MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Πειραματόζωο και με τη βούλα του ΔΝΤ

Παρότι τα περισσότερα από όσα περιέχονται στην έκθεση του ΔΝΤ, με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου 2015, ήταν λίγο έως πολύ γνωστά από προηγούμενες διαρροές η δημοσιοποίηση της έκθεσης είναι αποκαλυπτική της υποκρισίας και του βρόμικου παιχνιδιού που παίχθηκε εις βάρος της πολιτικά αδύναμης Ελλάδας. 

Επρόκειτο κυριολεκτικά για πείραμα πάνω σε ανθρώπους. Ένα πείραμα για την προστασία κυρίως των ευρωπαϊκών τραπεζών που ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα και έπρεπε να προστατευθούν.

Φτιάχνουν κλίμα για Οικουμενική.

Σε πολιτική στενωπό παραμένει η κυβέρνηση καθώς καλείται να ισορροπήσει καθημερινά ανάμεσα στα αιτήματα των δανειστών και τους εσωτερικούς συσχετισμούς στην κοινωνία με νομοθετήματα που θα επιτρέπουν την ομαλή διακυβέρνηση και δεν θα προκαλούν κοινωνική ανάφλεξη. 

Τα χρονοδιαγράμματα από την άλλη πλευρά είναι ασφυκτικά και κάθε καθυστέρηση μπορει να προκαλέσει τριβές με τους δανειστές και πλήγμα στην ανάκαμψη της οικονομίας. Οι δυνατότητες ελιγμών είναι περιορισμένες κάτι που αποτυπώνεται και από την απόσυρση του παράλληλου προγράμματος για μετά τις γιορτές, καθώς απαιτείται διαβούλευση με τους Θεσμούς. 

Γ.Βαρουφάκης: Η Μεγάλη Ληστεία των Ελληνικών Τραπεζών

Του Γιάνη Βαρουφάκη

Αθήνα-Από το 2008, οι διασώσεις των τραπεζών περιελάμβαναν σημαντικές μεταφορές των ιδιωτικών απωλειών στους φορολογούμενους της Ευρώπης και της Αμερικής. 

Η πρόσφατη διάσωση των Ελληνικών τραπεζών αποτελεί ένα διδακτικό παράδειγμα για το πως η πολιτική-εν προκειμένω, η Ευρωπαϊκή- τείνει να μεγεθύνει τις δημόσιες απώλειες για να εξασφαλίζει αμφιλεγόμενα ιδιωτικά κέρδη

Πατριώτες και λαδοπόντικες

Κόντευε να βάλει τα κλάματα η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας για την προοπτική να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία και να αφήσει μόνες τους τη Γερμανία και τη Γαλλία στη διεκδίκηση της ηγεμονίας του 4ου Ράϊχ.

Ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να κρύψει τη χαρά της που επιτέλους θα μένει μόνη με τον πατάτα τον Ολάντ που είναι του χεριού της. «Θα λυπηθώ, είπε, αν συμβεί αυτό αλλά όμως δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών».