MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ανασκόπηση 2015: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Το 2015 ήταν μία χρονιά γεμάτη ειδήσεις για τη χώρα μας... Ειδήσεις που έκαναν το γύρο του κόσμου... 

Κάποιες αισιόδοξες, άλλες, ωστόσο, τραγικές. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει «γονατίσει» από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και ζει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης, έχει ανάγκη από καλές ειδήσεις. Δυστυχώς, όμως τα γεγονότα πολλές φορές δεν τα καθορίζουμε εμείς... 

Σωρευτικά έχουν χαθεί 117 δις καταθέσεις σε 5 χρόνια – Φτωχότερος κατά 50% ή 96 δις ο έλληνας στα επίπεδα του 2003

Η ανάκαμψη των καταθέσεων θα είναι ο πιο δύσκολος ή από τους πιο δύσκολους στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Ο έλληνας έχει γίνει φτωχότερος κατά 50% και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και από ένα βασικό ποιοτικό αριθμοδείκτη που είναι η διαχρονική πορεία των καταθέσεων.

Οι καταθέσεις στην Ελλάδα έφθασαν στα ιστορικά τους υψηλά τα 237,8 δισεκ. τον Δεκέμβριο του 2009.

Έκτοτε ακολουθούν φθίνουσα πορεία φθάνοντας στον Νοέμβριο του 2015 όπου οι καταθέσεις παραμένουν σε χαμηλά 12 ετών στα 120,9 δισεκ.

Το σπιράλ του θανάτου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

Οι δανειστές της Ελλάδας, ο κ. Αδόλφος Σόιμπλε για να είμαστε ακριβείς, έχουν τα σχέδια τους, επιβάλλοντας τη συγκεκριμένη πολιτική σε μία κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα σωστό - έχοντας συνθηκολογήσει άνευ όρων, μετά από σωρεία τρομακτικών λαθών.

Ουσιαστικά επιδιώκουν έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορεί να έχει έξοδα αντίστοιχα με τα έσοδα της – οπότε, κάθε φορά που τα έσοδα θα μειώνονται, λόγω της ύφεσης, του αποπληθωρισμού κλπ. που προκαλούν τα μνημόνια, θα ζητούν τη λήψη νέων μέτρων.

Οργή Μόσχας προς Άγκυρα: «Να συλληφθεί τώρα ο δολοφόνος του Ρώσου πιλότου του Su-24»

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: «ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΒΗΜΑ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» 

Την άμεση σύλληψη και την προσαγωγή σε δίκη του Τούρκου υπηκόου Αλπασλάν Τσελίκ που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Ρώσο πιλότο του Su-24 ζήτησε σήμερα από την Τουρκία το Κρεμλίνο με αυστηρή ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ακόμη ένα όρο για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. 

Ο πιλότος του ρωσικού βομβαρδιστικού υποσμηναγός Oleg Peshkov αν και εκτινάχθηκε επιτυχώς από το αεροσκάφος στη συνέχεια και ενώ έπεφτε με ανεπτυγμένο το αλεξίπτωτό του και ανήμπορος να προβάλει την παραμικρή αντίσταση πυροβολήθηκε στον αέρα από τουρκμένους τρομοκράτες οι οποίοι δεν περίμεναν καν να φτάσει στο έδαφος. 

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Κατά τους 11 πρώτους μήνες τους 2015, τα καινούργια ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανήλθαν σε 11,333 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά πληρώθηκαν τελικά μόνο 1,795 δισεκατομμύρια. Επομένως, κατά μέσο όρο, οι Έλληνες δεν πληρώνουν στο κράτος 912,55 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περί το ένα δισεκατομμύριο το μήνα. Ποιος θα καλύψει αυτές τις τεράστιες τρύπες που ανοίγουν; 

Φυσικά θα επιβληθούν νέες περικοπές και νέες φορολογίες σε όσους ακόμα φοβούνται ή έχουν κάποια ακίνητη περιουσία και πηγαίνουν να πληρώνουν για να την σώσουν. Αλλά και αυτοί οι «πρόθυμοι» αρχίζουν να μειώνονται εξ αιτίας της ασφυξίας στην οποία υποβάλλονται.

Αυτοί είναι οι πρώην βουλευτές που "βούλιαξαν" την Ελλάδα και ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων - Ανάμεσα τους και πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα

Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

 της Μαρίνας Νικολάκη

Πολιτικοί που "βούλιαξαν" τη χώρα τα τελευταία χρόνια και την καταδίκασαν στα μνημόνια έρχονται τώρα και ζητούν με τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών (είναι συνολικά 117) απασχόλησαν και απασχολούν τη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκησαν, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος (ο οποίος τώρα παραιτήθηκε από τις αξιώσεις του) και ο Τάσος Μαντέλης.