MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Έτσι, δεν πάμε ΠΟΥΘΕΝΑ… Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας!

Σε αυτά τα στοιχεία βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα της χώρας 

Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 10.847.855 κατοίκους. 

Από αυτούς, 2.723.460 απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, 847.089 στον δημόσιο τομέα, ενώ οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 2.654.198 εκ των οποίων 651.238 είναι κάτω των 65 ετών. Οι άνεργοι καταγράφονται σε 1.272.541.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκανε ο Καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πετράκης που δείχνει ποια είναι η σχέση του Ελληνικού πληθυσμού με την αγορά εργασίας.

"Θύελλα" κατά του Βερολίνου για την πολιτική λιτότητας ξεσηκώνεται στην Ευρώπη - Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα;

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Μ.ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το Βερολίνο για την πολιτική λιτότητας που επιχειρεί να επιβάλλει, βρίσκονται πλέον πολλές χώρες της Ευρώπης. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών σε Ισπανία και Πορτογαλία, οι περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία και βεβαίως οι τακτικές πλέον επιθέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Βεβαίως, κατά της πολιτικής λιτότητας είναι και η Ελλάδα που έχει “ματώσει” από τα μνημόνια, αλλά και η Κύπρος.

Συντάξεις: Ολη η περιουσία των Ταμείων φτάνει μόνο για έξι μήνες!

Του Γιώργου Γάτου

Για... έξι μήνες το πολύ θα μπορούσαν να πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις συντάξεις στα 2.663.000 των συνταξιούχων της χώρας αν ρευστοποιούσαν ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, η οποία έχει περιοριστεί στα 16,3 δισ. ευρώ, από 25,6 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2004. 

Την έλλειψη ικανού αποθεματικού να στηρίξει την κοινωνική ασφάλιση και την απομείωση της αξίας της περιουσίας των Ταμείων που «βυθίζονται» σε ολοένα και μεγαλύτερα ελλείμματα λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, των συνεπειών της και της περικοπής (για δημοσιονομικούς λόγους) της κρατικής επιχορήγησης, αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αδημοσίευτη μελέτη του ομότιμου καθηγητή της Παντείου, Σ. Ρομπόλη. 

40 φράσεις του Μαχάτμα Γκάντι, σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής διανόησης του 20ού αιώνα.

Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι (2 Οκτωβρίου 1869 – 30 Ιανουαρίου 1948) ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών.

Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα.

Καλόγερος Ναθαναήλ: Ετοιμάζουν τις δυνάμεις εσωτερικής καταστολής!

Ο fake πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» θα εξελιχτεί σε πόλεμο κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας της συνείδησης!

Άλλωστε για αυτό οι σκοτεινοί κύκλοι της Νέας Τάξης δημιούργησαν την «τρομοκρατία» και τους κάθε λογής ISIS, που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη των χριστιανικών λαών και όχι μόνο.

Αυτά και πολλά ακόμα υποστηρίζει ο Brother Nathanael Kapner, ένας μοναχός που έχει προσηλυτιστεί στην ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και σήμερα ζει στις ΗΠΑ από όπου εξακοντίζει τις αποκαλύψεις του. Το ενδιαφέρον με αυτόν τον εκπληκτικό καλόγερο, είναι ότι είναι ειδικός στην αποκάλυψη των σκοτεινών παρασκηνίων της Νέας Τάξης και του Σιωνισμού, (όντας ο ίδιος εβραϊκής καταγωγής).