MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Διαγραφή

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τους Ευρωπαίους πολιτικούς που, ευρισκόμενοι στην έμμισθη υπηρεσία του τοκογλυφικού κεφαλαίου, απαγόρευσαν στην Ελλάδα το 2010 να χρεοκοπήσει – μεταβιβάζοντας το ρίσκο των κερδοσκόπων στους δικούς τους Πολίτες.

«Φαντασθείτε πως ο γείτονας σας παίρνει από την τράπεζα του, η οποία τυχαίνει να είναι και η δική σας, το ένα δάνειο μετά το άλλο – καταναλώνοντας τα χρήματα για πολλά χρόνια σε διάφορα ψώνια, αγοράζοντας διαμέρισμα, ένα ακριβό αυτοκίνητο κοκ. Αντίθετα, εσείς αποταμιεύεται ένα μέρος του εισοδήματος σας, για το οποίο εργάζεστε σκληρά, χωρίς να παίρνετε κανένα δάνειο από την τράπεζα. 

Τράπεζα της Αγγλίας

Η Μ. Βρετανία έχει το υψηλότερο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της όσον αφορά τις χώρες του ΟΟΣΑ, μαζί με την Τουρκία, καθώς επίσης μία μεγάλη φούσκα ακινήτων – οπότε εύλογα δεν αυξήθηκαν τα βασικά της επιτόκια

Μετά την άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων, δυόμιση χρόνια περίπου από την πρώτη φορά που τέθηκαν ως ενδεχόμενο, πολλοί θεώρησαν πως επρόκειτο για μία λανθασμένη ενέργεια της Fed – κάτι που άλλωστε συμπεραίνεται από την ίδια την ανακοίνωση της, η οποία αναφέρεται σε μία πολύ προσεκτική συνέχιση της ανοδικής τους πορείας. 

Πριν από την κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α., μία μόνο βιομηχανική χώρα δοκίμασε κάτι ανάλογο: η Νέα Ζηλανδία, η οποία αύξησε το 2014 το βασικό της επιτόκιο τέσσερις φορές, με την αιτιολογία των κλιμακούμενων πληθωριστικών προσδοκιών (ανάλυση). Εν τούτοις, οι προβλέψεις της δεν επαληθεύτηκαν, οπότε το 2015 άρχισε να μειώνει ξανά τα επιτόκια, επιστρέφοντας στην αφετηρία. 

Μετά την πτώχευση εννέα αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών η Σ.Αραβία πιάνει... "πάτο" - Ανακοίνωσε έλλειμα 97,9 δισ. δολαρίων!

Η ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ "ΒΑΡΑΘΡΟ"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης εννέα αμερικανικών πετρελαϊκών εταιριών λόγω των χαμηλών τιμών του "μαύρου χρυσού" που προκλήθηκαν από τις "υπόγειες" χειραγωγήσεις της Ουάσιγκτον, τώρα ένας εκ των βασικών συμμα΄χων της βρίσκεται για πρώτη φορά σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση καθώς ανακοίνωσε το "αστρονομικό" έλλειμμα των 97,9 δισεκ. δολαρίων!