MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Φιρμάνια και εκβιασμοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενάντια στην Ελλάδα

Eric Toussaint

Σύνοψη της ομιλίας που έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ερίκ Τουσέν στις 14 Ιανουαρίου 2016 με την ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης που οργάνωσε η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωμένη Αριστερά/ Σκανδιναβική Πράσινη Αριστερά). Το θέμα ήταν «Η ΕΚΤ, η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ευρώπης». (Για το πλήρες πρόγραμμα δείτε: http://www.guengl.eu/news/article/the-ecb-europes-unelected-government). Μετάφραση του Μωυσή Λίτση.

Η ΕΕ στο μάτι του κυκλώνα

Ίσως οι οπαδοί της διάλυσης να μην εκτιμούν σωστά τη θέση των χωρών τους στο σημερινό παγκόσμιο περιβάλλον, χωρίς την προστασία της ένωσης – καθώς επίσης των Πολιτών, χωρίς την ασφάλεια που τους παρέχουν οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί

«Ο χωρισμός ελαττώνει τα μέτρια πάθη και δυναμώνει τα μεγάλα – όπως ο άνεμος σβήνει τα κεριά, αλλά φουντώνει τις φωτιές» (Ροσφουκώ).

Η (απόλυτη) κατάρρευση του ιδ. τομέα

Μελέτη σοκ από το ΙΚΑ! Χάθηκαν 26 δισ ευρώ μέσα σε έξι χρόνια

Την καταστροφή του ιδιωτικού τομέα παρουσιάζει μελέτη του ΙΚΑ, αφού από το 2009 έως και το 2014 οι απώλειες για τους εργαζομένους έφτασαν τα 26 δισ. ευρώ, από τα οποία μόνο για τους ασφαλισμένους του μεγαλύτερου Ταμείου της χώρας οι απώλειες είναι στα 10,5 δισ. ευρώ. Ανάλογη μείωση εισφορών καταγράφηκε κατά 13 δισ. ευρώ συνολικά στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, που μόνο στο ΙΚΑ φτάνει τα 5 δισ. ευρώ.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: "Στρατηγική Κύπρος"

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: 

"Στρατηγική Κύπρος".

Λεμεσός, 21/01/2016

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Κύπρος". Ξενοδοχείο AJAX, Λεμεσός. Κύπρος. Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016