MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Για ενδεχόμενο πόλεμο Ελλάδος και Τουρκίας μιλάνε οι Ρώσοι

Πολύ πιθανός εμφανίζεται από Ρώσους εδικούς αμυντικούς εμπειρογνώμονες, ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος ακόμα και στο άμεσο μέλλον. 

Οι πληροφορίες τους εδράζονται καταρχήν στα συνεχόμενα/αναβαθμισμένα επεισόδια εισβολής μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο , όσο και στην έντονη παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην ίδια θαλάσσια περιοχή, αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα .

Ο πόλεμος της Ευρώπης

Η Ελλάδα ευρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης των Η.Π.Α. με τη Γερμανία, αντικείμενο της οποίας είναι η ηγεμονία της ηπείρου μας, ενώ καιροφυλακτούν η Ρωσία και η Κίνα – οπότε η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη

«Η Γερμανία συνηθίζει να κερδίζει όλες τις μάχες, χάνοντας τελικά τον πόλεμο. Με βάση όλα όσα συμβαίνουν λοιπόν, φαίνεται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται – αν και με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, επειδή οι οικονομικοί πόλεμοι, στους οποίους οι Η.Π.Α. είναι αναμφίβολα εξαιρετικά ισχυρές, ακολουθούν διαφορετικούς κανόνες» (πηγή).

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Το ότι υπάρχουν capital controls, οφείλεται στο γεγονός ότι οι τράπεζες δεν έχουν αρκετό φυσικό χρήμα για να δώσουν στους καταθέτες αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση. 

Τότε τι είναι τα περίπου 130 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν καταθέσεις; Προφανώς είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους μόνο λογιστικές εγγραφές. Και αυτές οι εγγραφές μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήμα μόνο μέσω ψηφιακών συναλλαγών, από εγγραφή σε εγγραφή, χωρίς φυσικό χρήμα.

Σημαντικά Σημάδια που Προηγήθηκαν Στις Προηγούμενες Συντριβές της Παγκόσμιας Χρηματιστηριακής Αγοράς Έκαναν την Εμφάνιση τους!

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 

Τα προειδοποιητικά σήματα που προηγήθηκαν των παγκόσμιων συντριβών του χρηματιστηρίου το 1929, το 2000 και το 2008 έχουν μόλις ενεργοποιηθεί! 

Ο Jason Goepfert (SentimenTrader) αποκαλύπτει: «Τα Αποθέματα τώρα υποφέρουν από δύο διορθώσεις 10% σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με τις δοκιμές μας, αυτό συνέβη μόνο σε τρεις άλλες μοναδικές ημερομηνίες, το 1929, το 2000 και το 2008. Σε όλες αυτές προηγήθηκαν major bear markets. 

Η Ζωή ζητά παραίτηση Στουρνάρα και πρόταση μομφής κατά Παυλόπουλου.

Νέα επίθεση κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα μετά τα όσα δήλωσε περί Νομισματοκοπείου σε συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΙ, αλλά και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Με ανάρτηση της στον λογαριασμό της στο Facebook η πρώην πρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για ομολογία εκ μέρους του Γ. Στουρνάρα για υπονόμευση της δημοκρατίας και τον κάλεσε να παραιτηθεί. Σε ότι αφορά στον Προκόπη Παυλόπουλο η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως βάσει όσων δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας συγκροτείται πρόταση μομφής σε βάρος του.

Ο Βαρουφάκης επιτίθεται στον Στουρνάρα: Γιατί δεν μας ενημέρωσες για το “σχέδιο εισβολής”

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δεν άφησε να «πέσουν κάτω» οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ (και στον Αλέξη Παπαχελά). 

Επανέρχεται, με ανακοίνωσή του, στα περί «διπλού νομίσματος», ενώ επιρρίπτει τις ευθύνες για το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls αφενός στον κ. Στουρνάρα και αφετέρου στο Eurogroup και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.