MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους στην πορεία για το Ασφαλιστικό

Ένταση, χημικά και ξύλο στο Σύνταγμα. Ανδρες των ΜΑΤ χτύπησαν ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια της πορείας για το Ασφαλιστικό στο κέντρο της Αθήνας. 

Οταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα λουλουδάδικα οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και κρότου λάμψης. Μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν και ηλικιωμένους. 

Η πέμπτη φάλαγγα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

Η εγχώρια ελίτ δεν γνωρίζει πώς συμπεριφέρονται στους προδότες οι βιομήχανοι της Γερμανίας, οι οποίοι διοικούσαν ανέκαθεν τη χώρα – ούτε πως τα θέλουν όλα δικά τους, αρνούμενοι να δώσουν ακόμη και ένα γυμνό κόκαλο σε όσους ανόητους υποδουλώνουν. 

”Η ελληνική κοινωνία θα αποκτήσει μία οξεία διαστρωμάτωση. Η κατώτερη μεσαία τάξη (lower middle class) θα εξαφανιστεί και τυπικά φέτος με τους μαζικούς πλειστηριασμούς που θα λάβουν χώρα, ενώ η φυγή της μεσαίας και ανώτερης μεσαίας τάξης (median και upper middle class) θα ολοκληρωθεί. 

Ο επίλογος της τραγωδίας

Χειρότερο από το να μη γνωρίζει μία χώρα την ιστορία της και τα λάθη που έκανε, είναι η άγνοια του τι έχει ή τι θα χάσει – αποτελεί δε το άκρον άωτο της ανοησίας να καίει περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 τρις €, έναντι δανείων 300 δις €

«Οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής επιτυχίας της Γερμανίας είναι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων, η μικρή άνοδος των τιμών των ακινήτων, καθώς επίσης η επέκταση της γερμανικής βιομηχανίας στην Ανατολική Ευρώπη. Τα δύο πρώτα κατέστησαν εφικτή τη στασιμότητα των μισθών των Γερμανών εργαζομένων μετά το 2000 – αφού μόνο για την παιδεία η Γερμανία δαπανά 1% του ΑΕΠ λιγότερα από τη Γαλλία, ενώ τα ακίνητα στη Γερμανία κοστίζουν τρεις φορές χαμηλότερα σε σχέση με τη Γαλλία. 

Roubini: Το Grexit θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του ευρώ.

Σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές εκτιμά ότι φέρνουν την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις, που καλείται να υλοποιήσει στον ασφαλιστικό, τον συνταξιοδοτικό και άλλους δομικούς τομείς, ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Nouriel Roubini.

Ο διάσημος οικονομολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει αναβληθεί, δεν έχει όμως ματαιωθεί και προειδοποιώντας ότι το Grexit θα μπορούσε να γίνει η αρχή του τέλους του ευρώ και της κοινής νομισματικής πολιτικής.

Τρόμος στα Χρηματιστήρια - Γιατί ο κινεζικός πυρετός σαρώνει τα πάντα

ΧΑΘΗΚΑΝ 2,5 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο για το ενδεχόμενο οικονομικής κρίσης που θα σαρώνει τα χρηματιστήρια και θα διαχυθεί και στην πραγματική οικονομία όλων των χωρών, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. 

Οι τελευταίες ημέρες στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου ήταν δραματικές καθώς η πτώση ήταν χωρίς... αλεξίπτωτο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg η κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο έχει μειωθεί κατά περίπου 2,5 τρισ. δολάρια 

Η οικονομική γενοκτονία των Ελλήνων

Του Γιώργου Ρωμανού * 

Οι ολιγάρχες που διοικούν τη σημερινή Ευρώπη αρέσκονται να την αποκαλούν Ευρωπαϊκή «Ένωση», ενώ στην πραγματικότητα είναι μια φαντασιακή ομοσπονδία, μία, τύποις και ουσία, Ευρωπαϊκή Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.). Ένας ου-τόπος, με σοβαρό έλλειμμα «Κοινωνικής Δημοκρατίας». 

Μια Ευρώπη που την κυβερνούν δύο τρεις μεγάλες χώρες με τους δορυφόρους τους. Στην πράξη, οι λαοί των μικρότερων χωρών δεν έχουν ίσα δικαιώματα, αλλά αέναες οικονομικές υποχρεώσεις σε αποτυχημένα οικονομικά σχέδια. Σχέδια, που οι ίδιοι που τα εκπονούν αναγνωρίζουν κατόπιν την αδυναμία εφαρμογής τους λόγω αποτυχίας. Σε αυτή την Ευρωπαϊκή «Ένωση» ποτέ δεν υπήρξε καθολική λαϊκή ψηφοφορία για κοινό Σύνταγμα, «Πρόεδρο Δημοκρατίας της Ευρώπης», με αξιοπρεπή δικαιώματα, κοινή, ενιαία κυβέρνηση με ψηφισμένους υπουργούς, και με τραπεζίτες εκλεγμένους μετά από πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες. 

Η ελληνική οικογένεια στο... απόσπασμα!

Άρθρο - «φωτιά» του αντιστράτηγου Νίκου Ταμουρίδη 

Με κείμενό του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Πενταπόσταγμα» ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Νίκος Ταμουρίδης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί την ελληνική οικογένεια στο εκτελεστικό απόσπασμα, εξαιτίας της ψήφισης του συμφώνου συμβίωσης. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του αντιστράτηγου Ν. Ταμουρίδη, όπως δημοσιεύεται στο «Πενταπόσταγμα»: 

Ήδη σκλάβοι - Προσεχώς ρομπότ

Ούτε το ένα καταλάβαμε ακόμα, ούτε το άλλο. Έρχονται όμως τα ίδια τα γεγονότα με μεγάλη ταχύτητα για να μας κάνουν να τα καταλάβουμε και τα δύο με τρόπο πολύ βίαιο. Τόσο βίαιο που δεν θα προλάβουμε καν να αντιδράσουμε! Πράγματα που σε άλλες εποχές δεν πρόκειται επ’ ουδενί να γίνονταν αποδεκτά, σήμερα η πλειοψηφία του κόσμου θα τα αποδεχτεί και ίσως μάλιστα να τα επιδιώξει κιόλας.