MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, ΤΖΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ! Η Ελλάδα έπεσε θύμα οικονομικών εκτελεστών! Τι λέει για τον Βαρουφάκη και το ΔΝΤ

Αποκαλύψεις φωτιά από τον Τζον Πέρκινς, γνωστό και ως οικονομικό δολοφόνο, ο οποίος ρίχνει φως σε όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα.

Ο Αμερικανός αποκάλυψε πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, του είχε αποστείλει πρόσφατα ένα e-mail, με το οποίο τον συνεχάρη για το βιβλίο του, ενώ αποκάλυψε επίσης ότι του μετέφερε πως ότι αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο σχετίζονται με τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα είδε κατά τη θητεία του στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σαν παραμύθι...

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία, εγκλήματα, κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα. 

Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση.

Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους. Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του. 

Οι ΗΠΑ συντρίβουν την VW και το Βερολίνο με "αστρονομικό" πρόστιμο 90 δισ.δολαρίων! -

"ΒΟΥΪΖΟΥΝ" ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ Α.ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Με ένα εξοντωτικό πρόστιμο 90 δισ.δολαρίων που θα απειλήσει την ίδια της την ύπαρξη βρίσκεται αντιμέτωπη η "αμαρτωλή" γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για το σκάνδαλο της VW, μονάχα στις ΗΠΑ καθώς ποινικές διαδικασίες εις βάρος της «τρέχουν» σε ακόμη επτά χώρες.

Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να "τσακίσει" την γερμανική οικονομία, και να συντρίψει τα ηγεμονικά σχέδια του Βερολίνου για μελλοντική παγκόσμια κυριαρχία.

Ο Σόρος «προφητεύει»: Με το ευρώ η Ελλάδα δεν θα συνέλθει ποτέ

«ΕΙΜΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ ΜΕ... ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ»

«Κερδοσκόπο με την καλή έννοια του όρου» χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, μιας και προέβλεψε και αποκάλυψε, όπως υποστηρίζει, τα τρωτά σημεία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Ο άνθρωπος που κάποτε με κερδοσκοπικές επιθέσεις στη βρετανική λίρα έγινε πλουσιότερος κατά 1 δισεκατομμύριο σε μια μόλις μέρα μίλησε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftwoche για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά και η Γερμανία, η οποία είναι, κατά την άποψή του η μόνη χώρα που μπορεί να αποτρέψει τη διάσπαση της Ευρώπης.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ «ΣΚΛΗΡΗ» ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η χρεοκοπημένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα, έχει την πιο πλούσια αναλογικά ολιγαρχία στο κόσμο.

Στις λίστες ελβετικών τραπεζών και εξειδικευμένων εταιρειών, υπάρχουν 576 Ελληνες που διαθέτουν συνολικά περιουσία 88 δισ. δολαρίων. Αυτοί είναι μόνο όσοι διαθέτουν προσωπική περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων έκαστος. Μεταξύ αυτών των Ελλήνων, στις σχετικές λίστες των Wealth-X και UBS, συμπεριλαμβάνονται 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που διαθέτουν μαζί περιουσία 18 δισ. Δολαρίων.