MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Γιώργος Σαρρής. Αποσπάσματα από την τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση στο Anexartitos Web TV, αναφορικά με το παράνομο «καθεστώς» των τραπεζών και όσα αυτές πράττουν εις βάρος των πολιτών, με τις ευλογίες της εξουσίας πάντοτε, αλλά και για την στάση των πολιτών έναντι στους εαυτούς τους, αλλά και τους απογόνους τους.

Πτώχευση εντός του ευρώ

Η κυβέρνηση οφείλει να διατηρήσει την ηρεμία της, χωρίς να χάσει την αποφασιστικότητα της – επειδή μπορεί να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, διαγράφοντας ένα μέρος του χρέους, χωρίς να διακινδυνεύσει την έξοδο από την Ευρωζώνη

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

«Η Γερμανία, η οποία προσπαθεί να μας προβάλλει ως ενόχους για τη χρεοκοπία της χώρας μας, ενώ μας αρνείται μία διαγραφή που προσφέρθηκε στην ίδια το 1953, παρά το ότι είχε «αιματοκυλίσει» ολόκληρη την Ευρώπη, ξεχνάει πως χρεοκόπησε τέσσερις φορές στην πρόσφατη ιστορία της – παραμένοντας σε κατάσταση αδυναμίας εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της, χρεοκοπημένη δηλαδή, από το 1800 μέχρι σήμερα, πάνω από 26 χρόνια. 

Χανς Βέρνερ Ζιν: "Τα πλεονάσματά μας θα διαλύσουν την ευρωζώνη και οι οικονομίες των Γερμανών καταθετών θα χαθούν"

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

"Απειλούνται οι καταθέσεις των Γερμανών πολιτών από τα ίδια τα γερμανικά πλεονάσματα, καθώς προκαλούν ελλείμματα στην Νότια Ευρώπη, που θα διαλύσουν την Ευρωζώνη" δήλωσε ο διευθυντής του IFO του Μονάχου, Χανς Βέρνερ Ζιν, που αποτελεί τον επίσημο οικονομικό σύμβουλο της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.