MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Γιατί ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος Προβάλλει στον Ορίζοντα

Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς

Το φάσμα του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα να σκιάζει βαρύτερα στον νέο χρόνο επισημαίνει στο παρόν άρθρο του ο οξυδερκής και πολύπειρος ενδοσκόπος των εγκεφάλων της Ουάσιγκτον Δρ. Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς -οικονομολόγος, καθηγητής, συγγραφέας, πρώην υπουργός και αρχισυντάκτης της Εφημερίδας του Χρηματιστηρίου. Μπορεί- γράφει- να αποφευχθεί μόνο εάν ένα νέος ανεξάρτητος ηγέτης μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ και προκαλέσει έτσι συνωστισμό εξόδου, από αυτό το πιο επικίνδυνο εργαλείο παγκόσμιου αφανισμού. Όσο και αν παράφωνο με το κλίμα της φωταψίας, το άρθρο προσφέρει χρήσιμη παρένθεση ρεαλισμού και σπάνια πληροφόρηση για τι έσπρωξε τον κόσμο σ’ αυτό το σημείο.

«Πόλεμο» μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη από το 2016 με πρωταγωνιστή και την Ελλάδα αναφέρει Αμερικανός αναλυτής!

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό συγγραφέα και ιδεολόγο Πάτρικ Μπιουκάναν η ιδέα της δημιουργίας των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» πεθαίνει, και μαζί της διαλύεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα. 

Την 1η Ιανουαρίου 2002, όταν εισήχθη το ευρώ σε κυκλοφορία, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «Πείτε αντίο στη μητέρα ήπειρο», στο οποίο έκανα μια πρόβλεψη για το αναπόφευκτο θάνατο της Ευρώπης. Από τότε έχουν παρέλθει 14 χρόνια», είπε ο Buchanan σε αμερικανικά ΜΜΕ. 

Το 2015, οι μετανάστες από την Μέση και εγγύς Ανατολή έφτασαν το 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Η ΕΕ αναγκάστηκε να δωροδοκήσει την Τουρκία για να κρατήσει τους μουσουλμάνους μετανάστες από το να διασχίζουν τα ελληνικά νησιά, και από εκεί να μεταβαίνουν κατά χιλιάδες στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη, αλλά είναι απίθανο να σταματήσει ροή τους, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις. 

Η Τουρκία σφάζει, η Ε.Ε. κοιτάζει

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ 

Η κατάρριψη από τουρκικά μαχητικά ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους που επιχειρούσε κατά του ISIS στη Συρία, η κλιμακούμενη ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, ο πόλεμος δίχως τέλος στη Συρία και το προσφυγικό τσουνάμι που κατευθύνεται στην Ευρώπη, καλύπτουν απόλυτα έναν ακόμη πόλεμο ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο εσωτερικό της Τουρκίας, στις νοτιοανατολικές κουρδικές επαρχίες της.