MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η Γερμανία είναι εξαιρετικά ενοχλημένη από την συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη

Η Γερμανία είναι εξαιρετικά ενοχλημένη από την συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη και ιδιαίτερα η αναφορά του ότι με παρέμβαση της Γερμανίας το Πεκίνο δεν προχώρησε σε δανεισμό της Ελλάδας το μοιραίο καλοκαίρι του 2015. 

Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα επρόκειτο να αγοράσει ελληνικό χρέος, αλλά εμποδίστηκε από το Βερολίνο. 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ από τη συνέντευξη Βαρουφάκη - Στημένη ενέδρα στην Ελλάδα - ΤΕΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Του Στρατή Μαζίδη

Πολιτικό σεισμό πρέπει να προκαλέσει η συνέντευξη του τ. υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στον Αλέξη Παπαχελά και το ΣΚΑΙ.

Τη διάρκειας περίπου 90 λεπτών εκπομπή, όσο κι αν αποσιωπείται από ορισμένα ΜΜΕ ή χλευάζεται το περιεχόμενό της από ορισμένα άλλα, καλό θα είναι να την παρακολουθήσει ο ελληνικός λαός εδώ:

Διεθνές θέμα έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις Γ.Βαρουφάκη - Πως το Βερολίνο "μπλόκαρε" την χρηματοδότηση από Ρωσία και Κίνα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ" Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Αίσθηση στα παγκόσμια ΜΜΕ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το ότι το Βερολίνο "μπλόκαρε" την Κίνα από το να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα προκειμένου να αντέξει την γερμανική πίεση και να μην υπογράψει το νέο Μνημόνιο.

Η πάλη των τάξεων

Η επικράτηση της αριστεράς στην Ελλάδα, ήταν μάννα εξ ουρανού για το νεοφιλελευθερισμό – αφού του έδωσε τη δυνατότητα να αποδείξει ότι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μία χώρα, εκτός από την πλήρη υποταγή της στους κανόνες του.

«Τι γνωρίζω αλήθεια για τον εαυτό μου, όταν συνειδητοποιώ πως η εικόνα, την οποία έχω για εμένα τον ίδιο, είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ένα τεχνητό, ψεύτικο προϊόν – ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι, χωρίς να αποκλείω τον εαυτό μου, ψεύδονται χωρίς καν να το γνωρίζουν; Τι γνωρίζω όσο δεν ξέρω πως η άμυνα σημαίνει πόλεμο, πως το καθήκον υποταγή, πως η αρετή είναι συνώνυμη με την υπακοή και πως η ανυπακοή θεωρείται αμαρτία;

Έρχεται το παγκόσμιο κραχ! Οι φόβοι βγαίνουν αληθινοί…

Τη χαμηλότερη ετήσια ανάπτυξη των τελευταίων 25 ετών κατέγραψε η Κίνα το 2015, εντείνοντας την ανησυχία για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στην κόσμο, η οποία έχει λειτουργήσει ως «ατμομηχανή» στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης και του εμπορίου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,9% το περασμένο έτος, έναντι 7,3% που καταγράφηκε το 2014. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανάπτυξης από το 1990.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται στη σημερινή εποχή του Big Brother και μαζί τους η Δραχμή!

Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Είναι εδώ όχι με ερπυστριοφόρα όπως στο παρελθόν αλλά με πλέον σύγχρονα και αποτελεσματικά όπλα. Με την τηλεόραυση που προβατοποιεί το ζαλισμένο πλήθος και τα κεντρικά ΜΜΕ που συμπληρώμουν το κάδρο της υποταγής.Τρομοκρατούν συστηματικά και ανενδοίαστα τον άφωνο ελληνικό λαό ότι μία και μόνο λύση υπάρχει: η παραμονή μας στην ευρωζώνη. 

Το γελοίο και εξωφρενικά παράλογο δόγμα του "ευρώ πάση θυσία" αναγορεύεται σε ιερό δισκοπότηρο της πολιτικής. Η εναλλακτική λύση της μετάβασης στη δραχμή βαφτίζεται «Αρμαγεδδών», «άλμα στο κενό», «γκρέμισμα στον Καιάδα», « ολοκαύτωμα», «κόλαση», κλπ.! Η αντίσταση των πολιτών σταδιακά ατονεί. Έτσι προλειαίνεται το έδαφος για την ολοκληρωτική παράδοση, η οποία θα ντυθεί με κάποιες λεκτικού τύπου και ελάσσονος σημασίας παραχωρήσεις. Θα μας τα πάρουν όλα και εμέις "μοιραίοι, δειλοί και άβουλοι αντάμα, θα προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα".

Η Ευρώπη βουλιάζει…

Αξιωματούχοι της Ε Ε Δηλώνουν ότι η Ευρώπη Βουλιάζει

Με αυτή την αναγγελία τιτλοφορείται ενδιαφέρον σημερινό δημοσίευμα του εγκυρότατου και εξω-συστημικού αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου Zero Hedge, που γράφει τα ακόλουθα:

Τον Σεπτέμβριο, όταν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες επιδίδονταν στη κατάστρωση ενός σχεδίου ποσοστώσεων προς εγκατάσταση εκατομμυρίων προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, η Σλοβακία εδήλωσε ότι εάν η Γερμανία εισηγηθεί οικονομικές κυρώσεις εναντίον χωρών που αρνούνται να δεχθούν την καθορισμένη «μερίδα» προσφύγων, αυτό «θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ε Ε».