MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η Τουρκία έπεσε βαθιά στην παγίδα του Πούτιν

Όταν η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος όλοι αναρωτιήθηκαν ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε προχωρώντας σε αυτή την ενέργεια. Τώρα, παραπάνω από δύο εβδομάδες από το περιστατικό το ερώτημα που γεννάται είναι: Ποια συμφέροντα οδήγησαν τη Ρωσία να υποχρεώσει την Τουρκία να καταρρίψει το αεροσκάφος της; ρωτά ο Τούρκος αναλυτής Kadri Gursel στην ιστοσελίδα www.al-monitor.com

Η Τουρκία πράγματι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, αλλά ήταν η Ρωσία που «έκανε παιχνίδι» στην κρίση αυτή. Η ταχύτητα με την οποία η Μόσχα προχώρησε σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μετά το περιστατικό όσον αφορά τον τουρισμό, το εμπόριο, τις επενδύσεις σε κοινά σχέδια, αποδεικνύει ότι οι κινήσεις αυτές ήταν σχεδιασμένες πριν την κρίση. Η ανάπτυξη πυραύλων S-400 στη βάση του Hmeymim δύο μόλις ημέρες μετά την κατάρριψη δεν μπορεί παρά να είναι προσχεδιασμένη.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς τα κατοικίδια του Σόιμπλε, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

«Ακόμα και ο Σόιμπλε είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει ό,τι έχει συμφωνηθεί και συνεργάζεται με τους θεσμούς με πολύ πιο εποικοδομητικό τρόπο», λέει ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην Guardian (10/12). Δεν γνωρίζω αν έπειτα από μια τέτοια δήλωση νομιμοφροσύνης εισέπραξε ζαχαρίτσα, όπως συνηθίζουν να επιβραβεύουν οι πρώσσοι άρχοντες τα κατοικίδιά τους όταν δείχνουν με τόσο προφανή τρόπο την υποταγή τους.

Αν όχι είναι κρίμα. Για μια ζαχαρίτσα ζει και αναπνέει η φάρα του κ. Τσακαλώτου.

FT: Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή χωρίς δικαίωμα βέτο στα κράτη μέλη!

Επικαλούμενη έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα επεμβαίνει ακόμα και αν οι χώρες στις οποίες θα πρέπει να δρα αντιτίθενται στην ανάπτυξή της. Αν και θα πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις με τις ενδιαφερόμενες χώρες, δε θα υπάρχει δικαίωμα μονομερούς άσκησης βέτο.

Οι Βρυξέλλες θα παρουσιάσουν την ερχόμενη εβδομάδα σχέδιο σύστασης νέας μόνιμης δύναμης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, που θα αντικαταστήσει τη Frontex, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Άλλος για το Αιγαίο; Όποια οργάνωση θέλει έρχεται για να κάνει ...έρευνα

Όποιος θέλει κάνει έρευνα-διάσωση στο Αιγαίο. Δεν είναι μόνο οι ΜΚΟ ισλαμιστών που ήδη δρουν στη Μυτιλήνη, καθώς μια ακόμη ΜΚΟ ανακοινώνει ότι στις 18 Δεκεμβρίου να κάνει επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα του onalert.gr, η ΜΚΟ moas.eu ανακοίνωσε ότι στις 18 Δεκεμβρίου έρχεται με δύο ταχύπλοες λέμβους για να προσφέρουν βοήθεια. Η οποία βεβαίως καλοδεχούμενη είναι. Το ερώτημα όμως είναι τι είναι όλες αυτές οι ΜΚΟ που σχεδόν κάθε μέρα εμφανίζοναι στην περιοχή. Τις ελέγχει κάποιος; Ζητάμε εμείς τη βοήθειά τους; Τι επιχειρούν να κάνουν και που στοχεύουν;

Αμερικανική ήττα κατά κράτος

Η Fed οδηγήθηκε μόνη της σε αδιέξοδο, έχοντας χάσει από τη Bundesbank – αφού, εάν δεν αυξήσει τα επιτόκια θα χάσει την αξιοπιστία της ενώ, εάν τα αυξήσει χωρίς τη στήριξη της ΕΚΤ, θα καταρρεύσουν οι αγορές σε χρόνο μηδέν

«Φαίνεται πως πιθανότατα θα επαναληφθεί ακόμη μία φορά αυτό που ανέκαθεν ισχύει για τη Γερμανία – το ότι κερδίζει όλες τις μάχες, αλλά χάνει τον πόλεμο, αφού έκανε το μεγάλο λάθος να προκαλέσει τις Η.Π.Α.«.

Η Ελλάδα έχει ασφαλώς μεγάλα προβλήματα, ενώ η Τρόικα φαίνεται διατεθειμένη να την αφήσει να καταστραφεί, εάν φέρει αντίρρηση στη μετατροπή της σε χώρα της Lidlεάν αρνηθεί δηλαδή να υποταχθεί στη δικτατορία των πολυεθνικών που προωθείται, όπου όλοι κατασκοπεύονται και απαγορεύεται να εκφραστούν ελεύθερα, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πεταχτούν στο δρόμο.

Η Ρωσία δημιούργησε τον δικό της οίκο αξιολόγησης - Τερματίζει τα υπέρ της Ουάσιγκτον γεωπολιτικά παιχνίδια των S&P,Moody's και Fitch

ΠΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η Ρωσία ξεκίνησε την επισημη λειτουργία του δικού της οργανισμού αξιολόγησης ως απάντηση στους δυτικούς οίκους, που επιβάλλουν απαισιόδοξες προοπτικές για τους ρωσικούς οικονομικούς οργανισμούς και την ρωσική οικονομία, τι περισσότερες φορές βασιζόμενοι σε πολιτικά κριτήρια και όχι σε πραγματικά δεδομένα.

Ρωσικό αντιτορπιλικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους στο Β.Αιγαίο!

ΤΟ ΓΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ - ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

To ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy περιπολώντας στο Βόρειο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα 22 χλμ. από την Λήμνο, έβαλλε πραγματικά πυρά κατά τουρκικού σκάφους το οποίο πλησίασε απειλητικά το ρωσικό πολεμικό και παρά τις προειδοποιήσεις αυτό ακολιυθούσε πορεία σύγκρουσης.

Το πλήρωμα του Α/Τ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικού υπουργείο Αμυνας πριν λίγο,, εντόπισε το τουρκικό σκάφος σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου να έχει λάβει μετωπική πορεία κατά του ρωσικού αντιτορπιλικού λίγα λεπτά μετά τις 09.00 σήμερα.