MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ο μύθος του Casus Belli και η αλήθεια των 12 μιλίων

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα δημοσιευόταν το άρθρο μου: “Υπό τις ευλογίες Πούτιν το νέο κόμμα”; Σε αυτό το άρθρο έκανα αναφορά στον ανθελληνισμό του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μέσω δηλώσεών του σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό (CNN). Αξίζει να θυμηθούμε τα όσα είχε τότε πει, πριν ακόμη αναλάβει την περιφρούρηση του Αιγαίου μας το ΝΑΤΟ, για το φόβο καθόδου στη Μεσόγειο της Ρωσίας και όχι φυσικά για τον έλεγχο των λαθρο-μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα…

Προβληματισμός από τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Έχει δικαίωμα η Ελλάδα να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, σύμφωνα και με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία; Απάντηση: Όχι δεν έχει αυτό το δικαίωμα, γιατί δεν είναι κυρίαρχο κράτος. Η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία και δικαίωμα για κατάρριψη έχει μόνο η Γερμανία. Από τη στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ: πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, προστατευόμενος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, αφού εκείνη ανέλαβε την πρωτοβουλία για τον διορισμό του σ΄ αυτό το αξίωμα. Μια πρωτοβουλία που στήριξαν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Φραγκούλης είπε “αδελφή” τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε μια από τις τελευταίες ομιλίες του, o Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Χρησιμοποίησε εναντίον του προσώπου του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Τον αποκάλεσε ατιμωτικά “αδελφή” και του ζήτησε να “το βουλώσει” πια. Τις δε, περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τις χαρακτήρισε ως απάτη.

Είπε επίσης, τα παρακάτω εξόχως σημαντικά;

“… η αιτία που σκοτώθηκαν οι αξιωματικοί το ΠΝ στην Κίναιρο, είναι η θρασύτητα των Τούρκων. Οι οποίοι παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας, αμφισβητούν τα θαλάσσια σύνορά μας, μας λένε πως η έρευνα και διάσωση πρέπει να γίνεται στον 25ο Μεσημβρινό, δηλαδή ακριβώς στο μέσον του Αιγαίου, γι΄ αυτό έβγαλαν και νότα πως, δεν μπορούμε να κάνουμε έρευνα και διάσωση εκεί… Τι θα κάνει η φρεγάτα υπό τον Γερμανό Ναύαρχο ή το άλλο εξάμηνο που θα έχει Τούρκο; Το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να διεθνοποιούν τα ύδατα του Αιγαίου, για να μην έχουμε Αιγιαλίτιδα ζώνη και να μην έχουμε εθνικά χωρικά ύδατα. Αυτή είναι η σκοπιμότητα. Καμία άλλη…”.


Η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας, στο Montego Bay της Τζαμάικα.

Στις 10 Δεκεμβρίου 1982, στην πόλη της Τζαμάικα – τουριστικό θέρετρο - Montego Bay, μετά από 14 χρόνια, 199 χώρες του πλανήτη Γη, υπέγραψαν τη “Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας”, όπου ρυθμίστηκε ο πελώριος πλούτος των θαλασσών και των ωκεανών και στο υπέδαφός τους.

Έτσι, εμμέσως πλην σαφώς οριοθετούταν ο τεράστιος πλούτος του Αιγαίου μας.

Ωστόσο, και εδώ είναι το πονηρό, η Τουρκία την απέρριψε, ενώ οι ΗΠΑ την υπέγραψαν μεν, αλλά η Αμερικανική Γερουσία δεν την επικύρωσε και κατά συνέπεια δεν δεσμεύονται από αυτήν. Και όλοι αντιλαμβάνεσθε, το γιατί. Μα γιατί, ΗΠΑ και Τουρκία θέλουν να βάλουν στο χέρι τον τεράστιο πλούτο που κρύβει στα σωθικά του το Αιγαίο μας.

Τι είπε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, την εποχή εκείνη, Νίκος Ρολάνδης.

Πάντα ετούτη τη χώρα την εξουσίαζαν οι ξένοι “φίλοι” μας. Ποτέ δεν υπήρξαμε ελεύθερη χώρα. Δείτε τι κατήγγειλε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης: “… Δυόμιση χρόνια πριν τη Συνθήκη, στις 4 Αυγούστου 1980, συνάντησα στο γραφείο μου τον M.J.Ambrose. Ανώτερο Διευθυντή της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας πετρελαίων Standard Oil of Indiana. Η Standard Oil, σε συνεργασία με την κολοσσιαία Amoco, ήθελαν να γεωτρήσουν νότια της Κύπρου, εκεί περίπου που βρίσκεται σήμερα το τεμάχιο Αφροδίτη. Οι μελέτες τους έδειχναν πως υπήρχαν υδρογονάνθρακες. Η Τουρκία όμως, ήταν προφανώς πολύ καλά πληροφορημένη. Είχε απειλήσει σύμφωνα με τα πρακτικά του Υπουργείου, με περαιτέρω στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος Κυπριανού, που επίσης συνάντησε τον Ambrose, μου ζήτησε να επικοινωνήσω με τον Γενικός Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Kurt Waldheim. Ο Waldheim μας απέτρεψε. Έτσι το όνειρο έμεινε ανεκπλήρωτο…”.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως επεμβαίνουν οι “φίλιες” δυνάμεις του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, εις βάρος των συμφερόντων του ελληνισμού;

Τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις (Foreign Office) για την Ελλάδα το 1979.

Όλοι γνωρίζετε την επέμβαση και τον πρόστυχο ρόλο της Αγγλίας επί αιώνες, σε όλα τα εθνικά ζητήματα της Ελλάδος. Και από τη στιγμή που εσχάτως δημοσιοποιούνται κάποια αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, διαβάστε το παρακάτω: “…Το Βρετανικό Foreign Office έχει ονομάσει ένα από τους φακέλους των αρχείων του για τη ΝΑ Ευρώπη ως «Ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο». Στο φάκελο περιλαμβάνεται μια εκτενής ανάλυση της λεγόμενης Ομάδας Εργασίας για τη Μεσόγειο, που διαπιστώνει ότι οι διαφορές μεταξύ των δυο χωρών δεν περιορίζονταν στο Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά κάλυπταν και άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα το θέμα των μειονοτήτων. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αμοιβαία έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο χωρών. Σε ό,τι αφορούσε το Αιγαίο το πρόβλημα αναλυόταν σε τέσσερεις κατηγορίες: Την υφαλοκρηπίδα, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο, το FIR, τη στρατικοποίηση των νησιών του πελάγους. Πιο κρίσιμο θέμα θεωρείτο αυτό της υφαλοκρηπίδας…”.

Εν έτει 2016 όλα αυτά ρυθμίζονται…

Όλοι γνώριζαν για την ελληνική ΑΟΖ και συνθηκολόγησαν εναντίον της Πατρίδος.

Άριστη και εγκυρότατη πηγή περί τα εθνικά θέματα, μας αποκάλυψε:
Στις 24 Ιανουαρίου 1979 – δηλαδή περί τα 4 χρόνια πριν την υπογραφή της “Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας” και 1/5 χρόνο πριν ο ΟΗΕ σταματήσει το όνειρο της Κύπρου – απόρρητος αναφορά του Άγγλου Πρέσβη στην Αθήνα Τζιμ Σάδερλαντ, ανέφερε προς το Foreign Office: Σύντομα θα υπογραφεί η νέα σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας. Όπου εισάγεται μια καινοφανής έννοια, αυτή της ΑΟΖ, η οποία συμφέρει την Ελλάδα αλλά δεν συμφέρει την Τουρκία. Γι΄ αυτό δεν πρόκειται να το φέρει η Αγγλία προς συζήτηση ΠΟΤΕ το ζήτημα. Τότε ενημερώθηκε ο εξουσιοδοτημένος Πρέσβης μας Ιωάννης Τσούνης και ο οποίος ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Γεώργιο Ράλλη (διατέλεσαν ακολούθως και οι δυο Πρωθυπουργοί της Ελλάδος – τυχαίο;).

Να σημειωθεί πως ο Ιωάννης Τσούνης, ήταν ο επινοητής της διπλής ονομασίας, που να εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία”, στο όνομα της χώρας των Σκοπίων.

Συμμέτοχες όλες οι κυβερνήσεις στην Εθνική Προδοσία.

Θυμηθείτε την προ καιρού επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη όπου συνάντησε του Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Εκεί στη συνέντευξη Τύπου, ρώτησε τους δυο Πρωθυπουργούς δημοσιογράφος της “Καθημερινής”, περί της συνεχιζόμενης ύπαρξης του “casus belli”, και απάντησε ξεδιάντροπα και υποτακτικά ο Έλλην Πρωθυπουργός: “είναι κατάλοιπο μιας άλλης εποχής, από τη δεκαετία του ΄60 και δεν συνάδει με τις προσπάθειες για φιλία και συνεργασία”.

Καταλάβατε πως η απειλή κήρυξης πολέμου (casus belli) που διατυπώθηκε από την Τουρκία στις 8 Ιουνίου 1995, έγινε για να ισχυροποιηθούν οι θέσεις του Foreign Office και για να έχουν άλλοθι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να μην αυξάνουν από 6 σε 12 να ναυτικά μας μίλια;

Δεν είναι ηττοπαθής αυτή η στάση, δεν είναι δειλία, είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου