MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Νέο συντριπτικό κτύπημα στην φοροδιαφυγή: Συνέλαβαν... αυγουλά με 150 δίκροκα αυγά στην Πρέβεζα!

ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ - ΝΑ... ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ!

του Γιάννη Πετρίδη

Συντριπτικό κτύπημα στην παραοικονομία και την φοροδιαφυγή από τις διωκτικές αρχές της χώρας (των οποίων προΐστανται ως γνωστόν στελέχη του κουαρτέτου των δανειστών): Στην συνοικία Νεάπολη της Πρέβεζας (Ματζίρικα) συνελήφθη ένας πάμφωχος ηλικιωμένος από τα Ιωάννινα, να διαπράττει βαριά φορολογικά εγκλήματα.

Πέθανε ο πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης Μάρβιν Μίνσκι

Η μεγαλύτερη συμβολή του Μίνσκι στον κλάδο των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης ήταν η θεωρία που είχε αναπτύξει, σύμφωνα με την οποία ούτε η νοημοσύνη του ανθρώπου αλλά ούτε και ενός μηχανήματος αποτελούν μια ενιαία διαδικασία. Αντ΄ αυτού, όπως ο ίδιος υποστήριζε, η νοημοσύνη προκύπτει από την αλληλεπίδραση πολλών διεργασιών σε μια «κοινωνία του νου».

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Μάρβιν Μίνσκι, πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία «σκεπτόμενων» μηχανών. Το έργο του οδήγησε στην ανάπτυξη υπολογιστών που «κατανοούν» φωνητικές εντολές και νικούν στο σκάκι ακόμα και τους καλύτερους παίκτες.

Independent: Η καραντίνα της Ελλάδας δεν είναι λύση στην κρίση της ΕΕ

Editorial της βρετανικής ιστοσελίδας. 

Η Γερμανία τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο για το αν θα αναστείλει τη συνθήκη Σένγκεν για δύο χρόνια, το οποίο θα δώσει τον τόνο για ολόκληρη την ΕΕ.

Το πρώτο βήμα προς τον τερματισμό της πολιτικής ανοιχτών συνόρων της Ευρώπης έχει ληφθεί. Την Τρίτη, οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – εκτελεστικό όργανο της κοινότητας – να καταρτίσει σχέδια που θα επιτρέπουν στα κράτη μέλη να επαναφέρουν τους ελέγχους και τα οδοφράγματα και έτσι να αρνηθούν την είσοδο σε μετανάστες και αιτούντες άσυλο. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά προετοιμαζόμενοι για το χειρότερο θα εξομαλύνουν τη μετάβαση σε αυτό. 

Πούτιν: H Ρωσία θα βομβαρδίσει τη Σαουδική Αραβία επιστρέφοντάς την πίσω στη λίθινη εποχή εκτός αν το Ριάντ παραιτηθεί από την τρομοκρατία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου, Dmitry Peskov,δήλωσε στην καθημερινή εφημερίδα Novaya Gazeta ότι η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει την τρομοκρατία και την Αλ-Κάιντα. 

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του δεν μπορεί να περιμένει τη Σαουδική Αραβία

που μπλοκάρει οποιαδήποτε ειρηνική διευθέτηση στη Συρία. 

Μετά από 5 χρόνια πολέμου περιμένουμε να καθίσουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρούμε μια ειρηνική λύση. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι δεν πέθανε μετά από ένα κενό χρόνο, όπου όλες οι καταστροφές που έγιναν δεν κατάφεραν να μας σκοτώσουν ή ακόμα και να μας εξαντλήσουν λόγω της ανθεκτικότητάς μας. 

Η άγνοια, η απειρία, η υποκρισία, η αλλαγή, η ελπίδα, ο έλεγχος κεφαλαίων, τίποτα δεν κατάφερε να μας γονατίσει και θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά. Οι ενοχές, οι αυταπάτες, οι κοροϊδίες, οι κολοτούμπες δεν μας άγγιξαν. Διότι δεν εξετάζουμε την πατρίδα μας κομματικά.

Αυτή η ''Ευρώπη'' πρέπει να πεθάνει...

Τούτο το φασιστικό νεοναζιστικό-γκαιμπελικό μόρφωμα που ονομάζουν ''Ενωμένη Ευρώπη'' πρέπει να πεθάνει. 

Τούτη η ''Ευρώπη'' που έγινε μόνον για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και των τραπεζών, πρέπει να πεθάνει. 

Πρέπει να πεθάνει πριν σκοτώσει κανέναν λαό, με πρώτον τον ελληνικό.