MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ο θάνατος των καναρινιών

Η υπερχρέωση του πλανήτη, σε συνδυασμό με τον εφιάλτη της μαζικής μετανάστευσης πληθυσμών προς την Ευρώπη, απαιτούν λύσεις – εάν θέλουμε να αποφευχθούν οι χρεοκοπίες, οι εξεγέρσεις, η τρομοκρατία και οι πόλεμοι


«Όλες οι κρίσεις ξεκινούν από χαμηλά επίπεδα, διευρυνόμενες στη συνέχεια όλο και περισσότερο μέσα στο σύστημα. Η αγορά ομολόγων υψηλού ρίσκου των Η.Π.Α. (Junk Bonds), έχει βυθιστεί στο χάος των ανοδικών επιτοκίων – κυρίως λόγω του ότι, οι επενδυτές στον κλάδο της ενέργειας έχουν κερδοσκοπήσει λανθασμένα. Έτσι έχουν υποχρεωθεί οι επιχειρήσεις άλλων τομέων, να χρηματοδοτούνται με ακριβότερα επιτόκια – οπότε η κατάσταση θα επιδεινωθεί.


Κώστας Λαπαβίτσας: Η ορφανή ήττα

Είναι γνωστό ότι η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, αλλά η ήττα κανέναν. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές πλευρές της πανωλεθρίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ομάδα που χάραξε την πολιτική του γραμμή μετά το 2010, οδηγώντας τον αρχικά στον εκλογικό θρίαμβο και κατόπι στη διαπραγματευτική συντριβή, αγωνίζεται τώρα να βρει επιχειρήματα για να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Το τι λέει ο καθένας εξαρτάται από τη θέση που είχε, ή έχει, στο κόμμα και την κυβέρνηση. 

Διαλύεται η ελληνική κοινωνία κάτω από τα μνημόνια: Αύξηση κατά 160,4% στα όρια της φτώχειας – Μείωση των γεννήσεων

Κατακόρυφη αύξηση κατά 160,4% παρουσιάζει το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, στη χώρα μας! 

Σε απόλυτους αριθμούς, 3.885.000 άνθρωποι στην Ελλάδα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή στερούνται υλικών αγαθών ή ζουν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας. Ποσοστό 39,5% του πληθυσμού δεν μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς ενώ κάνει «εκπτώσεις» ακόμη και στη διατροφή! 

Κατά 23% μειώθηκαν συνολικά οι καταθέσεις το 2015

Αύξηση κατά περίπου 3 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε στα 123,4 δισ.ευρω απο 120,9 δισ.ευρω που ήταν στο τέλος Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι πριν από ένα χρόνο, δηλαδή το, Δεκέμβριο του 2014, οι καταθέσεις ανέρχονταν σε 160,3 δισ. ευρω. Συνεπώς μέσα σε έναν χρόνο, η μείωση των καταθέσεων έφθασε το 23%.