MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Παγκόσμια χρηματοπιστωτική αστάθεια

Συνεχίζουν οι προειδοποιήσεις για ένα επικό κύμα χρεοκοπιών, με τις ευρωπαϊκές τράπεζες να κάθονται επάνω σε ένα βουνό κόκκινων δανείων, ύψους 1.000 δις € – τα αμερικανικά Junk Bonds και οι δέκα πληγές της Ρωσίας

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της BIS, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για το κραχ του 2008 ήδη από το 2005, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται στον ΟΟΣΑ, θεωρεί πως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι επικίνδυνα ασταθές – πολύ χειρότερο συγκριτικά με το 2007, ενώ οι κεντρικές τράπεζες έχουν πλέον καταναλώσει όλα τους τα όπλα όσον αφορά την καταπολέμηση υφέσεων, κάτι που δεν συνέβαινε τότε (πηγή). 

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα στην κορυφή... των χειρότερων επιδόσεων - Στο 73,7% η μακροχρόνια ανεργία.

Αρνητική πρωτιά στη μακροχρόνια ανεργία κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται σε 73,7%, μακράν το υψηλότερο στη σχετική λίστα.

Παράλληλα, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη όσον αφορά το συνολικό ποσοστό ανεργίας, με 24,7%, ενώ κατέχει το τέταρτο χαμηλότερο ποσοστό στη συνολική απασχόληση, με 51,1%, και το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό στην απασχόληση ατόμων 55-64 ετών, με μόλις 34,6%.

Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: Εκτός ευρώ υπάρχει ελπίδα

Οι αγρότες μπορούν να σταματήσουν τη μνημονιακή καταδίκη τους 

Κώστας Λαπαβίτσας – 
Ζωή Χασιούρα – 

Το Τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον αγροτικό τομέα. Δεν υπάρχουν «ισοδύναμα», ούτε παράλληλο πρόγραμμα». Το Μνημόνιο δένει τη χώρα χειροπόδαρα και προκαλεί όλεθρο στα μικρομεσαία αγροτικά στρώματα. 

Δ.Καζάκης : «Είμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ… ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ»

MacGyver

Να μια εναλλακτικη, Δ.Καζάκης : «Είμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ… ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ»

Παμε ολοταχως για εθνικο νομισμα, γιατι πως να το κανουμε, το ναχεις το ΔΙΚΟ σου νομισμα αλλα και τη ΔΙΚΗ σου παραγωγη και μαλιστα σε προστατευμενο καθεστως, ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ.!