MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

«Μαύρα μαντάτα»: Οι CEO’s στο Νταβός βλέπουν άσχημες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία

Τα δύο τρίτα των διευθυνόντων συμβούλων σε διεθνές επίπεδο (66%) βλέπουν περισσότερες απειλές για τις επιχειρήσεις τους σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν.

Μόλις το ένα τέταρτο αυτών (27%) πιστεύουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα βελτιωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό που αντιστοιχεί σε μια πτώση 10 μονάδων σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της PwC για τους διευθύνοντες συμβούλους.

Είναι η οικονομία, είναι η κατοχή σας…ηλίθιοι!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Ο Γερμανός γκαουλάιτερ, Βόλφ(λύκος)γκανγ Σόιμπλε, στο Νταβός της παγκόσμιας νεοταξικής ελίτ όπου με περισσή αφέλεια πήγε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, αποκάλεσε στο πρόσωπο του όλο τον ελληνικό λαό ότι είναι ηλίθιος, ότι κατέχεται από μια σκληρή κατοχή και ότι δεν έχει δικαίωμα να εξακολουθεί να ζει σε αυτή την χώρα και πολύ περισσότερο να διεκδικεί καλύτερη ζωή. 

Η ιστορική αυτή προσβολή στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι αστείο αν κανείς την εκλάβει σα προσωπική προσβολή. Είναι προσβολή προς ένα ολόκληρο λαό που επί έξη χρόνια ανέχεται μια λεηλασια να καταστρέφει εκ θεμελίων αυτή την ιστορική χώρα και να αυτοκτονεί με τον πιο θλιβερό τρόπο. 

Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Το 70% των Ελλήνων φοβούνται πώς έρχονται χειρότερες ημέρες

Το μέγεθος της ανεργίας, της ακραίας φτώχειας αλλά και της συρρίκνωσης της επιχειρηματικότητας σκιαγραφεί στην τελευταία του έρευνα το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε 1.000 αντιπροσωπευτικά νοικοκυριά. Μία έρευνα που δείχνει πώς τα νοικοκυριά φοβούνται χειρότερες ημέρες. 

Περισσότερα από 1 στα 3 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαβιούν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα (εισόδημα μικρότερο των 10,000€) ενώ από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το 80% των ελληνικών νοικοκυριών διαβιεί με πολύ χειρότερους όρους σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στα καθημερινά της προβλήματα. 

Μην παραμυθιάζεστε! Ο λαός θα ξαναβρεί το δρόμο του γιατί δε νικήθηκε. Προδόθηκε!

Μετά την συνέντευξη του Βαρουφάκη στον Παπαχελά ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλους με πρωταγωνιστή όπως πάντα το MEGA και το δελτίο του, που πατώνει στις μετρήσεις.

Τρέμη και Πρετεντέρης έβγαζαν αφρούς.

Να παρέμβει εισαγγελέας ήταν το σύνθημα και όπως ήταν λογικό ακολούθησαν όλοι αυτοί που, όταν είδαν το 62% του δημοψηφίσματος πάγωσαν.

Η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει "κύμα χρεοκοπιών επικών διαστάσεων" δηλώνει οικονομολόγος που προέβλεψε την κρίση λόγω Lehman Brothers

Του Son Ofeon

Η οικονομική κατάσταση στον κόσμο έχει γίνει τόσο ασταθής, που ένα νέο κύμα χρεοκοπιών και πτωχεύσεων θα συμβεί σύντομα, λέει ο William White, ο πρόεδρος της επιτροπής αναθεώρησης του ΟΟΣΑ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

"Η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι ήταν το 2007. Τα μακροοικονομικά εργαλεία μας για την καταπολέμηση της ύφεσης έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί όλα", δήλωσε ο οικονομολόγος στην εφημερίδα Telegraph πριν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.