MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Το «παράλληλο πρόγραμμα» Σόιμπλε

Ο τσαμπουκάς των δανειστών, η πολιορκία από τη νέα Frontex και το γερμανικό σενάριο ανώδυνης αποχώρησης του ΔΝΤ από το 3ο Μνημόνιο

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Είτε αποσύρθηκε είτε απλώς αναβλήθηκε η συζήτησή του στη Βουλή, είτε το κουαρτέτο το πήρε είδηση μόνο του είτε του το «κάρφωσε» η «τρόικα εσωτερικού» (δηλαδή, η αντιπολίτευση), η περιπέτεια του νομοσχεδίου με το περίφημο Παράλληλο Πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει τη θλιβερή συνθήκη πραγματικής διακυβέρνησης της χώρας από τους δανειστές. Φυσικά, ουδείς δικαιούται να εκπλήσσεται, αφού αυτός υπήρξε ο κανόνας και με τα δυο προηγούμενα μνημόνια. Απλώς, στο 3ο Μνημόνιο υπήρξε μια πολύ ευρύτερη ρήτρα «προέγκρισης» κάθε νομοθετικής δραστηριότητας από το κουαρτέτο, που περιλαμβάνει πεδία πολύ πέραν αυτών που έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Σε ειδικό δικαστήριο παραπέμπεται η Λαγκάρντ

Δικαστήριο της Γαλλίας έδωσε εντολή η Κριστίν Λαγκάρντ, να προσαχθεί σε δίκη για τον ρόλο της στην συμφωνία για την παραχώρηση από το κράτος αποζημίωσης ύψους 404 εκατομμυρίων ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Το Δικαστήριο της Δημοκρατίας (Cour de justice de la République), το ειδικό δικαστήριο το οποίο είναι αρμόδιο για να δικάζει υπουργούς εν ενεργεία και μη για εγκλήματα που διαπράχθηκαν ενόσω βρίσκονταν στην εξουσία, δεν έκανε κάποιο σχόλιο μέχρι τώρα για την απόφαση, στην οποία αναφέρθηκαν ο τηλεοπτικός σταθμός i>Télé και ο ιστότοπος Mediapart.

Πως επιλέγονται και εγκρίνονται οι έμπιστες και αφοσιωμένες «μαριονέτες»

Η στρατηγική και οι προσπάθειες των μεγάλων δυνάμεων για τον απόλυτο έλεγχο καίριων κυβερνητικών και υπηρεσιακών θέσεων στην Ελλάδα

Του Σπύρου Νάννου

Η διεθνής πολιτική μοιάζει με κουκλοθέατρο στο οποίο οι μεγάλες δυνάμεις κινούν τα νήματα σε πολλές «μαριονέτες» που έχουν στις υπό έλεγχο πιο αδύναμες και μικρές χώρες – συμμάχους. Φυσικά η προσπάθεια αυτή να κινούν «μαριονέτες» - πολιτικούς ή στελέχη της κρατικής μηχανής επεκτείνεται σε κράτη που ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Έτσι γινόταν πάντα! Στον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά και τώρα που ζούμε έναν δεύτερο ψυχρό πόλεμο με την αντιπαράθεση Δύσης και Ρωσίας.

Δημοσκόπηση - σοκ για το πολιτικό σύστημα: Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τα κόμματα - Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Σε εθνική κατάθλιψη για την οικονομία και το πολιτικό σύστημα, βρίσκονται οι Ελληνες πολίτες καθώς η κατάρρευση των ελπίδων που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί νέα δεδομένα. Την εικόνα απογοήτευσης μεταξύ των πολιτών όσον αφορά στα κόμματα και την πορεία των πραγμάτων στη χώρα μας παρουσιάζει δημοσκόπηση της MRB. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν αθροιστικά το 33,3% των προτιμήσεων, ή, στο καλύτερο για τα δύο κόμματα σενάριο, το 40,4% (20,6% και 19,8% αντίστοιχα). Το ποσοστό των πολιτών που αρνείται να επιλέξει κάποιον πολιτικό σχηματισμό είναι μεγαλύτερο, στο 40,5%.

Σάραντον: Η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος απ' όσο της αναλογεί.

«Μου είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος απ' όσο της αναλογεί και δεν νομίζω ότι αυτό είναι δίκαιο. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να υπάρξει πιο αποτελεσματική συνεργασία (με τις άλλες χώρες)». Αυτό δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, βγαίνοντας από το γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού, όπου έχουν εγκατασταθεί προσωρινά 450 πρόσφυγες. 

N.Mαριάς: "Παράθυρο ακύρωσης του ξεπουλήματος των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας στους Γερμανούς από τον Π.Μοσκοβισί"

Ανακοίνωση έβγαλε ο ευρωβουλευτής Ν.Μαριάς για την απάντηση του Επιτρόπου Π.Μοσκοβισί περί της πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας στους Γερμανούς.

«Παράθυρο» ακύρωσης του σκανδαλώδους ξεπουλήματος των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ελλάδας στους Γερμανούς – Τι απάντησε στον Νότη Μαριά ο αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσχοβισί