MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκικά αντίποινα: Μπαράζ πυροβολικού κοντά στην ρωσική βάση με νεκρούς και τραυματίες

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ SU-35S ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ

του Βασίλη Καπούλα

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε το τουρκικό πυροβολικό στην περιοχή της Λαττάκειας, πολύ κοντά στην ρωσική βάση σε αντίποινα για την καταστροφή της τουρκικής φάλαγγας οχημάτων και της θανάτωσης δεκάδεων Τούρκων, ενωρίτερα σήμερα, από μαχητικά κρούσης Su-34.

Πιο αναλυτικά, το τουρκικό πυροβολικό σφυροκόπησε περιοχή στη βόρεια πλευρά της Λαττάκειας που ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του πραγματοποιούν ευρεία επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών της Nusra Front και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Eνας στρατιώτης του συριακού Στρατού σκοτώθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν από το τουρκικό πυρ, ενώ κτυπήθηκαν και αρκετοί άμαχοι.
Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, το τουρκικό πυροβολικό έβαλε δύο συνεχόμενες ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, αρκετές φορές κατά θέσεων του συριακού Στρατού.

"Ο τουρκικός Στρατός βομβάρδισε την πόλη Jabal Oteira στην βόρεια Λαττάκεια. Υπήρξαν νεκροί και τραυματίες" αναφέρουν αξιωματούχοι στο συριακό πρακτορείο SANA.

Ταυτόχρονα η Ρωσία έδωσε τις πρώτες εικόνες και βίντεο στο οποίο φαίνονονται τα Su-35S στην βάση Hmeymim ενώ σε βίντεο θα δείτε ότι ο καταυλισμός προσφύγων στην Λαττάκεια ήταν γεμάτος με τουρκικά πυρομαχικά με τα οποία εφοδιάζονταν οι ισλαμιστές της Al-Nusra!

Επιπλέον, όπως θα δείτε και στους χάρτες παρακάτω τα ρωσικά UAV εντόπισαν στρατόπεδο των τρομοκρατών της Al-Nusra βόρεια της Ιντλίμπ στα σύνορα με Τουρκία.

Δείτε τα βίντεο. 


" IDP camps or weapons storage? you be the judge #Latakia pic.twitter.com/H3dPeg3Gg5

— The 'Nimr' Tiger (@Souria4Syrians) January 30, 2016 "



"#SAA & #NDF in #Kinsabba #Latakia #Syria advancing with air support from the #SyAF & #RuAF #Russia #Syria pic.twitter.com/BYRt7CNOcP

— Hamosh (@Hamosh84) February 1, 2016"

 

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου