MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα πάψουμε ποτέ να πιστεύουμε πως η τεχνητή κρίση που μας επέβαλαν θα σταματήσει αυτόματα, μόνον όταν ξεσηκωθεί η ελληνική κοινωνία. 

Όμως μόνο όταν ξεσηκωθεί οριστικά και αμετάκλητα, μέχρι το τέρμα της εθνικής κρίσης και όχι για απλές ασκήσεις κομματικής γυμναστικής ή με καθαρά συντεχνιακά συμφέροντα. Όταν ξεσηκωθεί πραγματικά και όχι κατευθυνόμενες από την κυβέρνηση διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, προκειμένου να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση την αγανάκτηση της κοινωνίας ως διαπραγματευτικό χαρτί, για δικό της πολιτικό όφελος. 

Handelsblatt: Ακυβέρνητο καράβι η Ε.Ε.

Η όξυνση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και η αδυναμία της ΕΕ και των κρατών-μελών της να επεξεργαστεί κοινές λύσεις για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν έχουν θέσει εν αμφιβόλω το ευρωπαϊκό κεκτημένο. 

Σε άρθρο με τίτλο «ΕΕ: Καράβι χωρίς καπετάνιο» η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σχολιάζει ότι «μισός χρόνος προσφυγικής κρίσης ήταν αρκετός για να θέσει σε μεγάλο κίνδυνο θεμελιώδη κεκτημένα της ΕΕ: την ελευθερία μετακίνησης και τη δίχως σύνορα διακίνηση προϊόντων στην ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά».

ΟΟΣΑ: Μόνο η… Νότια Αφρική έχει υψηλότερη ανεργία από την Ελλάδα!

Σπάει τα κοντέρ ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα, που κατατάσσεται δεύτερη μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ, με τη Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γράφημα που παρουσίασε την Τρίτη ο ΟΟΣΑ, Νότια Αφρική, Ελλάδα και Ισπανία κατακτούν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στον Οργανισμό, με 25,4%, 24,7% και 21,8% αντίστοιχα.

ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ; Με περιουσία 500 τρις δολάρια δείτε τι ελέγχουν!

Με αφορμή το Νταβός όπου και φέτος μαζεύεται η αφρόκρεμα της Παγκόσμιας πλουτοκρατίας-Για κάθε πάρτι που γίνεται μετά τις ημερήσιες εργασίες του φόρουμ όπως λέγεται σπαταλούνται εκατομμύρια ευρώ- δεν μπορεί κανείς να μην σκεφτεί την οικογένεια Ρότσιλντ! 

Σε κάθε τέτοιο γεγονός όπως και στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, έχει πάντα εκπρόσωπο.