MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Τα δικά μας παιδιά περνάνε καλά – Αποδοχές μαμούθ στους κυβερνητικούς υπαλλήλους

( Σ.Σ: Να μην ξεχνιόμαστε.... ο κύριος αυτός, ο Νίκος Βούτσης -στην φωτογραφία- είναι αυτός που σταμάτησε και αποσιώπησε την Επιτροπή Αλήθειας που είχε φτιάξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την νομιμότητα των μνημονίων, και την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, και του κατοχικού δανείου.

Eίναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος.


Πρόκειται για πράξη εσχάτης προδοσίας, καθαρής υπονόμευσης και πράξη εναντίων όλων των Ελλήνων. )
 


Αποδοχές-μαμούθ για όλους τους ειδικούς συμβούλους, ειδικούς συνεργάτες και τους λοιπούς μετακλητούς υπαλλήλους που πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς, τους αναπληρωτές υπουργούς, τους υφυπουργούς και το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης προβλέπουν οι διατάξεις του νέου ενιαίου μισθολογίου των πολιτικών υπαλλήλων, οι οποίες τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή από τον τρέχοντα μήνα.

Μια ιστορία για τα αποθεματικά των ταμείων

Μιας και τις τελευταίες μέρες το ασφαλιστικό βρίσκεται στην επικαιρότητα, κάθε ιστολόγιο που σέβεται τον εαυτό του επιβάλλεται να συνεισφέρει με τον τρόπο του στις σχετικές συζητήσεις. 

Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς εδώ. Μόνο που επειδή εμείς αρεσκόμαστε στην ιστορία, θα μεταφέρουμε τον αναγνώστη στο παρελθόν. Όχι πολύ μακρυά αλλά όχι και τόσο κοντά. Ας πούμε, κάπου εκεί γύρω στην αλλαγή τής χιλιετίας. Τότε, δηλαδή, που ετοιμαζόμασταν να μπούμε στο ευρώ ή, όπως το λένε οι πιο μορφωμένοι, τότε που, μεσ’ στην τρελή χαρά, ετοιμαζόμασταν να ενταχθούμε στην ΟΝΕ (Οικονομική & Νομισματική Ένωση).

Το ΔΝΤ "καρφώνει" τον Τσίπρα: "Αρνείται να αυξήσει τη φορολογία στους πλούσιους, γι' αυτό κόβει συντάξεις..."

Ενοχλημένα φέρονται τα στελέχη του Ταμείου από την στάση αυτή... του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα

O Τσίπρας αρνείται να αυξήσει την φορολογία των πλουσίων κι έτσι οδηγούμαστε στην μείωση των συντάξεων, φέρονται να αναφέρουν τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, βάσει πληροφοριών που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Το ευρώ, η πιο μεγάλη και πιο απλή απάτη, δεν είναι αξιόγραφο, είναι χρεόγραφο!

Του Αθανάσιου Καρανάσιου
Πολιτικού Μηχανικού


Κι εσείς όλοι πούχατε μάτσο τους Κολοκοτρώνηδες, μήπως τους αντικαταστήσατε τώρα με ευρουλάκια? Τότε σας έλεγαν, θα ζείτε στα σαλόνια της Ευρώπης, τώρα κινδυνεύετε να μείνετε άστεγοι, γιατί οι πλειστηριασμοί είναι στα ημερήσια πινάκια. 

Τότε, που ο Σημίτης περιχαρής ανέμιζε το βράδυ της 31/12/2001 τα χρωματιστά χαρτάκια μπροστά στις κάμερες της ΝΕΤ, εσείς αδιαφορήσατε πλήρως και είχατε κολλήσει στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ «Big Brother» (*). Χαμπάρι δεν πήρατε, ότι τότε συντελούνταν η πιο μεγάλη και συνάμα πιο απλή απάτη, που δεν έχει ξανασυμβεί: 

Η αλήθεια για την υπερχρέωση

O κύκλος των τελευταίων 200 ετών αποδεικνύει ότι, το ποσοστό των χωρών παγκοσμίως που προέβησαν σε διαγραφή ή αναδιάρθρωση των χρεών τους, φτάνει σε ορισμένες εποχές στο 50% – οπότε άδικα κατηγορείται η Ελλάδα

«Όταν το δημόσιο χρέος υπερβαίνει ένα ορισμένο ύψος, τότε δεν υπάρχει ούτε ένα και μοναδικό παράδειγμα, από όσα γνωρίζω, όπου να επιτεύχθηκε ποτέ, με δίκαιο τρόπο, η εξ ολοκλήρου αποπληρωμή του.

Σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που έγινε δυνατή σε κάποιο βαθμό η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, συνέβη με τη χρήση της χρεοκοπίας – την οποία είχε παραδεχθεί κανείς ανοιχτά, χωρίς κανένα δισταγμό. Ακόμη και όταν υπήρξε συχνά μία ονομαστική επιστροφή του χρέους, στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία ολοκάθαρη χρεοκοπία» (Adam Smith).