MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

«Θηλιά» οι φόροι - Εξαντλήθηκαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΟΑ 2,2 ΔΙΣ. ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ

Της Μαρίας Βουργάνα

Φόροι και χρέη «πνίγουν» τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και προκαλούν ασφυξία στην αγορά. Οι απανωτές αυξήσεις φόρων και η επιβολή νέων φόρων και «έκτακτων» εισφορών που τελικά αποδείχθηκαν μόνιμου χαρακτήρα την τελευταία εξαετία, στα χρόνια των Μνημονίων, «γονάτισαν» κυριολεκτικά τους φορολογουμένους και εξάντλησαν τη φοροδοτική τους ικανότητα. 

Β. Βιλιάρδος: Τρύπα στο χάος αν δεν υπάρξει διαγραφή χρέους

«Το ασφαλιστικό αλλά και μία σειρά άλλα μέτρα της κυβέρνησης είναι μόνο δημοσιονομικού χαρακτήρα, μπορεί να ψηφίζονται αλλά η εφαρμογή τους οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση και νέες τρύπες προς δανεισμό. 

Όσο επενδύσεις δε γίνονται σε μία χώρα που δεν αποπνέει προοπτικές ανάπτυξης, τόσο η Ελλάδα θα καταβυθίζεται. Η ουσία είναι το χρέος: αν αυτό δεν διαγραφεί και ονομαστικά, οι συζητήσεις για απλή εξυπηρέτησή του δεν οδηγούν σε καμία ανάκαμψη», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο οικονομολόγος αναλυτής του analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος.