MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

15 δισ. δολάρια κόστισε στην Άγκυρα η "μαγκιά" με το ρωσικό Su-24! - Χωρίς ηλεκτροδότηση η Τουρκία... λόγω οικονομικών δυσχερειών!

B' ΓΥΡΟ OIKONOMIΚΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΜΟΣΧΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

"Κλονίζεται" η τουρκική οικονομία από τις ρωσικές κυρώσεις που έχουν κοστίσει στην Άγκυρα 15 δισ.δολάρια (!) και ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδοσίας ακόμα και στην εύπορη Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ ανακοίνωσε τον β' γύρο οικονομικών αντιποίνων που επί της ουσίας "κόβουν" κάθε τουρκική οικονομική δραστηριότητα στο ρωσικό έδαφος.

Μια έκθεση από το Επιμελητήριο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (EMO) της Κωνσταντινούπολης, που δημοσιεύεται στην μεγαλύτερη κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Zaman αποκαλύπτει του λόγου το αληθές.

ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!

ΠΙΟ ΚΑΛΠΙΚΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! 

Η άθλια δωσίλογη ψευτοαριστερή κυβέρνηση νομοθέτησε με τροπολογία που ψηφίστηκε μαζί με το Σύμφωνο Συμβίωσης, την αυστηροποίηση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα που αναφέρεται στην παρακώλυση συγκοινωνιών, με σκοπό να εμποδίσει τους αγρότες να κατεβαίνουν με μπλόκα σε διαδηλώσεις! 

Εκτός λοιπόν από την πρόκληση ατυχήματος από δω και στο εξής πλέον , θα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους και η παρεμπόδιση των συγκοινωνιών στις εθνικές οδούς, καθώς και το κλείσιμο των σιδηροδρομικών γραμμών το οποίο μέχρι πρότινος τιμωρούνταν με φυλάκιση έως 3 μήνες. 

Πάνω σε ωρολογιακή βόμβα τα διεθνή χρηματιστήρια;

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη 

Μελετώντας κανείς την παγκόσμια ιστορία θα διαπιστώσει πως αυτή είναι γεμάτη από λάθη και παραλείψεις τα οποία έχουν οδηγήσει σε καταστροφές. Δεν γνωρίζουμε εάν τα λάθη αυτά και οι παραλείψεις προήλθαν από ανικανότητα ή έπαρση, από τους ανθρώπους που έλαβαν τις αποφάσεις την εκάστοτε χρονική στιγμή, αλλά ένα είναι σίγουρο, ότι η ιστορία διδάσκει. 

Επικρατεί βέβαια και η άποψη πως εάν δίδασκε δεν θα επαναλαμβανόταν, αλλά αυτό επαφίεται προς ανάλυση περισσότερο στη επιστήμη της ψυχολογίας παρά σε αυτήν της οικονομίας. 

Παρέμβαση των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της xώρας για τα «κόκκινα δάνεια» και την ένταξη στο νόμο Κατσέλη

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή της εφαρμογής του νόμου 4346/2015 έως τις 29/2/2016. Όπως σημειώνει, αν και η κυβέρνηση αντιλήφθηκε το πρόβλημα που προέκυψε από την συμπεριφορά των τραπεζών και εξέδωσε...

ερμηνευτική εγκύκλιο, αυτή δεν επιλύει το πρόβλημα. Αντιθέτως, "δημιουργεί νέα νομικά αδιέξοδα στους δανειολήπτες και τους νομικούς παραστάτες τους, αφού προβαίνει σε contra legem ερμηνεία του νόμου.

Συγκέντρωση απλήρωτων εργαζόμενων του MEGA έξω από τα γραφεία του σταθμού

(Σ.Σ: Το μεγκάλο προπαγανδιστικό κανάλι δεν πληρώνει τους υπαλλήλους του μετά από τόση προπαγάνδα; ... Μα η κυρία Τρέμη είχε πει πως της τακτοποίησε της εκκρεμότητες ο Λεωνίδας... , δεν πιστεύω, να μην είπε την αλήθεια ... γιατί δεν το συνηθίζει... :-)

Απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega πραγματοποίησαν, την Τρίτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του καναλιού. Στην ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τους μεγαλομετόχους του καναλιού ότι «παίζουν με τις τύχες τους», επισημαίνοντας ότι το κανάλι κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία αφού «σε πέντε συνεχείς... συνεδριάσεις δεν προχώρησαν στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζόμενων αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι ηθοποιοί, σεναριογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι των εταιριών που εκτελούν παραγωγές για το mega και γενικά όλοι εσείς που έχετε δουλέψει για το «τέως MEGάλο κανάλι» αφυπνισθείτε

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Ανάλυση 

Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του γράφει, «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές. 

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».