MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Spiegel κατά Γιούνκερ: «Μαγείρεψε» τα στοιχεία του προσφυγικού υπέρ Τουρκίας.

«Ωραιοποιημένα» προκειμένου να στηριχθεί η υπόθεση ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αποδίδει καρπούς σε ό,τι αφορά τους πρΌΣΦΥΓΕς που φθάνουν στην Ελλάδα, είναι τα στοιχεία που παρουσίασε στην Σύνοδο ο Γιούνκερ, σύμφωνα με το Spiegel.


«Η Έκθεση με την οποία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλει να πουλήσει τις επιτυχίες της πολιτικής του, είναι στην καλύτερη περίπτωση, παραπλανητική, ενώ υπάλληλοι της Επιτροπής την θεωρούν 'κατασκευασμένη'» αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού, το οποίο κυκλοφορεί την Κυριακή.

Η γερμανική Ευρώπη εκνευρίζει πολλούς

Ο Ματέο Ρέντζι ξέρει να ανεβάζει τους τόνους. Πρώτη φορά το είχε κάνει στην πρώτη έκτακτη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό, τον Μάιο, όταν είχαν πνιγεί 800 άνθρωποι έξω από τη Λαμπεντούζα και η Ε.Ε., αφού σκούπισε τα δάκρυά της, συνέχισε να σφυρίζει αδιάφορα.

Δεύτερη φορά το έκανε στην τελευταία σύνοδο αυτής της χρονιάς, όπου πάλι δεν σημειώθηκε καμία αξιοσημείωτη πρόοδος για το προσφυγικό.

Μόνο που αυτή τη φορά ο θυμός του Ιταλού πρωθυπουργού δεν είχε να κάνει με τους πρόσφυγες. 

"Τhis is a coup": Πώς από τις ελπίδες της 25ης Ιανουαρίου η χώρα επέστρεψε σε νέο και βαρύτερο Μνημόνιο

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

Ένα αξιόλογο 65λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «This is a coup» (αυτό είναι ένα πραξικόπημα) δημιούργημα του όχι εχθρικού προς την ελληνική αριστερή κυβέρνηση Πολ Μέισον μπόρεσε να αποκρυσταλλώσει ότι συνέβει στο διάστημα των επτά πρώτων μηνών της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο βρετανός δημοσιογράφος κατέγραψε όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σε οδυνηρές, για τον λαό αποφάσεις και ενέργειες, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανεργία στην Ελλάδα έσπασε τα ρεκόρ του «κραχ 1929»!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΟΥΠΗΣ 

Για την ελληνική ανεργία στα χρόνια της κρίσης ο παραλληλισμός γίνεται συχνά με την εποχή του "κραχ του '29" και όσα συνέβησαν μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Με την ανεργία καθηλωμένη στην χώρα μας στο 26-27% και με την διάρκεια του... τσουνάμι να θεωρείται πρωτοφανής μεταπολεμικά, αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον μια ματιά προς τα πίσω...

Δυστυχώς, τα συγκριτικά στοιχεία της ανεργίας σε βάθος χρόνου αποδεικνύουν ότι δύσκολα συναντά κανείς τόσο ραγδαία επιδείνωση όσο της Ελλάδας και, μάλιστα, επί τόσα συναπτά έτη. Ακόμα, δηλαδή, και το "κραχ του '29" δείχνει αρκετά ηπιότερο απ' όσα συμβαίνουν από το 2009-2015 στην χώρα μας.

Πάνω από τις μισές ελληνικές οικογένειες ζουν με την σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς

Μία στις δύο οικογένειες στην Ελλάδα ζουν με τη σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς, σύμφωνα... με την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ η μείωση των συντάξεων τα τελευταία 6 χρόνια αγγίζει το 45%.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης αναφέρει πως «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 350.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος, 500.000 οικογένειες έχουν μόνον έναν εργαζόμενο κι από το 1.350.000 των ανέργων μόνο οι 105.000 παίρνουν επίδομα ανεργίας, ενώ ένα στα δύο νοικοκυριά έχει βασικό εισόδημα τη σύνταξη. Αλλά και η αγορά θα έχει πρόβλημα» .

Απόρρητο έγγραφο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ της Κομισιόν: Θέλουν 3.000.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Σύμφωνα όμως με ευρωπαϊκές πηγές που άντλησε το voicenews.gr στις οποίες απευθυνθήκαν κι ενώ είναι γνωστό πως από τη χώρα μας έχουν ήδη περάσει πάνω από 500.000 μετανάστες, το νούμερο των 3 εκατομμυρίων είναι «λογικό». Με δεδομένο επίσης πως το 90% των Σύριων και άλλων προσφύγων έρχεται πλέον από τα ανατολικά μας σύνορα και δευτερευόντως από την Ιταλία, είναι δεδομένο πως η Ευρώπη προετοιμάζεται για μια ανθρώπινη «βόμβα» που θα σκάσει στο Αιγαίο.