MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Δημήτρης Καζάκης: Να τι σημαίνει ξεπούλημα και μάλιστα ολκής

Υπεγράφη η παραχώρηση των 14 περιφερειακών κρατικών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της Fraport και του Ομίλου Κοπελούζου. Το αντίτιμο της παραχώρησης ανέρχεται σε 1,23 δις ευρώ. Φυσικά, το αντίτιμο θα πάει κατευθείαν στους δανειστές.

Τα αεροδρόμια που ξεπουλιούνται στην ηπειρωτική χώρα είναι του Ακτίου (PVK), της Καβάλας (KVA) και της Θεσσαλονίκης (SKG). Τα υπόλοιπα 11 αεροδρόμια βρίσκονται σε νησιά και είναι της Κέρκυρας (CFU), των Χανίων/ Κρήτης (CHQ), της Κεφαλονιάς (EFL), της Κω (KGS), της Μυτιλήνης (MJT), της Μυκόνου (JMK), της Ρόδου (RHO), της Σάμου (KGS), της Σαντορίνης (JTR), της Σκιάθου (JSI) και της Ζακύνθου(ZTH).

Ένωση Εισαγγελέων: Η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους

( Ε, μα ναί ... αλίμονο ... αφού είναι ημίθεοι.... )

Με ψήφισμά τους, τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κατά την 31η Τακτική Γενική Συνέλευσή τους, επιβεβαιώνουν ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί καίριο πυλώνα σταθερότητας, σε μια συγκυρία ανασφάλειας και πολυεπίπεδης κρίσης. 

Αξιολογούν ως αδικαιολόγητη την εμμονή δημόσιων φορέων και φορέων... της ενημέρωσης να ερμηνεύουν εσφαλμένα την πάγια θέση των δικαστικών λειτουργών, περί μη νομιμότητας και σκοπιμότητας δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων των Δηλώσεων Περιουσιακής τους Κατάστασης, που θέτουν σε διακινδύνευση την ασφάλειά τους. 

Η μέθοδος του κρεμμυδιού

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

Οι δανειστές έχουν ήδη καταφέρει να μισήσουν οι Έλληνες την κυβέρνηση τους, καθώς επίσης όλα τα πολιτικά κόμματα, ακόμη και την ίδια τους την πατρίδα – έτσι ώστε να αποδεχθούν την ξένη κατοχή ευχαριστημένοι, χωρίς αντιδράσεις!

«Μπορούμε ακόμη να τα καταφέρουμε, με μεγάλες θυσίες φυσικά, οι οποίες όμως θα ήταν σχεδόν ανώδυνες συγκριτικά με αυτά που μας περιμένουν, εάν συνεχιστεί η σιωπή των αμνών – η οποία μας έχει μετατρέψει άθελα μας στην ντροπή της Ευρώπης, νομιμοποιώντας παράλληλα τις μεθόδους των εξαιρετικά έμπειρων αποικιοκρατών».

Επιβολή πλαστικού χρήματος - Τι θα ισχύσει το 2016;

Η δήθεν προοδευτική και δήθεν αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, επιβάλλει την χρήση του πλαστικού χρήματος δήθεν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο του Σαββάτου και τον Γιώργο Παλαιτσάκη, δαπάνες συνολικού ποσού μέχρι 9.545 ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει το 2016 κάθε μισθωτός και συνταξιούχος, είτε μέσωμίας και μοναδικής πιστωτικής κάρτας, είτε μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα, είτε μέσω e-banking, ώστε να δικαιούται έκπτωση φόρου ως 2.100 ευρώ.