MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Δημήτρης Καζάκης: Ο Σόρος και η διεθνής συντάντηση των Παρισίων για το μνημόνιο με διπλό νόμισμα

Με τον ερχομό του νέου σωτήριου έτους 2016, νάσου κι ο γνωστός μας Σόρος. Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Wirtschaftswoche (4/1/2016) εστίασε το ενδιαφέρον του στην Ελλάδα. 

Απολύτως φυσικό από την στιγμή που η χώρα μας έχει ριχτεί στα σκυλιά, ή ορθότερα στους γύπες της παγκόσμιας αγοράς κεφαλαίων. Κι αυτός, ένας από τους μεγαλύτερους γύπες, ένα είδος μαυρόγυπα των αγορών, δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει. 

Oι Πολωνοί μαστιγώνουν τη Γερμανόδουλη Ευρωένωση

Συγκρίνουν την Μέρκελ και το Ιερατείο της ΕΕ με τους Ναζί.

Όπως έγραφε χθες το βράδυ το αμερικανικό οικονομικό ανεξάρτητο πρακτορείο Ζήρο Χετζ οι σχέσεις του Βερολίνου και των (κολαούζων του στις Βρυξέλλες) με τη νέα πολωνική κυβέρνηση «χτύπησαν πάτο», όταν ο Πολωνός υπουργός της Δικαιοσύνης, με οξύτατη επιστολή του, απέρριψε τις «ανόητες» επικρίσεις Επιτρόπου της Ε.Ε. για τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των ΜΜΕ στον Πολωνία.

Ως χαρακτηριστικό της οξύτητας αναφέρεται ότι η Πολωνία χρησιμοποίησε την εμπειρία του ναζισμού: Ο υπουργός, Ζμπίγνιου Ζιόμπρο, αμφισβήτησε τον σεβασμό του Βερολίνου στην ελευθεροτυπία και αναφέρθηκε στη ναζιστική κατοχή της Πολωνίας, στην επιστολή του στον Ευρωπαϊκό Γκούντερ Έτιγκερ.

Εξαφανίζουν το ρευστό από την αγορά

Με πρόφαση την περιστολή της φοροδιαφυγής – αυτόν το σισύφειο σύγχρονο μύθο – οι Τράπεζες μαζί με την πολιτική εξουσία εργάζονται σταθερά για την εξαφάνιση του ρευστού χρήματος από τις οικονομικές συναλλαγές. 

Καθημερινά προωθούνται οι άυλες οικονομικές συναλλαγές (το πλαστικό χρήμα) και περιστέλλεται όχι μόνο το ρευστό χρήμα αλλά ακόμη και ο χρυσός ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αντί για νόμισμα.

Δημήτρης Πατέλης «Εάν οι λαοί πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, δεν μπορεί τίποτα να τους σταματήσει»

Στην εκπομπή Take the money and run, προσκεκλημένος της Φωτεινής Μαστρογιάννη ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Επιστήμης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κος Δημήτρης Πατέλης.

Σύμφωνα με τον κο Πατέλη το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης, όπως αυτή συντελείται στις μέρες μας, είναι το αποτέλεσμα του νεοφιλελευθερισμού ο οποίος έχει πάρει φασίζουσες μορφές, εάν όχι απροκάλυπτα φασιστικές. Κάποιοι μίλησαν για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χωριού στα πλαίσια του οποίου υπάρχει μία «αγαπητική» σχέση μεταξύ των χωρών. Προφανώς η σχέση αυτή βρίσκεται στην απόλυτη φαντασία κάποιων.

Η κρισιμότητα του 2016

Αυτό που οφείλει να μας απασχολεί σήμερα, είναι η οικονομική και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας – αφού κινδυνεύουμε να χάσουμε πάρα πολλά, εάν δεν πάρουμε έγκαιρα τα σωστά μέτρα, λειτουργώντας συλλογικά ως Έλληνες

«Δεδομένη η διαφθορά στην Ελλάδα. Είναι όμως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη; Δεν γνωρίζουμε τη μεγάλη απάτη της Volkswagen και όχι μόνο; Δεν είναι οι Γερμανοί της Siemens και όλων των άλλων αυτοί που διαφθείρουν τους πάντες; Δεν είναι όλοι οι διαφθορείς της Γερμανίας μέλη της Διεθνούς Διαφάνειας που έχει έδρα το Βερολίνο;