MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

«Ο Στουρνάρας θα έπρεπε να είναι φυλακή»

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ 

Ο επίτιμος πρόεδρος του λεγόμενου «σκιώδους συμβουλίου» της ΕΚΤ αποκαλύπτει το παρασκήνιο της δράσης των κεντρικών τραπεζών. 

Ανεξάρτητοι θεσμοί ή ανεξέλεγκτα όργανα ενός συστήματος που είναι πλέον σε θέση να ανατρέπει κυβερνήσεις; 

Τέλος η Σένγκεν για την Αυστρία: Η λαθρομεταναστευτική κρίση αλλάζει την Ε.Ε.

ΦΑΙΜΑΝ: «ΑΦΟΥ Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ» 

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. η οποία αναστέλλει επίσημα την συνθήκη Σένγκεν εξαιτίας της λαθρομεταναστευτικής κρίσης, κρίση η οποία τροφοδοτείται κυρίως από την Τουρκία, η οποία διώχνει εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από το έδαφός της.

Γιούνκερ: Αν πέσει το Σένγκεν κινδυνεύει το ευρώ και όλη η ενιαία αγορά.

Προειδοποίηση-καμπανάκι προς όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η αδράνεια στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θέτει σε κίνδυνο το ευρώ, ολόκληρη την ενιαία αγορά αλλά και τη θέση της Ευρώπης στο παγκόσμιο στερέωμα, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Χωρίς το Σένγκεν, χωρίς την ελεύθερη μετακίνηση, το ευρώ δεν έχει νόημα» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, κατά τη μεγάλη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ήπειρος το 2016.

Καταρρέουν οι παγκόσμιες αγορές - Νέα βουτιά του πετρελαίου

Νέα κατρακύλα για τις ευρωπαϊκές αλλά και τις αμερικανικές αγορές, στον απόηχο της πτώσης στην Ασία αλλά και της βουτιάς του πετρελαίου που έκλεισε κάτω από τα 30 δολάρια/βαρέλι. 

Το αργό παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε 1,78 δολάρια ή 5,7% στα 29,42 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας το αμερικανικό αργό έχασε 11,3%. 

Οι κύριοι ευρωπαϊκοί δείκτες βρέθηκαν βαθιά στο κόκκινο με τον STOXX 600 να μπαίνει και επίσημα σε bear market άφου έχει χάσει σχεδόν 21% από τον περασμένο Απρίλιο. Αυτήν την εβδομάδα οι απώλειες έφθασαν το 3,6%. 

Εφορία: Αυτά είναι τα εισοδήματα που δήλωσαν οι Έλληνες για το 2015

Συνολικά 5.370.677 φορολογούμενοι δήλωσαν το 2015 εισόδημα στην εφορία 56,72 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις, ενώ αν συνυπολογιστούν όλες οι πηγές εισοδήματος τότε προκύπτει ότι 8.516.935 φυσικά πρόσωπα δήλωσαν στην εφορία 73,93 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τα δηλωθέντα εισοδήματα των μισθωτών ανήλθαν σε 32 δισ. ευρώ και των συνταξιούχων σε 24,6 δισ. ευρώ.

Δημογραφικό: Η Ελλάδα εξαφανίζεται από τον χάρτη!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ! 

Προς ολοταχώς στον αφανισμό οδεύει το Έθνος μας, όπως μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη χαμηλότερη θέση στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων και τον υψηλότερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού! 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχείων ληξιαρχικών πράξεων του 2015, πέθαναν 117.829 άνθρωποι και γεννήθηκαν μόλις 89.881 παιδιά!