MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Γερμανία: Φοροδιαφυγή δις από τράπεζες.

Χάρη σε ένα τέχνασμα, τράπεζες και επενδυτικά ταμεία στη Γερμανία φέρονται να προέβησαν σε φοροδιαφυγή πολλών δις. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί επαρκούν για να αναλάβουν δράση οι διωκτικές αρχές. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung (SZ), οι φορολογικές αρχές έχουν συγκεντρώσει επιβαρυντικά στοιχεία για περισσότερες από 100 τράπεζες και επενδυτικά ταμεία που φέρονται να εξαπάτησαν το γερμανικό δημόσιο μέσα από ύποπτες αγοραπωλησίες μετοχών. Το ύψος της φοροδιαφυγής εκτιμάται σε πάνω από 10 δις ευρώ.

Επίθεση Μαριά κατά Ντάισελμπλουμ στην Ευρωβουλή: "Θα πετάξουμε την τρόικα έξω από την Ελλάδα!"

Την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και η επικρατούσα τάση στο Eurogroup στην Ελλάδα κατήγγειλε σε παρέμβασή του σήμερα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η Οικονομική και Νομισματική Ένωση έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη φυλακή των λαών και της ίδιας της οικονομίας. Με την πολιτική της μερκελικής λιτότητας και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει επιβάλει το Eurogroup τελικά η Ευρώπη γέμισε στρατιές ανέργων, το χρέος των κρατών της Ευρωζώνης εκτινάχτηκε στα ύψη και οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου κόλλησαν στην ύφεση.»

Κατάθλιψη και κακή υγεία για το 44% των Ελλήνων, λόγω κρίσης.

Αρνητικά συναισθήματα όπως ανασφάλεια, αγωνία, φόβο, θυμό, αγανάκτηση, απογοήτευση, πίκρα, θλίψη, άγχος, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης εκφράζει πάνω από το 44% των Ελλήνων, με το μεγαλύτερο ποσοστό να εμφανίζεται σε άτομα με χαμηλό εισόδημα και παράλληλα παρατηρείται αύξηση της καταθλιπτικής διάθεσης. 

Επιπλέον, η υγεία των Ελλήνων καταγράφει πτωτική τάση, ενώ ένα 25% αδυνατεί να λάβει τη θεραπεία του για λόγους κόστους.

Οι όμηροι της SIEMENS και των ξένων συμφερόντων...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 30 Αυγούστου 1993 η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, με τις εξουσιοδοτημένες υπογραφές των Κρέπαπα και Γεωργίου (κατηγορούμενος στη δίκη των 64ων κατηγορουμένων για τα “μαύρα ταμεία” από τα οποία χρηματίζονταν πολιτικά πρόσωπα), έστελνε επιστολή – χαρακτηρισμένη με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ - στον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με θέμα: “Κατακύρωση Διεθνούς Διαγωνισμού ΟΤΕ 1,1 εκατ. ψηφιακών παροχών (Διαγωνισμός ΟΤΕ υπ΄ αρ. 7753/92”, αναφέροντας ακριβώς:

Μας παίρνουν το μέλλον, θα τους πάρουμε την εξουσία.

Ολόκληρη η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο καταπίεσης, φορολογικής τρομοκρατίας, οικονομικής εξαθλίωσης και αφαίρεσης περιουσιών που αποκτήθηκαν με κόπους και δάκρυα. Οι κοινωνικές ομάδες σπρώχνονται από το σύστημα, σε έναν εξοντωτικό αγώνα αλληλοεξουδετέρωσης και απεχθούς κοινωνικού αυτοματισμού. 

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο πλυντήριο συνειδήσεων. Οι πολίτες ταπεινώνονται, μειώνονται κοινωνικά και παραμερίζονται. 

Ρωσική στρατιωτική "τανάλια" γύρω από την Τουρκία - Πως ο Β.Πούτιν μπορεί να την σφίξει και να "πνίξει" τον Ερντογάν

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ S-400, S-300 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

Η Ρωσία εντείνει τις στρατιωτικές της κινήσεις μετά την κατάρριψη του Su-24 γύρω από την Τουρκία δημιουργώντας μία “τανάλια” που σε περίπτωση που χρειασθεί να την σφίξει, κόβοντας το βήχα μία και καλή του θρασύτατου Ερντογάν και της κυβέρνησης του. Οι ενέργειες μάλιστα αυτές συναρτώνται πλήρως με τις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων σε πολιτικό επίπεδο και βεβαίως από την απόφαση του Β. Πούτιν να μην συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο μέχρι η χώρα του ζητήσει συγνώμη, δώσει αποζημίωση για την κατάρριψη του αεροσκάφους και τιμωρήσει τους ενόχους.

Κυνική ομολογία Μέρκελ για συμπαιγνία με το Σόιμπλε κατά της Ελλάδας

Σε μια κυνική ομολογία προέβη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), που άρχισε σήμερα στην Καρλσρούη, παραδεχόμενη και μάλιστα με υπερηφάνεια ότι ουδέποτε ήταν αντίθετη με τις απαράδεκτες τακτικές του υπουργού των Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της Ελλάδας. 

Προσπαθώντας να ωραιοποιήσει, μπροστά στους γερμανούς χριστιανοδημοκράτες, την τακτική του Σόιμπλε, χαρακτήρισε κρίσιμη δοκιμασία τη «διάσωση» της Ελλάδας και τόνισε ότι «στο τέλος ένας άνθρωπος ήταν καθοριστικός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». 

Βραζιλία, επιστροφή του ΔΝΤ;

Το Ταμείο θυμίζει τον υδραυλικό που επιδιορθώνει μία βρύση με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να χρειαστεί ξανά να τον καλέσει ο ιδιοκτήτης μετά από κάποιο χρονικό διάστημα – οπότε να εισπράξει ακόμη περισσότερα, για την ίδια βλάβη

Τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζει το ΔΝΤ στις χώρες που ζητούν τη βοήθεια του, είτε λόγω υπερχρέωσης, είτε επειδή το εξωτερικό τους χρέος είναι υψηλό, σε συνδυασμό με χαμηλά συναλλαγματικά αποθέματα, είναι ξεκάθαρα: 

Στην αρχή επιβάλλει τη μείωση των δημοσίων δαπανών, των μισθών και των συντάξεων (εσωτερική υποτίμηση στην Ευρωζώνη, υποτίμηση του νομίσματος στις άλλες χώρες), καθώς επίσης την αύξηση των φόρων, ακολουθεί η πτώση των τιμών των παγίων περιουσιακών στοιχείων ως αποτέλεσμα των υφεσιακών μέτρων και τελικά οι ιδιωτικοποιήσεις – σε εξευτελιστικές τιμές.