτηκε με το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, αποκάλυψε ότι η «κατάληψη» της χώρας από τους δανειστές δεν έχει αφήσει καμιά πτυχή της κυριαρχίας της ανεπηρέαστη. Σαν να έχει μετατραπεί όλη η χώρα σε ένα «hotspot» επιτήρησης της κοινωνίας, της οικονομίας, του κράτους, των συνόρων της.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στην "ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ" από την κυβέρνηση: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γιαγιά που πουλούσε μαϊντανό!

ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΩΝ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Πόση ντροπή μπορεί, άραγε, να χωρέσει σε μια τέτοια είδηση; Τη στιγμή που μια ολόκληρη χώρα ταλανίζεται από οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα, από εφοπλιστές και μεγαλογιατρούς που έσπρωχναν για χρόνια ολόκληρα τεράστια ποσά στο εξωτερικό, το κράτος εξαντλεί την αυστηρότητά του σε μια 79χρονη γιαγιά, επιδιώκοντας, δίχως υπερβολή τον εκμηδενισμό της.

Δημήτρης Καζάκης: Με τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας να αλλάζει χέρια, ξεκινά η στρατιωτική κατοχή της χώρας...

Ο Γαλλογερμανικός άξονας απαιτεί να γίνει το πρώτο βήμα στη δημιουργία δυνάμεων υπερεθνικών αστυνομικής καταστολής και στρατιωτική κατοχής επικράτειας κρατών μελών της ΕΕ. 

Με το πρόσχημα των "εκτάκτων συνθηκών" λόγω προσφυγικού. Μην ξεχνάμε ότι ο εφιάλτης του ναζισμού και του φασισμού, οι κατακτητικοί πόλεμοι, αλλά και κάθε επιβουλή της απολυταρχικής εξουσίας εναντίον των λαών, γεννήθηκε πάντα μέσα από ένα καθεστώς "έκτακτων συνθηκών".

Eurostat: Η Ελλάδα έχει υψηλότερο κόστος στέγασης σε όλη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα έχει υψηλότερο κόστος στέγασης σε σχέση με τα επίπεδα εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποκαλύπτει ο Olaf Gersemann Αρχισυντάκτης Επιχειρηματικού Ρεπορτάζ στην Κυριακάτικη Die Welt παραθέτοντας τον σχετικό πίνακα που παρουσιάζει η Eurostat στο ετήσιο έντυπο που δόθηκε στην δημοσιότητα και μπορεί να δείτε πιο πάνω. 

Απόφαση-κόλαφος για την Βρετανία από τον OHE: "Να επιστραφούν πίσω στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα"

Υιοθετήθηκε, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, ομόφωνα από την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης τoυ ΟΗΕ, η Απόφαση για την «Επιστροφή ή Απόδοση Πολιτιστικών Αγαθών στις χώρες προέλευσης»- μια απόφαση που σχετίζεται έμμεσα και με το επίκαιρο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα!

Η Απόφαση υποβάλλεται από την χώρα μας ανά 3ετία και το τελικό κείμενο διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα συστηματικών διαβουλεύσεων υπό την διαμεσολάβηση της Ελλάδας, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.