MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Γ.Βαρουφάκης: "Τον Φεβρουάριο θα ιδρύσω δικό μου κόμμα - Ο κύβος ερρίφθη"

"ΘΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΕ"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

"Ο κύβος ερρίφθη" και ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης εξ'Ιταλίας ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο ιδρύει το δικό κόμμα το οποίο όπως αποκάλυψε θα έχει μοναδικά και ρζοσπαστικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας αναταραχή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, και ιδιαίτερα στους παλιούς του "συντρόφους" στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο τέως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας την Τετάρτη μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «l'Espresso». 

Διάλεξη των Π. Διαμάντη - Ν. Λυγερού: "Ιστορία ενάντια στη γενοκτονία".

Διάλεξη των Π. Διαμάντη - Ν. Λυγερού: 

"Ιστορία ενάντια στη γενοκτονία".


Porto Center, 26ης Οκτωβρίου 90, Θεσσαλονίκη. Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00

Ευρω-τουρκική εισβολή στο Αιγαίο! Κι εσύ να νομίζεις πως έφεραν τον Τσίπρα μόνον για να συνεχίσει τα μνημόνια…

του Γιώργου Δελαστίκ 

Σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βέλγου αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς στην ολλανδική εφημερίδα Ντε Φόλκσκραντ. «Τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελούν σύνορα της Ευρώπης», δήλωσε. 

Επομένως «είναι κάτι παραπάνω από λογικό πως η φύλαξή τους αποτελεί συλλογική ευθύνη», πρόσθεσε. Το πρόβλημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι «κολοσσιαίο», ισχυρίστηκε. Απόδειξη είναι πως «σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα έχουν φτάσει στα γερμανικά σύνορα τους τελευταίους έντεκα μήνες» δήλωσε με φρίκη ο γερμανόφρων αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Η φούσκα της διεθνούς οικονομίας σε ένα γράφημα.

Του Μιχάλη Γιαννεσκή 

Οι πολυάριθμες προβλέψεις των οικονομικών δεικτών και της πορείας των διεθνών αγορών που δημοσιεύονται καθημερινά σχολιάζουν τις λεπτομέρειες της διεθνούς οικονομίας, αλλά σπανίως την ουσία. Η οποία μπορεί να συνοψιστεί σε ένα γράφημα με στοιχεία από οργανισμούς όπως η Τράπεζα της Αγγλίας, οι Financial Times και το Bloomberg. 

Τον Έλληνα δεν θα καταφέρουν να τον κοροϊδέψουν και δείτε γιατί…

Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω άρθρο που αναλύει ξεκάθαρα το ότι το παγκόσμιο χρέος δεν είναι παρά μόνο μια χρόνια κοροϊδία χωρίς τέλος…

Οι χώρες που αυτή τη στιγμή φαίνονται ως σωτήρες της Ελλάδας, όπως η Γερμανία, η Δανία, η Γαλλία το Λουξεμβούργο, έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρέους από το ελληνικό με την Γερμανία να έχει 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της,
την Γαλλία με 5 τρις και χρέος στο 188% του ΑΕΠ της αλλά και
τις ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της
ενώ δεν ζητούν ποτέ βοήθεια και δεν μπαίνουν σε καλούπια δανειστών, δείχνει πως δεν ισχύει τίποτα από όσα θέλουν να περάσουν ως μήνυμα οι εκάστοτε κυβερνήσεις…

Πόσα μας κοστίζει το Δημόσιο κάθε χρόνο;

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη τα στοιχεία για το συνολικό κόστος μισθοδοσίας, στα οποία περιλαμβάνονται τακτικές και πρόσθετες αποδοχές υπαλλήλων, των ενταγμένων στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού, κατά την τελευταία τριετία.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, το 2013 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 14.931.884.840,24 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 758.490.