MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Παίζει στα ζάρια την τύχη της χώρας;

Οι πυκνοί πυροβολισμοί εναντίον του πρωθυπουργού από την πέμπτη φάλαγγα (=οι εγχώριοι διεκδικητές της εξουσίας), συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Αυτή τη φορά τον κατηγορούν πως «παίζει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια», επειδή έδωσε το επίδομα φτώχειας στους συνταξιούχους, χωρίς να ρωτήσει προηγουμένως τη διεθνή επιτροπεία!

Εκείνος ο πολιτικός λοιπόν που έκανε τη μεγαλύτερη κυβίστηση στην παγκόσμια ιστορία, που δεν σεβάστηκε το δημοψήφισμα του λαού, που υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο στα χρονικά του πλανήτη και που εφάρμοσε μέχρι κεραίας τα καινούργια μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων που επιβλήθηκαν στη χώρα, ενάντια σε κάθε οικονομική λογική και στην ιδεολογία του, αμάρτησε τελικά, οπότε πρέπει να παραδώσει την εξουσία.

Σε ποιόν; Σε ένα ακόμη «καλό παιδί», όπως ήταν ο ίδιος στο ξεκίνημα της θητείας του αφού «έβαλλε μυαλό» μετά την επανάσταση του, καθώς επίσης όλοι οι προκάτοχοι του από την αρχή της εποχής των μνημονίων. Σε αυτό το καλό παιδί που υπηρέτησε την προηγούμενη κυβέρνηση εφαρμόζοντας βασιλικότερα του βασιλιά τα μνημόνια και που τοποθετήθηκε δημόσια από το εξωτερικό εναντίον του κ. Τσίπρα, όταν ακόμη αυτός διαπραγματευόταν. Σε εκείνον που δεν δίστασε καθόλου να υπαναχωρήσει όσον αφορά το επίδομα, αφού αυτό του ζήτησαν οι δανειστές ως αντάλλαγμα για το χρίσμα του έμμισθού υπάρχου στην αποικία τους.

Ο επικεφαλής βέβαια του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ΕSΜ) είπε πως το δώρο δεν επηρεάζει καθόλου τους δημοσιονομικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια (πηγή). Εκτός αυτού, υποστήριξε πως το 2014 φάνηκαν τα πρώτα θετικά σημάδια για την Ελλάδα, λέγοντας τα εξής:
«Ήταν η πρώτη χρονιά με θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, η ανεργία είχε σημειώσει πτώση, η χώρα μπορούσε να εκδώσει ξανά ομόλογα και δεν συζητούσαμε καν αν χρειαζόταν ή όχι ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης».
Εν τούτοις, όλοι γνωρίζουμε πως η ανάκαμψη του 2014 οφειλόταν στη μη τήρηση των μέτρων από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έπαψε τότε να είναι το καλό παιδί των δανειστών, αντιλαμβανόμενος πού τον οδηγούσαν (ανάλυση ΒΒ). Μεταξύ άλλων έδωσε και αυτός ένα επίδομα στα φτωχά εισοδηματικά στρώματα, χωρίς να ρωτήσει τους δανειστές, το οποίο φυσικά καταναλώθηκε αμέσως δίνοντας κάποια ώθηση στην αγορά. Ο κ. Τσίπρας έκανε δυστυχώς τότε το ίδιο, όπως ο κ. Μητσοτάκης σήμερα, λέγοντας τα παρακάτω:
«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν, όπως φαντάζονται, τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί και έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι, και τις καρέκλες, και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει τον φόβο τους μπροστά στις κάλπες«.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να είναι κανείς ιδιαίτερα έξυπνος για να καταλάβει πώς όλοι ανεξαιρέτως παίζουν το στημένο παιχνίδι των δανειστών, εις βάρος της πατρίδας τους. Πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα να συνεργαστούν μεταξύ τους οι άθλιοι των Αθηνών για το καλό της Ελλάδας, αφού συνεχίζουν να παίζουν στα ζάρια το μέλλον της. Ότι αυτό που απασχολεί τα κόμματα δεν είναι τίποτα άλλο, από τη νομή της εξουσίας, όπως συμπεραίνεται επίσης από τις νέες δηλώσεις της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με αυτές, δεν ψήφισε λόγω δειλίας και υποταγής «ΠΑΡΩΝ», αλλά επειδή συμφωνούσε μεν με το επίδομα, αλλά όχι με την αυθαιρεσία του πρωθυπουργού! Προφανώς ο πολιτικός που έκανε την απίστευτη αυτή δήλωση θεωρεί ηλιθίους τους Έλληνες, οπότε ότι μπορεί να λέει ότι θέλει.

Εν κατακλείδι πάντως έχουν δίκιο οι πολίτες, όταν εκφράζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την απέχθεια τους για το σύνολο σχεδόν των πολιτικών της χώρας. Απορώ όμως γιατί συνεχίζουν να σιωπούν όπως τα πρόβατα πριν από τη σφαγή τους, παρά το ότι οι απόψεις τους είναι σαφείς. Η πιθανότερη απάντηση είναι μάλλον το ότι καθυστέρησαν πάρα πολύ να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να έχουν πλέον βυθιστεί σε εκείνη τη φτώχεια και στην εξαθλίωση που εξουδετερώνει εκ των πραγμάτων τις υγιείς αντιστάσεις των ανθρώπων.

Επομένως, δύσκολα θα επαναστατήσουν διεκδικώντας την ανάκτηση της εθνικής τους κυριαρχίας, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τους, παύοντας να είναι η ντροπή της Ευρώπης. Ακόμη χειρότερα, θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν σαν ανόητοι τη σκυταλοδρομία που έχουν οργανώσει οι δανειστές με νέους πρωθυπουργούς, έως ότου δεν θα έχουν πια τίποτα άλλο να χάσουν, οπότε αναγκαστικά θα εξεγερθούν.

Τότε όμως, όταν δηλαδή θα έχουν πληρώσει πια το πανάκριβο τίμημα της δειλίας, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Εκτός αυτού,  θα αντιμετωπίσουν την εύλογη οργή, εάν όχι την απέχθεια των παιδιών τους που ασφαλώς θα τους ρωτήσουν γιατί τα καταδίκασαν σε σκλάβους χρέους στο διηνεκές, χωρίς καν να τα ρωτήσουν.

Σερένα Νομικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου