MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η γερμανική μονοκρατορία

Η χώρα συνεχίζει να απομυζεί τους ζωτικούς πόρους των εταίρων της, χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό, αδιαφορώντας για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης – η οποία είναι αδύνατον να μην διαλυθεί, όταν αυξάνονται οι ασυμμετρίες

«Όπως γνωρίζουμε ο μεγαλύτερος κίνδυνος, η σημαντικότερη απειλή καλύτερα για τη συνοχή μίας οικογένειας, εμφανίζεται συνήθως όταν προκύπτουν οικονομικά προβλήματα – όπου, αντί να γίνει μία από κοινού προσπάθεια για την ορθολογική τους επίλυση, επιλέγεται συχνά το διαζύγιο. 

«Άνγκελα, πάρε τα αρ@@#&! μας» – Το ντοκιμαντέρ του Paul Mason #ThisIsACoup (Upd)

Πρεμιέρα στο διαδίκτυο για το πρώτο από τα τέσσερα ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Πολ Μέισον για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και ο τίτλος είναι «Angela, suck our balls» («Άνγκελα, πάρε τα αρ@@#&! μας»). 

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο #ThisIsACoup (εμπνευσμένο από το hashtag που έγινε δεύτερο παγκοσμίως το βράδυ της 12ης Ιουλίου) που ξεκινούν χρονικά πριν από την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στις 25 Ιανουαρίου 2014. Στο επίκεντρο φυσικά η σκληρή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, η δραματική συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου και όλα όσα ακολούθησαν. 

Μιά χώρα κατεστραμμένη, υπό νέα Κατοχή

Ήδη τα σύνορά μας απαιτούν να τα ''φυλάσσουν'' ξένες δυνάμεις.

Ήδη οι ''Ευρωπαίοι εταίροι'' ζητούν τα κλειδιά του Αιγαίου μ΄ ένα σχέδιο κειμένου 110 σελίδων το οποίο προβλέπει ότι η ''ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή'' θα μπορεί να κάνει επιχειρήσεις οπουδήποτε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε καμία χώρα.

Ήδη ξεπουλήθηκαν σε ξένη εταιρεία 14 αεροδρόμια, που η διαχείρισή τους μπορεί άνετα να καταστεί μοιραία στο μέλλον για την εθνική ασφάλεια.

«Μήνυμα χωρίς χρέωση»: Οι ΗΠΑ δεν αντέχουν σε ρωσική πυραυλική πυρηνική επίθεση

Ρώσος Στρατηγός : «Το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν αντέχει σε μαζική επίθεση ρωσικών πυραύλων»

«Το διευρυμένο σήμερα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ είναι κατώτερο από το αντίστοιχο ρωσικό», τόνισε ο διοικητής των ρωσικών Στρατηγικών Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Sergei Karakayev, σύμφωνα με κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Πότε επιτέλους θα το καταλάβει ο κόσμος; Το ΣτΕ δεν είναι Συνταγματικό Δικαστήριο

Η Ελλάδα, είναι ίσως το μοναδικό κράτος (ή έστω από τα ελάχιστα υπανάπτυκτα κράτη) στον κόσμο που δεν έχει συνταγματικό δικαστήριο. Αυτό είναι μια από τις αιτίες της νομιμοποιημένης διαφθοράς στην Ελλάδα και της πτώχευσης του κράτους.

Η διαφθορά στην Ελλάδα, ξεκινά από τους ίδιους τους νόμους. Όμως η ελληνική παρασιτικήολιγαρχία και το εθελόδουλο πολιτικό της σύστημα επιμένουν και δεν θέλουν με τίποτα να συστήσουν συνταγματικό δικαστήριο. Θέλουν να φτιάχνουν νόμους μόνο για τα συμφέροντά τους, κατά παράβαση κάθε έννοιας συντάγματος. Ταυτόχρονα, πολλοί κρατικοδίαιτοι συνταγματολόγοι και διάφοροι άλλοι κρατικοδίαιτοι πνευματικοί ταγοί του λαού, επιμένουν ότι είναι καλύτερα να μην έχει η Ελλάδα συνταγματικό δικαστήριο!!!

B.Πούτιν: "Αν η Τουρκία αποφάσισε να γλύψει τους Αμερικανούς στο γνωστό σημείο... είναι δικό της πρόβλημα!"

ΛΑΒΡΟΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: "ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

"Η Τουρκία γλύφει τις ΗΠΑ στο γνωστό σημείο" δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης ενώπιον 1.350 δημοσιογράφων.

Αφού χαρακτήρισε όχι απλά «μη φιλική» αλλά «επιθετική» πράξη την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε ότι η Τουρκία στη συνέχεια «έτρεξε να κρυφτεί πισω από το ΝΑΤΟ. «Αν ήταν ατύχημα θα είχαν ζητήσει συγγνώμη. Είναι εξοργιστικό. Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί μας» συμπλήρωσε.

Ο οικονομικός εθνικισμός

Εύλογα οι Γάλλοι απαντούν στην αλαζονεία της Γερμανίας με φυλετικό εθνικισμό, επιλέγοντας τη συνεχή ενίσχυση του Εθνικού Μετώπου – οπότε ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ακροδεξιάς είναι το Βερολίνο και ο σκιώδης καγκελάριος του

Η άνοδος της ακροδεξιάς ήταν κάποτε συνδεδεμένη με την αύξηση της ανεργίας – όπως τεκμηριώνεται κυρίως από το παράδειγμα της Γερμανίας, την εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρη. Ειδικότερα, το 1932 οι άνεργοι είχαν υπερβεί τα 6 εκ. συν τα περίπου 2 εκ. μη καταχωρημένους, καθώς επίσης έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων περιορισμένου χρόνου – ενώ οι μισθοί μειώνονταν συνεχώς, παράλληλα με την αύξηση των φόρων, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. 

50 τρόποι εξόδου από το ευρώ: Η Ελλάδα και η διεθνής κρίση.

Το πρόβλημα είναι εξ΄ ολοκλήρου μέσα στο μυαλό σας, είπα στους Έλληνες. Η απάντηση είναι εύκολη, αρκεί να σταματήσετε τις διαρροές. Έχετε τη δύναμη να διεκδικήσετε την ελευθερία που ζητάτε. Πρέπει να υπάρχουν πενήντα τρόποι να αφήσετε το ευρώ.

Έπειτα από το βροντερό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σχετικά με τους όρους διάσωσης στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και «θεσμών» συνεχίστηκαν με την προσδοκία ότι θα ακολουθούσε μία καλύτερη συμφωνία. Το αποτέλεσμα ήταν το ακριβώς αντίθετο. Οι Έλληνες διαπραγματευτές κατέληξαν να συμφωνήσουν σε ένα μνημόνιο, οι όροι του οποίου ήταν πολύ πιο επαχθείς από εκείνους που είχαν απορρίψει οι ψηφοφόροι. Γιατί;

Εκθεση-αποκάλυψη του ΔΝΤ: Λάθη και παραλείψεις στο ελληνικό Πρόγραμμα

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Για πρώτη φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποδέχεται ότι έκανε λάθη και παραλείψεις στο λεγόμενο ελληνικό πρόγραμμα, που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010 χωρίς να περιλαμβάνει, ως όφειλε, την αναδιάρθρωση του χρέους για να επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητά του.

Το Δ.Σ. του Ταμείου έγκρινε στις 7 Δεκεμβρίου έκθεση, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, και με βάση την οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι εμμέσως πλην σαφώς αδειάζει όσους αναμείχθηκαν στην «κατασκευή» του προγράμματος για την Ελλάδα. Στην έκθεση δεν αποδίδονται ευθύνες, κάτι που αναμένεται να κάνει η ανεξάρτητη επιτροπή που ερευνά το θέμα, ειδικά για την αναδιάρθρωση, που όπως τονίζεται πολλαπλασίασε τις δυσκολίες για την Ελλάδα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!! Η Ελλάδα στα… κάρβουνα …

Απελπισμένοι πολίτες τσακίζουν στο ξύλο όπου πετύχουν πολιτικούς, τραπεζίτες και ελεγκτές! 

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες δεν έχει προηγούμενο. Απογοητευμένοι πολίτες κυνηγούν και τσακίζουν στο ξύλο πολιτικούς, τραπεζίτες και ελεγκτές. Μετά τον ξυλοδαρμό των ελεγκτών εισιτηρίων στο Μετρό της Ομονοίας και του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια, ήρθε η σημερινή επίθεση στα γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι. Για πόσο οι «σώφρονες» δημοσιογράφοι και πολιτικοί θα κάνουν λόγο για μεμονωμένα περιστατικά των «κακών» κουκουλοφόρων; Δεν βλέπουν πως όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν αρχίσει να επικροτούν τέτοια γεγονότα με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια;… 

Παύση της λειτουργίας της διεθνούς «επιτροπής για την αλήθεια του δημοσίου χρέους»!

Όλοι γνωρίζουν ότι με σειρά αποφάσεων της Προέδρου της Βουλής της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου Ζωής Κωνσταντοπούλου και, ουσιαστικά, με την ίδια Κυβέρνηση (του ίδιου πρωθυπουργού και των ίδιων κομμάτων) που κυβερνά και σήμερα, συστήθηκε, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» (αποφάσεις 1448/4.4.15, 2053/7.5.15, 7944/18.5.15 και 11131/7164/25.8.15). 

Η Επιτροπή αυτή, με γενικό συντονιστή τον Βέλγο καθηγητή Eric Toussaint, με μέλη επιστήμονες από την Ελλάδα και δέκα χώρες, με συνεργάτες πολλούς έλληνες και ξένους επιστήμονες, καθώς και με τη συνδρομή της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, προεδρευόταν από την Πρόεδρο της Βουλής, την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και το συντονιστή της Επιτροπής Eric Toussaint.