MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Πόσες μέρες το χρόνο δουλεύουμε για το κράτος;

Πόσες ημέρες του χρόνου εργάζεται ο Έλληνας πολίτης για να καλύψει τις φορολογικές του υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος;

Το 1947 το Ίδρυμα Φορολογικών Ερευνών (Tax Foundation), που εδρεύει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, εισήγαγε την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας (Tax Freedom Day) που υπολόγιζε, με μια διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο, πόσες μέρες το χρόνο ένας πολίτης δουλεύει για το κράτος. 

Στις ΗΠΑ αυτή η ημέρα που ο Αμερικανός πολίτης αρχίζει να δουλεύει για τον εαυτό του είναι η 24η Απριλίου[1] και στο Ηνωμένο Βασίλειο η 13η Μαΐου. Στην Κύπρο η 13η Μαρτίου και στη γειτονική μας Βουλγαρία η 25η Μαΐου[2].


Το 2009 και πριν το ξέσπασμα της "κρίσης" για την Ελλάδα ήταν η 27η Μαιού.
Απο τότε και μέχρι το 2015 προστέθηκαν στον Έλληνα εργαζόμενο άλλες 29 ημέρες, καθιστώντας την 24η Ιουνίου την ημέρα που αρχίζει να δουλεύει για τον εαυτό του.

Και αυτό μέχρι φέτος, όπου η ημέρα αυτή μετακινήθηκε στις 7 Ιουλίου[3] , κλέβοντας στην ουσία μέσα σε ένα χρόνο από κάθε Έλληνα πολίτη άλλες 13 μέρες εργασίας!


Δυστυχώς μετά από 6 χρόνια μνημονίων η τάση είναι αυξητική υπέρ του κράτους, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια καταδεικνύουν πως ο Έλληνας θα δουλεύει 7 μήνες για το κράτος και μόνο 5 μήνες τον χρόνο για προσωπικό του όφελος!

Δηλαδή δούλοι ο ένας του άλλου και όλοι μαζί στο κράτος!

Τι σημαίνει αυτό; 

Πως δεν δημιουργούμε, απλά δουλεύουμε για να συντηρηθεί η παρούσα στάσιμη κατάσταση!

Ως πότε;

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Με πληροφορίες απο το capital.gr και τον Αντώνη Κρούστη

Πηγή : www.logiosermis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου