MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Oι λήσταρχοι είναι πολλοί και η δράση τους γίνεται σε καθημερινή βάση – Σειρά έχει ο Βούτσης.

( Σ.Σ: Να μην ξεχνιόμαστε.... ο κύριος αυτός, ο Νίκος Βούτσης -στην φωτογραφία- είναι αυτός που σταμάτησε και αποσιώπησε την Επιτροπή Αλήθειας που είχε φτιάξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την νομιμότητα των μνημονίων, και την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, και του κατοχικού δανείου.

Eίναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος.


Πρόκειται για πράξη εσχάτης προδοσίας, καθαρής υπονόμευσης και πράξη εναντίων όλων των Ελλήνων. )
 


Σε μαγαζί έχουν μετατρέψει το κράτος ο Τσίπρας και τα ανδρείκελα που έχει γύρω του.

Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι χειρότερος όλων καθώς ότι απέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρίστου είδους φαγάδες και επιδίδονται, στην κυριολεξία σε πλιάτσικο. 

Δημογραφική Κατάρρευση, 2015

Στη χώρα μας συντελείται μία άνευ προηγουμένου δημογραφική κατάρρευση. Οι (άμεσα) οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ωχριούν μπροστά σε αυτές του δημογραφικού προβλήματος.

Τα στοιχεία του 2015, που φαίνονται στον παραπάνω πίνακα [1], είναι αμείλικτα:


Bruegel: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε τραγωδία για την Ευρώπη - Οι πιέσεις των δανειστών εξαντλούνται.

Ένας σκληρός και άκαρπος πόλεμος ανάμεσα σε Ευρώπη και Ελλάδα θα βαθαίνει την τραγωδία που συνδέει τις δύο πλευρές. 

Για την ελληνική τραγωδία που θα επηρεάσει την Ευρώπη καθώς η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει μπεί σε ένα φαύλο κύκλο, αναφέρεται σε ανάλυσή του το Bruegel.

Οπως αναφέρει, από το 2009 έως το 2015, το πρωτογενές έλλειμμα της ελληνικής κυβέρνησης (έλλειμμα χωρίς να υπολογίζονται οι πληρωμές τόκων) μειώθηκε από το 10% του ΑΕΠ σχεδόν στο μηδέν. 

Στην Ελλάδα το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ήταν στο 10% σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο ενώ τώρα το ισοζύγιο παρουσιάζει πλεόνασμα. 

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες με το χαμηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους διεθνώς

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του ΟΟΣΑ, αναφορικά με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες χωρών ανά τον κόσμο στις κυβερνήσεις τους και τοποθετεί την Ελλάδα στο τέλος της λίστας με αρνητικό πρόσχημα. 

Συγκεκριμένα μόλις το 19% των Ελλήνων δείχνει να εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά. 

Μάλιστα έναντι του 2007 που πραγματοποιείται η σύγκριση οι Έλληνες έχουν μειώσει την εμπιστοσύνη τους κατά 19% δηλαδή το 2007 οι Έλληνες δήλωναν ότι εμπιστεύονται την κυβέρνηση τους με ποσοστό 38% και το 2015 υποχώρησε στο 19%. 

Επίθεση… ηλιθιότητας!

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Με την έναρξη αυτής της περιπέτειας – ας την ονομάσουμε «μνημονιακή» για να συννενοηθούμε – δοκιμάστηκαν πάνω στην καμπούρα του ελληνικού λαού όλες οι δυνατές μέθοδοι ώστε να μειωθούν οι αντιστάσεις του απέναντι στην πολιτική του αποδεκατισμού του.

Από τα τέλη του 2009 και επίσημα από το Καστελόριζο τον Απρίλη του 2010, εφαρμόζεται μια ευρύτατη γκάμα τεχνικών για την ποδηγέτηση της κοινωνίας.

Οι «ψυχολογικές» επιχειρήσεις που εφαρμόστηκαν περιλάμβαναν:

Η κατάρρευση των πετροδολαρίων

Το μεγάλο μάθημα που πήραν οι πιστώτριες χώρες των Η.Π.Α. από την κρίση του 2007 ήταν το ότι, η υψηλά μοχλευμένη αμερικανική αγορά, όπως επίσης οι αγορές συμβολαίων χρυσού, δεν είναι ελεύθερες, αλλά κεντρικά κατευθυνόμενες 

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)
Αρχείο (Σεπτ. ’14) – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση (L. Gromen ), η οποία θέλει να δώσει απάντηση στις δυνατότητες της περαιτέρω επιβίωσης του πετροδολαρίου, η ερώτηση που τίθεται αρχικά είναι η εξής: ”Από που προέρχεται αλήθεια το κεφάλαιο;« 

Πόσο αργά για την παγκόσμια οικονομία;

Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Στο θαυμάσιο βιβλίο του Μάικλ Λιούις, Το μεγάλο σορτάρισμα (εκδ. Παπαδόπουλος, 2010), στο οποίο στηρίχθηκε και η εξαιρετική ομώνυμη ταινία που παίζεται στους κινηματογράφους (εδώ το τρέιλερ), αναφέρεται πως «ένα από τα πιο παλιά γνωμικά του επενδυτικού κόσμου είναι ότι αν διαβάζεις για κάτι στις εφημερίδες, τότε είναι πολύ αργά». Μετά τα χθεσινά ανησυχητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που ακολούθησαν την πτώση των αμερικάνικων μετοχών την Παρασκευή, σύντομα θα μάθουμε πόσο αργά είναι για την παγκόσμια οικονομία.

Oxfam: Ο μισός πληθυσμός της της ανθρωπότητας “φτώχυνε” κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα πέντε ετών.

ΜΌΣΧΑ, 18 Ιανουαρίου — RIA Νovosti. Η γενική κατάσταση είναι ότι πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια ανθρώπων που αντιστοιχούν με το ήμισυ του ανθρωπίνου πληθυσμού της Γης έγινε φτωχότερο, από το 2010 έχασε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Oxfam και η δραστηριότητα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της φτώχειας.

62 άνθρωποι έχουν τον μισό πλούτο του πλανήτη!

Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη σήμερα έχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός της Γης - περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι - καθώς οι υπερ-πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε μια διεθνής ΜΚΟ την Κυριακή.

Ο πλούτος των 62 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 44% από το 2010, ενώ ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41%, είπε η Oxfam σε μια έκθεση που δημοσιοποίησε λίγες μέρες πριν την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.