MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΟΣΑ: Μόνο στην Ελλάδα αυξήθηκαν οι φόροι.

Τη στιγμή που το 2015 πολλές χώρες έκαναν στροφή προς τη μείωση της φορολογίας για να ενισχύσουν την ανάπτυξη, η Ελλάδα κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα, η οποία αύξησε το ΦΠΑ και για τα κέρδη των επιχειρήσεων, από 26 σε 29%. 

Επιπλέον, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι στη χώρα μας ο μειωμένος ΦΠΑ 13% ισχύει πλέον για λιγότερα προϊόντα από ό,τι στο παρελθόν. Έτσι, ο ΦΠΑ αυξήθηκε και για τους τουρίστες, αφού επηρεάζει το κόστος των διανυκτερεύσεων ενώ καταργήθηκαν οι εξαιρέσεις για τα νησιά. 

Ουσιαστικά, η έκθεση του ΟΟΣΑ περιγράφει την πτώση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αφού με τους υψηλότερους συντελεστές φορολογίας, τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες καθίστανται ακριβότερα σε σύγκριση με εκείνα των γειτονικών χωρών. 

Πηγή : newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου