MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ »ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟ 2016

»ZOMBIES» TO 40%, ΠΕΡΙΠΟΥ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΣΟΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10ΕΚ. ΕΥΡΩ 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΟΓΩ ΛΟΥΚΕΤΟΥ Ή ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 

Το βάθεμα της ελληνικής κρίσης εξαιτίας των μνημοναικών πολιτικών λειτουργεί και ως μηχανισμός εξουθένωσης και εξόντωσης των ελληνικών επιχειρήσεων. 

Τα θύματα του ελληνικού μνημονιακού καπιταλισμού δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, οι νέοι και οι νέες και βεβαίως τα μικρομεσαία στρώματα (επαγγελματίες, έμποροι κλπ.) και τελευταία οι αγρότες αλλά και οι μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. 

Όλη η αλήθεια για τα δάνεια, μνημόνια και χρέος από Γερμανίδα βουλευτίνα

Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ αντιπρόεδρος του Γερμανικού κόμματος αποκάλυψε που πηγαίνουν τα λεφτά που δανείζει η Γερμανία στην Ελλάδα

Η Γερμανίδα βουλευτής του DIE LINKE, Ζάρα Βάγκενκνεχτ σε μια μνημειώδη ομιλία της στη Γερμανική Βουλή αποδομεί την πολιτική Σοιμπλε για την Ελλάδα και αποδεικνύει την μεθόδευση που ακολουθεί η Γερμανική κυβέρνηση.

Μελετήστε, Θυμώστε, Εμπλακείτε

Σπύρος Στάλιας
Οικονομολόγος Ph.D

• Κάθε χρόνο τα τελευταία επτά χρόνια μειώνεται ο πλούτος (αεπ) της χώρας. Αν αυτό, είναι ένα θέμα που σας νοιάζει, μελετήστε γιατί αυτό συμβαίνει. Μετά θυμώστε αγρία και μετά εμπλακείτε, με κάθε τρόπο, στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής.

• Κάθε χρόνο, τα τελευταία επτά χρόνια, αυξάνεται η ανεργία στη χώρα. Ποτέ η χώρα δεν είχε τόσο ανεργία. Αν αυτό το θέμα σαν αγγίζει, μελετήστε, γιατί γίνεται αυτό, μετά θυμώστε όσο πιο πολύ μπορείτε, και μετά εμπλακείτε στην διαμόρφωση της οικονομικής πολίτικης.

Η παγίδα του αποπληθωρισμού

Οι δανειστές της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε για να είμαστε ακριβείς, έχουν τα σχέδια τους, επιβάλλοντας την πολιτική των μνημονίων – αντίθετα, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο, οδηγώντας την πατρίδα μας στο γκρεμό

«Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι, τα κράτη δεν χρεοκοπούν. Αυτοί που χρεοκοπούν είναι οι Πολίτες τους, ειδικά εάν δεν επιλέξουν έγκαιρα τη στάση πληρωμών – κάτι που δυστυχώς συνέβη στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει σταδιακά οι δανειστές της όλες τις εξόδους κινδύνου, με αφετηρία το PSI, καθώς επίσης με τέρμα τον πρόσφατο, στυγερό εκβιασμό της ΕΚΤ. 

Η τελευταία ελπίδα της πατρίδας μας να τα καταφέρει, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τους κατοίκους της, ήταν στα τέλη του 2014 – όπου δυστυχώς εκβιάστηκαν οι εκλογές από ένα κόμμα που, ακούσια ή εκούσια, παραπλάνησε τους Έλληνες οδηγώντας τους σε μία παγίδα, ανάλογη με αυτήν που οδηγήθηκε ο Λεωνίδας από τον Εφιάλτη, έχοντας τότε απέναντι του τους πανίσχυρους Πέρσες». 

Οι απαράγραπτες ευθύνες της Γερμανίας

υπ’ όψιν της κας Μέρκελ και του κ. Σόϊμπλε

του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη*

Το παρόν κείμενο που συναρτάται και με τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, είναι αφιερωμένο εξαιρετικά στην κα. Angela Merkel και στον κ. Wolfgang Schauble, προκειμένου να πληροφορηθούν ενδεχομένως άγνωστα σ’ αυτούς ιστορικά δεδομένα. Ταυτοχρόνως όμως απευθύνεται σε κάθε ευαίσθητο Έλληνα πατριώτη αλλά και δημοκράτη πολίτη, προκειμένου να διαπιστώσει και να πληροφορηθεί περαιτέρω στοιχεία που τον αφορούν, μιας και όπως αποφαίνεται και ο Ηλίας Βενέζης, τα στοιχεία αυτά –ιστορικά ντοκουμέντα, έχουν σχέση «με την καταλήστευση της Ελλάδας, από τους φασίστες και ναζί Γερμανούς κατακτητές».

Η βόμβα του χρέους

Η βόμβα του χρέους: Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του δημιουργήθηκε από το 1980 έως το 1994, όπου η Ελλάδα είχε χάσει τον έλεγχο των δημοσιονομικών της – ενώ θα μπορούσε να είχε μειωθεί δραματικά, από την εξοικονόμηση των τόκων μετά το 1996

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να εμποδίσει την κατάρρευση μίας χώρας της Ευρωζώνης, καθώς επίσης την τελική έξοδο της από τη νομισματική ένωση, όταν προσβληθεί από μία οικονομική κρίση – γεγονός που τεκμηριώθηκε ήδη από το 1992, όπου η Βρετανία και η Ιταλία εγκατέλειψαν τον πολύ πιο ήπιο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, ενώ θα αποδειχθεί ξανά στο μέλλον».

Ο χρηματοπιστωτικός ναζισμός

Οι κυριαρχούσες ελίτ επιβάλλουν απολυταρχικά την εξουσία τους, στηριζόμενες στην τρομοκρατία των μαζών και στις γυμνές απειλές – εγκαθιστώντας ένα καθεστώς του φόβου, με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζών και των νομισμάτων τους 

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

«Όλοι μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ευρώ – ο ιδιοκτήτης του είναι όμως η ΕΚΤ η οποία, στο πρόσφατο παράδειγμα της Ελλάδας, μας έδειξε καθαρά ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας το στερήσει, εάν κάνουμε τις λάθος πολιτικές επιλογές».

Οι νέες (υποχρεωτικές) βιομετρικές ταυτότητες, το 666 και η σχέση τους με την ΤΤΙΡ (Νέα Τάξη Πραγμάτων;)

TO "IMPERIOUM" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΣ "ΥΠΗΚΟΟΥΣ" ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ... "ΘΗΡΙΟΥ"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Mετά τον εφιάλτη του "πλαστικού" χρήματος που από την αρχή του έτους θα γίνει μια πραγματικότητα η κυβέρνηση προωθεί και την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αλλαγή των παλιών δελτίων ταυτότητας με τις νέες βιομετρικές ταυτότητες που θα περιέχουν τσιπ με αποθηκευμένα τα προσωπικά μας δεδομένα. 

Τι σχέση μπορεί να έχει η έλευσή της με την "μυστική" ΤΤΙΡ που θα καθορίζι σύντομα τις ζωές 800 εκατομμυρίων ανθρώπων;