MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία έδωσε στοιχεία για τη σχέση Τουρκίας - τζιχαντιστών.

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και αεροφωτογραφίες για τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος, κυρίως σε ό,τι αφορά το παράνομο εμπόριο πετρέλαιου, ανακοινώνοντας πως οι μυστικές της υπηρεσίες έχουν εντοπίσει περίπου 12.000 βυτιοφόρα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ. 

Όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Ρουντσκόι, αντιστράτηγος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας: «Τα βίντεο και οι αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι στην περιοχή Ζάκχο (στο βόρειο Ιράκ) υπάρχουν 11.775 βυτία και φορτηγά, τα οποία βρίσκονται και από τις δυο πλευρές των τουρκο-ιρακινών συνόρων».

«Πραγματικό κίνητρο της λιτότητας, η διάλυση του κοινωνικού κράτους»

Το προφανές κίνητρο πίσω από τη λιτότητα είναι η μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά το πραγματικό κίνητρο είναι η διάλυση του κοινωνικού κράτους λέει στην «ΕΦ.ΣΥΝ.» ο Ζαν – Φαμπιαν Σπιτζ

Ο Σπιτζ καυτηριάζει τη λιτότητα λέγοντας ότι είναι ένα μέσο για την εξυπηρέτηση ενός ανομολόγητου στόχου, δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

Αναφορικά με το υπερβολικό δημόσιο χρέος, υποστηρίζει ότι δεν οφείλεται στις κοινωνικές δαπάνες, αλλά στα εξωφρενικά επιτόκια που χρησιμοποιούνται από τις χρηματιστηριακές αγορές, ενώ θεωρεί τις ανισότητες απολύτως υπονομευτικές της κοινωνικής συνοχής.

Γερμανικός Τύπος: Η Ευρώπη ετοιμάζει επανάσταση ενάντια στις πολιτικές της Α. Μέρκελ !!

Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες είναι σφόδρα δυσαρεστημένες με την προκλητική πολιτική της κυριαρχίας από την Γερμανία, η οποία υποβάλλεται σε σκληρή κριτική κατά της δράσης της Α. Μέρκελ, γράφουν τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοικτά πλέον αντιτίθενται στην πολιτική της πίεσης και του εξαναγκασμού που επιδιώκει η Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Ωρα μηδέν» για το πολιτικό κατεστημένο της Ευρώπης.

Του Γιώργου Παυλόπουλου 

Η Ευρώπη θεωρείται, δίχως αμφιβολία, η κοιτίδα της αστικής δημοκρατίας και των θεμελιωδών ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Σε αυτήν, επίσης, το αποκαλούμενο «κράτος-πρόνοιας» εξελίχθηκε και πήρε την πιο ολοκληρωμένη του μορφή. 

Τα δύο αυτά στοιχεία αποτέλεσαν, άλλωστε, τους βασικότερους πυλώνες της «τάξης πραγμάτων» η οποία σφράγισε την ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σε αυτά βασίστηκε η σχετική ομαλότητα με την οποία κύλησαν τα προηγούμενα 60 και κάτι χρόνια (παρά τις ταραχώδεις περιόδους που, κατά καιρούς, βίωσαν μια σειρά χώρες), δίνοντας την εντύπωση ότι η Ευρώπη αποτελεί το παγκόσμιο πρότυπο σταθερότητας, συναίνεσης, αλλά και μιας ομαλής οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς τις ακρότητες των Αγγλοσαξόνων.